E39 лукс или практичност?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

E39 лукс или практичност?

Мнение от ALiGaToR » 10 Авг 2011, 10:57

В момента съм на вълна сменяне на автомобила. И както всеки човек си имам пристрастия към марка и модел. В случая Е39 520i.
Но винаги има хора които като им кажа Е39 и веднага ми казват, че това е кола със скъпа поддръжка и не въобще практична. И веднага ми се обяснява как една Opel Vectra B (примерно) е в пъти по-практична и удобна за всекидневна употреба. А Omega B е много по-широка и удобна вътре.
В случая давам сравнение с Opel защото повечето ми познати карат Opel. Но и по тeхни думи всичко друго е по-практично за всекидневна употреба от BMW (в частност E39).
Как смятате Е39-тката. Все още ли е кола лукс или просто е една практична кола на добра цена(достъпния премиум клас).
Ако смятате и вие, че има нещо по-практично от Е39, с радост приемам примерите, ако е възможно обосновани.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Re: E39 лукс или практичност?

Мнение от Christoff » 10 Авг 2011, 11:15

Е39 нито е лукс, нито е практична. Купи си опел или пежо :winky: практично е 520 D
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Авг 2011, 11:17

Е39 е много далече от практична кола .. това си е луксозна кола от премиум сегмента, и след 20 години пак ще е такава .. съответно и поддръжката е доста по скъпа от на Опел ,но пък и има доста повече какво да предложи специално от Вектра Б ..

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 10 Авг 2011, 11:20

Въпрос на нагласа. Аз лично карам такава Е39-ка като ежедневна кола вече 4 години. Дали е по-скъпа поддръжката от тази на Вектра? Честно казано, изобщо не ме интересува. Така или иначе разходите за гориво за чувствително повече от разходите по поддръжката, поне карам кола, която ми е удобна и ме радва. Само дето двигателят ми умаля. :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Авг 2011, 11:21

я уточни това "всекидневна употреба", че е доооста широко понятие- аз примерно всеки ден карам в града по 50-70км., друг само ходи до работа на 5км. в трафика, трети редовно пътува извън града... все неща с които се съобразяваш като избираш кола и правиш няк'ви компромиси...
Аз лично избягвам само едно нещо- да купувам кола с най-малкият мотор за модела... нито вървят като хората, нито гълтат толкова малко, че да си заслужават...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Авг 2011, 11:24

ALiGaToR написа:...Но и по тeхни думи всичко друго е по-практично за всекидневна употреба от BMW (в частност E39)....

А тия па са ми любими като казат ,че БМВ не е практичен автомобил ... И до някъде са прави ,че не е практичен да го товариш всекидневно с тор или винкели ,ако това ти е ежедневието :kuku:
Иначе Е39 от доста време е достъпен автомобил с нормални цени за частите като за БМВ. Б20 е доказал се от към здравина и мудност :mhihi: в купето на е39 ,така че няма с какво да изненада никой в поддръжката ;) И като цяло ,ти сам си прецени каква практичност се изисква визирайки е39 ,който е средно голям седан и обширно комби в туринг варианта му ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 10 Авг 2011, 11:28

Скъпа или Евтина за поддръжка може да се каже по друг начин - зависи какви части купуваш и зависи кой я прави и какво правиш.
По прочети в раздела и ще видиш. За мен лично е скъпа за поддръжка, но защо ти обяснип по-горе.

