проблем с отчитане на горивото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318is
Мечтае да кара: BMW 850i

проблем с отчитане на горивото

Мнение от miposte » 08 Авг 2011, 22:23

Колеги проблема е следният, колата ме оставя на пътя. Тоест свършва бензина,понеже всичко друго си е наред. Само,че колата /320i/ побира 47л. а иначе обемът му е 60л. Значи има 13л. вътре и пак ме оставя. Стрелката си показва,че има 13л. Защо става така. За тези които обичат да се заяждат ще кажа,че вече прерових търсачката и има много коментари за датчици,поплавъци, помпи и т.н. но не и за точно такъв проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: проблем с отчитане на горивото

Мнение от anton mutafchiev » 08 Авг 2011, 22:41

незнам дали при бмв е така но на един фиат помпата неможеше да изсмучи целия бензин от резервара се оставаше и като го премерихме беше 14-15 литра

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 08 Авг 2011, 22:42

Пробвай да смениш помпата с друга (примерно на заем от колега) тогава мисля,че проблема ще изчезне.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Потребител
Аватар
Кара: bmw 525 tds

Мнение от DJice » 10 Авг 2011, 15:55

колега искам да ти споделя че един мой приятел кара 525 TDS знам че е различно но все пак и тя има този проблем на 15 литра нафта изгасва тоест помпата не изсмуква до край ...

Потребител
Аватар

Мнение от miposte » 10 Авг 2011, 19:19

да,предполагам,че е възможно, май ще купувам нова помпа, благодаря на всички за отговорите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D
Мечтае да кара: 535D

Мнение от sosk0 » 11 Авг 2011, 1:17

Ето колега viewtopic.php?f=8&t=218640
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 11 Авг 2011, 13:30

Добре де, чел си, хубу, ама като провери поплавъците и тем подобни, и като отвори отзад капака на резервоара, видя ли , помпата потопена ли е в бензин, не е ли?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от miposte » 11 Авг 2011, 20:07

nelim написа:Добре де, чел си, хубу, ама като провери поплавъците и тем подобни, и като отвори отзад капака на резервоара, видя ли , помпата потопена ли е в бензин, не е ли?

казах,че съм проверил КОМЕНТАРИТЕ за "поплавъците и тем подобни" а не самия поплавък на резервоара, понеже аз не разбирам много от автомобили, ако разбирах нямаше да питам. И не,не съм гледал помпата, защото гледам да не се правя на майстор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 12 Авг 2011, 10:40

miposte написа:
nelim написа:Добре де, чел си, хубу, ама като провери поплавъците и тем подобни, и като отвори отзад капака на резервоара, видя ли , помпата потопена ли е в бензин, не е ли?

казах,че съм проверил КОМЕНТАРИТЕ за "поплавъците и тем подобни" а не самия поплавък на резервоара, понеже аз не разбирам много от автомобили, ако разбирах нямаше да питам. И не,не съм гледал помпата, защото гледам да не се правя на майстор.

Ми какво очакваш да получиш като инфо тук, няма как да дойде някой от форума и да ти провери дали помпата ти е потопена в бензин когато на таблото показва 13 литра. Освен да идеш на майстор аз друго не виждам какво може да направиш, щом нямаш желание да си оправиш проблема сам с помоща на форума.

Най-елементарното нещо е когато наистина ти остане малко количество бензин в резервоара (не го отваряй пълен че е ужас), да го отвориш и да видиш колко е наистина, как е помпата, потопена ли е в бензина и т.н.

Аз мога да ти кажа как е устройството ако те интересува, макар че го има описано тука, но като виждам теб не ти се занимава да се правиш на "майстор", затова незнам какво точно инфо очакваш да получиш?
Изображение

Назад към E36