Е36 М50Б20 с1 проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ибрахим
- Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
- Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524
Е36 М50Б20 с1 проблем
здравейте колеги от 1 седмица карам е36 320 с м50б20 без ванос и имам кофти проблем двигателя прекасва в ниските обороти та даже до 2000рпм в направена е ултразвук на дюзите и е монтиран горивен филтър колата си дойде от италия без такъв беше директно от помпата в горивната рейка сменени са и свещите направена е диагностика на нея всичко е нормално само ламбда сондата не отчиташе беше си 0.0 без да променя замерих и компресията от 1-6 цилндри дава от 11.5-12 атм. комресия интересното е че прави и детонация в смукателните колектори от време на време при подаване на рязко гас ако някой е срещал подобрен проблем да сподели 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Е36 М50Б20 с1 проблем
Виж дебитомера. Ламбдата ти е заминала, ще трябва нова да купиш, но проблема ти според мен не е от нея.
колега при тази компресия означава че клапаните ти затварят добре но искрата се подава преди да са затворили за това се получава гърмене в смукателите
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
ок колега но от какво се получава това данеби да е сменянана веригата и да е зацепена грешно
има ли начин да проверя как е зацепването правилно

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
melqka написа:колега при тази компресия означава че клапаните ти затварят добре но искрата се подава преди да са затворили за това се получава гърмене в смукателите
м...
обикновено гърми в колектора от бедна горивна смес - дебитомер, ламбда, регултар или бенз. помпа.
може да гърми и от кофти свещи, но това става малко по-рядко.
Колега от две години се борих с същия проблем!Бих те посъветвал да си смениш вакумния регулатор на рейката.
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
бензиновата помпа дава 3 атм. налягане тя отпада остават регулатор дебитомер и ламбда аз се съмнявам вече в регулатора само незнам каде се намира 

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Не изключвай като вариант - бобини, лули, свещи 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
alexcivic написа:бензиновата помпа дава 3 атм. налягане тя отпада остават регулатор дебитомер и ламбда аз се съмнявам вече в регулатора само незнам каде се намира
3 бара тряя да ти е на рейката, демек изрегулирано след помпата, помпата мисля че е около 5-6 бара. Сега вече трябва да уточниш къде мерите. Ако мерите на рейката - ок, ако мерите след помпата май не е много ок

Иначе като възможности за проблема са ти писали колегите, тряя да се закачи на хубава диагностика и да се видят живи данни от тоя мотр дали всичко е ок.
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Аз съм за ламбдата.моята така пукаше в колекторите и се оказа ламбда и спукана бубина.Ако разхода ти е повишен няма какво да се чудиш 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
stefkata1990 написа:Аз съм за ламбдата.моята така пукаше в колекторите и се оказа ламбда и спукана бубина.Ако разхода ти е повишен няма какво да се чудиш
проблема да е в бубината съм съгласен, но едва ли е ламбда сондата. М50 върви и със шунтирана ламбда много добре и без да се оплаква

- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
подобно на моя проблем дебитомер и калпана регулатор и мойта гърмеше докато не смених клапана на рейката направо хвърчеше маркуча на стъпковото
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
а как да проверя дали клапана е в час 

- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
клапана се проверява, като мериш налягането на бензиновата рейка отпред там до маркуча на каретрните газове дето влиза в капака на главата....на тихи обороти трябва да показва 3 бара, при рязко подаване на газ трябва да
достига 3,5 бара и пак да се връща на 3 бара...
проблема със присецването на ниски обороти и гурменето в колектора е един и същ....лоша горивна смес /бедна или богата/....
откачи акумулатора за 20-30 минути и след това карай колата с откачена ламбда сонда...така ще елиминираш сондата като причина...колата ще работи с богата смес но ще върви добре....
виж дали след загряла кола и изгхасване на мотора жичката на дебитомера се напича до червено...това е функция на дебитомера да се самопочиства и трябва да го прави всеки път на загрял мотор и когато колата преди това е вдигнала поне веднъж 3000 оборота - за целта свали предварително кутията за въздушния филтър..моята ларма беше закачена по някакъв начин за дебитомера и той не се почисваше...
и въпреки всичко колата се оправи след като й смених компа многократно....поне 3-4 екземпляра смених докато намеря читав.....
успех

проблема със присецването на ниски обороти и гурменето в колектора е един и същ....лоша горивна смес /бедна или богата/....
откачи акумулатора за 20-30 минути и след това карай колата с откачена ламбда сонда...така ще елиминираш сондата като причина...колата ще работи с богата смес но ще върви добре....
виж дали след загряла кола и изгхасване на мотора жичката на дебитомера се напича до червено...това е функция на дебитомера да се самопочиства и трябва да го прави всеки път на загрял мотор и когато колата преди това е вдигнала поне веднъж 3000 оборота - за целта свали предварително кутията за въздушния филтър..моята ларма беше закачена по някакъв начин за дебитомера и той не се почисваше...
и въпреки всичко колата се оправи след като й смених компа многократно....поне 3-4 екземпляра смених докато намеря читав.....
успех
- ThreeTwentyEight
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B28 Non Vanus
- Мечтае да кара: S50B32
колега кажи има ли раздвижване по темата имам същия проблем само, че колата ми е с ГИ и само на газ го прави на бензин на едно място дъвче... отивам на диагностика след 30тина мин. да видим дали ще изкара нещо.. ще постна резултатите вечерта, но все пак ако има раздвижване при теб пиши да знаем накъде да се насочим
Поздрави

Поздрави

BMW..
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2