Проблем с износването на гуми!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: бмв е36 1,6
Мечтае да кара: бмв 740
Детайли за колата: Автомобил на годинки! Излиза нещо като заек изкочил от храста :)

Проблем с износването на гуми!

Мнение от iliqn66 » 08 Авг 2011, 22:22

Колеги,карам е36 1.6 купе! През месец март сложих 2 чисто нови гуми отзад!!!Сега гледам че гумите са износени повече във вътрешната страна !Забелязвам също така че износването за 5 месеца е кам 30%!Според мен това е много.Въпроса ми е :Има ли стенд на заден мост и от какво се дължи това износване! Не вартя гуми!!! Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: Проблем с износването на гуми!

Мнение от anton mutafchiev » 08 Авг 2011, 22:34

да има стенд иди дати регулират задницата получава се при смяна на части по окачването или при повредени такива :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 09 Авг 2011, 9:49

Колега извини ме че пиша в твоята тема но искам да попитам при смяна на носач трябва ли да се направи регулиране на предницата??
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 09 Авг 2011, 9:55

за преден носач ако е със същия тампон като предишния не е нужно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио

Мнение от lop_88 » 09 Авг 2011, 9:58

колегата е прав,отивай колкото се може по бързо.и аз така миналата година на всеки сезон взимах по 2 гуми(2-ра ръка но много хубави).като отидох на стенд пичагата ми вика-абе смогвашли на гуни на този звяр имаш 8мм отклонение :dummy: .мисляче стенда беше по 15 лева преден и по 15лв заден(поне през януари тази година като ходех за последно) :bchug:
може всичко да е ,да ама не е бмв :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 09 Авг 2011, 17:38

Ами уж му сложихме същия носач.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Авг 2011, 20:25

При смяна на носач задължително на стенд. Иначе колегата със задните гуми - иди да ти я регулират, 100% има разминавания от нормите. Гуми яде главно от недобра сходимост, при теб щом ги яде отвътре вероятно задницата ти е отворена. Регулира се също и наклона (на задните, на предните не може). Майстора да я огледа, сигурно имаш някой друг тампон за смяна, и е добре да ги смениш, след това да регулираш и всичко ще е ок.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 09 Авг 2011, 20:38

Не сам сменял двата носача само преден ляв. Последно да търся ли стенд или не??
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Авг 2011, 21:25

hus0 написа:Не сам сменял двата носача само преден ляв. Последно да търся ли стенд или не??

:yes: При смяна на носачи, тампони, накрайници, шарнири, лагери, амортисиори - реглаж!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 09 Авг 2011, 21:39

А при условие че не ми дърпа в нито една посока??
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио

Мнение от lop_88 » 09 Авг 2011, 21:53

По-принцип е хубаво да се ходи в годината поне по-веднъж.Поне да знаеш какво става с колата отдолу.Поне аз където ходя, пичагата е много готин и коректен и преглежда тампони и всичко.Казвати какво е хубаво да смениш преди да минеш стенд ,за да не ти вземе парите напразно,но вече ти си решаваш дали да го минеш :bchug:

Какво ми се случи миналата година при смяна на шарнири.Майстора ме изпрати на стенд в "СБА" ушш били много добри,както и да е.Отидох аз при тях и седях да ги чакам повече от половин час да им мине почивката.След което се появи един възрастен пичага и вика ти за какво,а аз му отговорих.Каза изчакай малко преди теб има човек"аз се поогледах и никой нямаше",изчаках още 15 мин. и се появи някакъв с лада нива.Както и да е след още 20 мин. ме вкараха вътре .Онзи пенсионер се въртеше като гламав и се чудеше какво да вземе и какво да прави.По едно време закачи джаджите отчете отклонения и слезе отново отдолу.По едно време започна да чука-блъска ,по едно време си викам тоя да не е разглобява :banghead: .По едно време се показа и ми вика ,че предницата неможел да е регулира без да използва горелка :shock: .Започна да прави задницата и излезе от под колата .Казами хайде готов си .Аз се позачудих защото го видях да прави само задницата.Казах му за предницата и той вика ела утре сега немога чакам някакъв клиент(негов познат) да дойде и след него щял да се прибира и да съм отишъл на следващия ден.Поиска 20 лева и ми вика ела към 12 чеса .След като го попитах 5 пъти кого да търся защото беше за събота и той не ми отговори ,аз си запалих колата и отидох до найскар.Момчетата веднага ме приеха и след като дооправиха задницата ,че онзи през пръсти е регулирал и за предницата ми взеха 25 лева само за 10 мин. работа ,се пребрах доволен .Много лошо впечатление ми направиха тези в "СБА" на Брезовско шосе в Пловдив.Все пак живея в Тракия ,а той ме кара да ходя отново на следващия ден.Разстоянието е около 10 км от нас до там.Малко кофти постъпва с мен след като му казах чак къде живея ,но не му дремеше.
може всичко да е ,да ама не е бмв :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 09 Авг 2011, 22:08

То и аз имам за смяна биалетки и можеби след това да мина реглаж или за смяна на биалетка не е нужно това.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Авг 2011, 22:19

За смяна на биалетка не е нужно. При смяна на основни елементи, дори и да не ти дърпа след това, това не означава че предницата е в нормите си. Ще върви ок колата, но ще яде гуми. Относно ползването на горелка :mhihi: ние ползваме оксижен, понеже някои болтове и гайки не са бутани от толкова много време, че е невъзможно да се развъртят на ръка. Нагряват се, метала се разширява и тръгват да се въртят, макар пак с голямо усилие. Та тоя пич просто се е въртял като пръднал под колата ти, толкова си разбира от работата... Да не нагрее малко гайките, да я регулира, и да ти вземе парите за свършената работа, ами те връща :mhihi: То всичко да е ново - да се върти с пръст.

ПП: И ако има нещо разбито по колата е безполезно да се регулира така. При един доста разбит външен накрайник например колелото има луфт 1см., а нормите са му в рамките на десети от сантиметъра. Регулира се, и все едно нищо не е правено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Мнение от Kinopi » 09 Авг 2011, 22:28

БМВ фабрично е направено, задните гуми да му свършват бързо :mhihi:

Отивай на стенд и си ти :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 525d
Мечтае да кара: M

Мнение от franti » 05 Ное 2011, 22:06

[quote="Kinopi"]БМВ фабрично е направено, задните гуми да му свършват бързо :mhihi:

:D :D :D

Следваща

Назад към E36