Проблем с турбо- губи мощност.

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Проблем с турбо- губи мощност.

Мнение от Mollov » 15 Апр 2011, 20:34

Точно, че само на 60к е хвърлила турбото, затова е и тоя GoodWill... тва 100% от Дарукар са замацали нещата... аз на твое място ще пусна официално писмо до BMW да питаш поради какви причини са ти отказали GoodWill-а за подобно нещо и как мое да не поемат отговорност за колата при положение, че е на 60к (само)... те ше ти кажат какво и що... и дали някой ги е питал за Goodwill-а или не... пък и ще разбереш що са ти го отказали...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 17 Апр 2011, 16:31

Mamouk написа:След помощ от ВиА Интеркар, за което много им благодаря..

Офф, не знам какво да ти кажа за Интеркар...Те ли установиха проблема в началото?
Вероятно си доволен от тях 'щото приемчикът Любо има дар слово, ама само да ти кажа, че на моя приятелка, която купи Х3 от тях преди няколко години, така им бяха поддържали колата, че филтърът на турбото не беше сменян никога, а колата вече беше на 180 000 километра.Иначе, тя си беше плащала за смените, ама...Аз също имах подобен проблем с тях миналата година и можеш да ме накараш да си оставя колата при тях, само насилствено :D .Калпазани и лъжци са.
Както и да е, важното е, че проблемът ти е решен.За в бъдеще(не дай боже) ако имаш някакви проблеми с колата - Троян е на 80 километра от Плевен, а момчета тук "пипат" много сериозно и си разбират от работата.Доста хора от форума са им клиенти.
Поздрави!

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 13 Юни 2011, 12:13

Благодарение на ВиА интеркар, Дару кар пратиха запитване за Goodwill. В крайна сметка беше отговорът беше отрицателен.

Доста съм набрал на BMW, след като за 3 месеца има ремонти и сервиз за около 6лв.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Юни 2011, 12:59

Прати им един мейл, че си супер разочарован от отношението на компанията и че следващата ти кола със сигурност няма да е BMW... ама гледай да го разпратиш на повече инстанции в BMW...

Аватар

Мнение от Mamouk » 09 Авг 2011, 9:35

След като пратих писмо до бмв груп с описание на проблемите, които съм имал, приложено с фактурите за всичко- на следващият ден получих отговор от тях, че са препратили писмото ми, където трябва, а 3 дена по-късно получих писмо от представителят за България, в което ме кани да заповядам в Дару кар, за да ми бъдат възстановени разходите по новата ми раздатъчна кутия- труд и самата кутия. Това доста ме зарадва и за сега няма да сменям марката :)

Интересното е, че това нещо си го свърших сам, иначе дилърите казват- ми случило се е, време е било, купи си нова част. Ебаси майката, кво е време да счупа педал на газта на 43,000, турбо на 58 и раздатка на 59к? на кола, която е купена чисто нова и си струва доста пари. И която се гледа като писано яйце, което явно е грешка...

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 10 Авг 2011, 17:57

Mamouk написа: Ебаси майката, кво е време да счупа педал на газта на 43,000, турбо на 58 и раздатка на 59к? на кола, която е купена чисто нова и си струва доста пари. И която се гледа като писано яйце, което явно е грешка...

Тва Х3 не се ли водеше най-здравия модел на БМВ?
Аз имам една теория, че от х-драйва предстои много да се реве, ама на 60 хиляди раздатка ми се вижда прекалено.
I love the sound of V8 in the morning...

Аватар

Мнение от Mamouk » 10 Авг 2011, 18:33

Така се водеше, ама аз от личен опит мога да го оспоря :(

думи нямам- да си купиш чисто ново БМВ и да се занимаваш с ебаси проблемите ( при съвсем нормална употреба ) ... това не е нормално.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 10 Авг 2011, 20:48

Mamouk написа:Така се водеше, ама аз от личен опит мога да го оспоря :(

думи нямам- да си купиш чисто ново БМВ и да се занимаваш с ебаси проблемите ( при съвсем нормална употреба ) ... това не е нормално.

Другият път чисто ново ама от Германия ;)
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 10 Авг 2011, 21:57

Моето го взех от Германия, засега за 30х км - никакъв проблем. Да видим, дали ще издържи още 30 :mhihi: При всички положения ще си купя удължена гаранция.

Аватар

Мнение от Mamouk » 10 Авг 2011, 23:24

msi200 написа: При всички положения ще си купя удължена гаранция.

:yes: Задължително. Моята, когато изтече, нашите дилъри не предлагаха такова нещо :clap:

Потребител
Аватар

Мнение от ythous » 03 Яну 2013, 0:50

Здравейте, аз съм в подобна ситуация. Моята е на повечко км (83к), но тази есен смених:
а) маховик и съединител (2к+)
б) пружини, защото едната беше счупена! (~1к)
в) светна ми лапичката за двигател и ми смениха маркуча от турбото - без успех (200-300)

Предлагат ми смяна на турбото (2к+), а през годините съм сменял и други неща. Колата е карана доста лежерно и се паркирва в топъл гараж и съм първи собственик.

Голям фен на марката съм (това ми е едната от двете коли BMW), в момента обмислям вариант за друга кола, но вече доста трудно намирам аргументи да си взема BMW.

Бих искал да попитам къде мога да намеря повече информация и контакти за програмата Good Will.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 03 Яну 2013, 8:46

joropc написа:
Mamouk написа:След помощ от ВиА Интеркар, за което много им благодаря..

...на моя приятелка, която купи Х3 от тях преди няколко години, така им бяха поддържали колата, че филтърът на турбото не беше сменян никога, а колата вече беше на 180 000 километра....

Искам да попитам - какъв е този "филтър на турбото" и къде се намира, може ли някой да даде повече информация за него?

За масления сепаратор на картерните газове ли става въпрос?
Последна промяна Borymeckata на 03 Яну 2013, 11:08, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 03 Яну 2013, 10:48

ythous написа:Бих искал да попитам къде мога да намеря повече информация и контакти за програмата Good Will.

Нямам практически опит, но пробвай да се свържеш с bmw.bg, ако не става- bmw.de

бул. "НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ" 55

Тенис клуб Малееви, София ленд, Експо 2000. Автобуси № 88, 120; трамвай № 10.

БТК: 028060730
БТК: 028060711
МТЕЛ: 0886518619
ФАКС: 028060710
www: http://www.bmw.bg
e-mail: info.bg@bmwgroup.com

Предполагам може и някой адвокат да ги постресне, ако няма резултат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Daz » 03 Яну 2013, 20:40

Виж си вакуумните маркучета към и от турбината.. И аз имах същият проблем все едно турбото беше изкарано от системата и никакъв ряз при натискане на педала до долу и се бях притеснил.. Оказа се, че едно от вакуумните маркучета към турбината е сцепено и е влизал въздух. Че това стана и два пъти и накрая сложих от хубавия маркуч 0.5мм мисля, че беше силиконово покритие нз си какво и стана всичко точно :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ythous » 09 Яну 2013, 12:37

@Daz, преди един месец ДаруКар ми смениха "маркуч от интеркулера до всмукателен колектор" защото е бил омаслен и имало надежда да оправи проблема. Сега усещам едно придърпване на 1800-2000 оборота, но не е плавно и много ме дразни.

@msi200 днес ще им пусна едно писмо да видя дали ще реагират.

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6