Проблем с износването на гуми!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- iliqn66
- Потребител
-
- Кара: бмв е36 1,6
- Мечтае да кара: бмв 740
- Детайли за колата: Автомобил на годинки! Излиза нещо като заек изкочил от храста :)
Проблем с износването на гуми!
Колеги,карам е36 1.6 купе! През месец март сложих 2 чисто нови гуми отзад!!!Сега гледам че гумите са износени повече във вътрешната страна !Забелязвам също така че износването за 5 месеца е кам 30%!Според мен това е много.Въпроса ми е :Има ли стенд на заден мост и от какво се дължи това износване! Не вартя гуми!!! Благодаря предварително.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: Проблем с износването на гуми!
да има стенд иди дати регулират задницата получава се при смяна на части по окачването или при повредени такива 

- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Колега извини ме че пиша в твоята тема но искам да попитам при смяна на носач трябва ли да се направи регулиране на предницата??
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
за преден носач ако е със същия тампон като предишния не е нужно
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
колегата е прав,отивай колкото се може по бързо.и аз така миналата година на всеки сезон взимах по 2 гуми(2-ра ръка но много хубави).като отидох на стенд пичагата ми вика-абе смогвашли на гуни на този звяр имаш 8мм отклонение
.мисляче стенда беше по 15 лева преден и по 15лв заден(поне през януари тази година като ходех за последно) 

може всичко да е ,да ама не е бмв 

- hus0
- младши ентусиаст
-
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
При смяна на носач задължително на стенд. Иначе колегата със задните гуми - иди да ти я регулират, 100% има разминавания от нормите. Гуми яде главно от недобра сходимост, при теб щом ги яде отвътре вероятно задницата ти е отворена. Регулира се също и наклона (на задните, на предните не може). Майстора да я огледа, сигурно имаш някой друг тампон за смяна, и е добре да ги смениш, след това да регулираш и всичко ще е ок.
- hus0
- младши ентусиаст
-
Не сам сменял двата носача само преден ляв. Последно да търся ли стенд или не??
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
hus0 написа:Не сам сменял двата носача само преден ляв. Последно да търся ли стенд или не??

- hus0
- младши ентусиаст
-
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
По-принцип е хубаво да се ходи в годината поне по-веднъж.Поне да знаеш какво става с колата отдолу.Поне аз където ходя, пичагата е много готин и коректен и преглежда тампони и всичко.Казвати какво е хубаво да смениш преди да минеш стенд ,за да не ти вземе парите напразно,но вече ти си решаваш дали да го минеш
Какво ми се случи миналата година при смяна на шарнири.Майстора ме изпрати на стенд в "СБА" ушш били много добри,както и да е.Отидох аз при тях и седях да ги чакам повече от половин час да им мине почивката.След което се появи един възрастен пичага и вика ти за какво,а аз му отговорих.Каза изчакай малко преди теб има човек"аз се поогледах и никой нямаше",изчаках още 15 мин. и се появи някакъв с лада нива.Както и да е след още 20 мин. ме вкараха вътре .Онзи пенсионер се въртеше като гламав и се чудеше какво да вземе и какво да прави.По едно време закачи джаджите отчете отклонения и слезе отново отдолу.По едно време започна да чука-блъска ,по едно време си викам тоя да не е разглобява
.По едно време се показа и ми вика ,че предницата неможел да е регулира без да използва горелка
.Започна да прави задницата и излезе от под колата .Казами хайде готов си .Аз се позачудих защото го видях да прави само задницата.Казах му за предницата и той вика ела утре сега немога чакам някакъв клиент(негов познат) да дойде и след него щял да се прибира и да съм отишъл на следващия ден.Поиска 20 лева и ми вика ела към 12 чеса .След като го попитах 5 пъти кого да търся защото беше за събота и той не ми отговори ,аз си запалих колата и отидох до найскар.Момчетата веднага ме приеха и след като дооправиха задницата ,че онзи през пръсти е регулирал и за предницата ми взеха 25 лева само за 10 мин. работа ,се пребрах доволен .Много лошо впечатление ми направиха тези в "СБА" на Брезовско шосе в Пловдив.Все пак живея в Тракия ,а той ме кара да ходя отново на следващия ден.Разстоянието е около 10 км от нас до там.Малко кофти постъпва с мен след като му казах чак къде живея ,но не му дремеше.

Какво ми се случи миналата година при смяна на шарнири.Майстора ме изпрати на стенд в "СБА" ушш били много добри,както и да е.Отидох аз при тях и седях да ги чакам повече от половин час да им мине почивката.След което се появи един възрастен пичага и вика ти за какво,а аз му отговорих.Каза изчакай малко преди теб има човек"аз се поогледах и никой нямаше",изчаках още 15 мин. и се появи някакъв с лада нива.Както и да е след още 20 мин. ме вкараха вътре .Онзи пенсионер се въртеше като гламав и се чудеше какво да вземе и какво да прави.По едно време закачи джаджите отчете отклонения и слезе отново отдолу.По едно време започна да чука-блъска ,по едно време си викам тоя да не е разглобява

може всичко да е ,да ама не е бмв 

- hus0
- младши ентусиаст
-
То и аз имам за смяна биалетки и можеби след това да мина реглаж или за смяна на биалетка не е нужно това.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
За смяна на биалетка не е нужно. При смяна на основни елементи, дори и да не ти дърпа след това, това не означава че предницата е в нормите си. Ще върви ок колата, но ще яде гуми. Относно ползването на горелка
ние ползваме оксижен, понеже някои болтове и гайки не са бутани от толкова много време, че е невъзможно да се развъртят на ръка. Нагряват се, метала се разширява и тръгват да се въртят, макар пак с голямо усилие. Та тоя пич просто се е въртял като пръднал под колата ти, толкова си разбира от работата... Да не нагрее малко гайките, да я регулира, и да ти вземе парите за свършената работа, ами те връща
То всичко да е ново - да се върти с пръст.
ПП: И ако има нещо разбито по колата е безполезно да се регулира така. При един доста разбит външен накрайник например колелото има луфт 1см., а нормите са му в рамките на десети от сантиметъра. Регулира се, и все едно нищо не е правено.

ПП: И ако има нещо разбито по колата е безполезно да се регулира така. При един доста разбит външен накрайник например колелото има луфт 1см., а нормите са му в рамките на десети от сантиметъра. Регулира се, и все едно нищо не е правено.
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
БМВ фабрично е направено, задните гуми да му свършват бързо
Отивай на стенд и си ти

Отивай на стенд и си ти

- franti
- Потребител
-