Български талант на крачка от Формула 1
Модератори: mitaka7, Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
автор: Топспорт.бг / дата: 2003-06-10 08:19:37
Българския картинг-пилот Георги Пенков призна, че е съвсем близо до включване в най-комерсиалното състезание сред моторните спортове - Формула 1, съобщи агенция "Фокус".
"На две стъпки съм от Формула 1", заяви Пенков в "Шоуто на Слави".
16-годишният състезател има успехи в елитните турнири в Сиена и Тоскана.
"Отидох в Италия на екскурзия на 13 г. Вече от три години се занимавах с картинг в България, затова и исках да се пробвам там. Намерих в телевизионния указател фирма, която инвестира в картинг, свързах се с тях, те се заинтересоваха, издадоха ми тридневен лиценз и аз излязох на състезание във Флоренция, без да познавам нито машината, нито пистата, нито състезателите. Завърших втори...", сподели Пенков.
"Моят път към Формула 1 е още в самото начало. Усвоил съм базата на картинга и съм готов да премина на горно ниво."
Пенков е завършил едно от трите училища в Италия, което обучава пилоти за Формула 1. То е ръководено от ирландеца Хенри Малух и от него са тръгнали звездите Жак Вилньов и Еди Ървайн.
Младият състезател сподели, че му предстои съвсем скоро още един курс за лиценз, който да му даде правото да се състезава във Формула 3.
"От там да Формула 1 са само две стъпки", завърши Пенков.
автор: Топспорт.бг / дата: 2003-06-10 08:19:37
Българския картинг-пилот Георги Пенков призна, че е съвсем близо до включване в най-комерсиалното състезание сред моторните спортове - Формула 1, съобщи агенция "Фокус".
"На две стъпки съм от Формула 1", заяви Пенков в "Шоуто на Слави".
16-годишният състезател има успехи в елитните турнири в Сиена и Тоскана.
"Отидох в Италия на екскурзия на 13 г. Вече от три години се занимавах с картинг в България, затова и исках да се пробвам там. Намерих в телевизионния указател фирма, която инвестира в картинг, свързах се с тях, те се заинтересоваха, издадоха ми тридневен лиценз и аз излязох на състезание във Флоренция, без да познавам нито машината, нито пистата, нито състезателите. Завърших втори...", сподели Пенков.
"Моят път към Формула 1 е още в самото начало. Усвоил съм базата на картинга и съм готов да премина на горно ниво."
Пенков е завършил едно от трите училища в Италия, което обучава пилоти за Формула 1. То е ръководено от ирландеца Хенри Малух и от него са тръгнали звездите Жак Вилньов и Еди Ървайн.
Младият състезател сподели, че му предстои съвсем скоро още един курс за лиценз, който да му даде правото да се състезава във Формула 3.
"От там да Формула 1 са само две стъпки", завърши Пенков.
- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Дано наистина да успее момчето ! Има много български таланти в тази област, но голяма пречка е финансовото състояние.. Много ми хареса и това, което написа Георги в книгата на Слави - "Никога не карай по-бързо, отколкото твоят ангел пазител може да лети.".
Прекалено НИКОЙ сме, за да ни обърнат внимание във F1... Трябва този тиинейджър да е върха на сладоледа, много класи над другите, че да го вземат... Това, което написа в книгата беше наистина добро и на мен ми хареса
М/у другото явно от притеснение използва думата "доста" около 300 пъти
И аз му пожелавам успех! Евала на момчета на по 15-16 години, които знаят какво правят зад волана!

И аз му пожелавам успех! Евала на момчета на по 15-16 години, които знаят какво правят зад волана!
- viper
-
9 мнения
• Страница 1 от 1