А и колегата е прав, зависи какво значи за всекидневна употреба.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Авг 2011, 11:28

Как може автомобил, който трябва да кърпиш на всеки 2 години за да не изчезне да се води такъв с евтина поддръжка :dunno:
Поддръжката на е39 е евтина, щото надали има 1% от собствениците, които да го поддържат като БМВ. Масово се сменят консумативи като за Опел и се кара като за Порше. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 10 Авг 2011, 11:36

Опел-а е по евтин като подръжка/разход на гориво.
Ако си фен на марката няма нужда от тази тема, купи си колата която ти е на сърцето.
Е39 е по луксозна от опел, с повече екстри и по-качествени матеряли. За практичност си зависи от човека, ако живееш в планината задното не е най-практичното решение, Ако караш много градско 100 км на ден, разход 14/100 бензин също не е много оферта, един опел на Газ ще е в пъти по евтино. 5-цата за извън града си е идеален автомобил.
За някой е39 е лукс за други е практичен автомобил. всичко си зависи от човека.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 10 Авг 2011, 11:46

Е защо примерно 520d да е практично а 520i не е. Примерно 520i с газов инжекцион не смятам, че ще гори като пари повече от 520d. А и аз доколкото съм чувал common-rail системата не била много евтина за поправки.
Примерно с какво едно пежо или един опел биха били по практични от 5-тицата. Поне това което виждам като цени в магазините за части, то стигам до извода че опел-а примерно има най-много 20 лева разлика в цените на частите. И то за по-скъпите части.
Когато не се поддържат в официалните сервизи то тогава цените на ремонтите не са много различни.
В разхода има разлика, и наистина е39 може би има 0.5 литър разлика от другите автомобили но при положение, че задължително ще се поставя газов инжекцион, то тази разлика се обезсмисля. А в парично изражение не е повече от 70 стотинки на 100 километра.
Като се сметне удобството което дава Е39-тката сравнена с Вектра, Пасат и др. от този клас на същите пари, то тези 70 стотинки за 100 километра някак си ми се струват издребняване.
Това което пиша ми е всичко от наблюдения и от хорски приказки. И някак така ги виждам нещата и не мога да видя кое е непрактичното на Е39-тката сравнена с колите от по-ниския клас.
Затова пуснах темата, че да ми отвоите очите колеги докато е време, за да не стане после да гледам така ====> :shock:
и да се чудя какво да правя.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Авг 2011, 12:07

не трябваше да споменаваш газификацията- сега знаеш какво ще последва :mhihi:

ако ще караш доста км. из Дупка-сити хубаво се информирай колко струват частите по окачването, че да не ревеш после "Много е скъпо, а го сменям всяка година цялостно"...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 10 Авг 2011, 12:25

:OT:
Какво лошо има в газификацията :dunno:
След като видях една е60-ка на колонката за газ и след като си казах, че може просто да е спрял там, а след това видях и лепенката за газ, вече за мен не е нищо ненормално едно БМВ да е на газ... Щом на е60 може, на е39, е46 и т.н. 'що да не може ? Или кое му е срамното на това ? Ако на е39, е46 и прочие е срамно, то тоя с е60ката сигурно се крие в дън земя и не излиза той да плаща на бензиностанцията :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 10 Авг 2011, 12:30

bum_bum написа:Как може автомобил, който трябва да кърпиш на всеки 2 години за да не изчезне да се води такъв с евтина поддръжка :dunno:

Чак пък толкова... всяка кола на тези години ще иска да и се ремонтират разни неща. Не мисля, че 5-цата е чак толкова по-чуплива.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 10 Авг 2011, 12:30

uCnaHeTcA написа::OT:
Какво лошо има в газификацията :dunno:
След като видях една е60-ка на колонката за газ и след като си казах, че може просто да е спрял там, а след това видях и лепенката за газ, вече за мен не е нищо ненормално едно БМВ да е на газ... Щом на е60 може, на е39, е46 и т.н. 'що да не може ? Или кое му е срамното на това ? Ако на е39, е46 и прочие е срамно, то тоя с е60ката сигурно се крие в дън земя и не излиза той да плаща на бензиностанцията :mhihi:

:yes: в България си е нормално вече за всяка една кола да е на газ, аз съм виждал G класа на метан, Chrysler 300C на метан,ако поседите при някой по свестен газ сервиз ще видите кво става :mhihi: аз ако карах Е39 - 520 със сигурност щях да го газифицирам
www.bmwпрофесори-bg.net

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 10 Авг 2011, 12:33

ма и на вас не ви е лесно .. :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Следваща