Ipod с адаптер на Pioneer - впечатления

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

Ipod с адаптер на Pioneer - впечатления

Мнение от jorkata » 22 Мар 2006, 23:59

Здравейте!
От скоро съм собственик на BMW и член на форума (от няколко минути даже :D ) и понеже съм новак и като шофьор, реших да помогна малко тук с каквото мога все пак

Та, от месец и повече съм с адаптера на Pioneer CD-IB100 (http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1260), IPod 4-то поколение и Pioneer DEH-P4500R + Pioneer говорители, но те не са важни.

ето графично пригледно нещата:
ИзображениеИзображение
Изображение

Адаптерът: Купих го от Авител - http://avitel-bg.com/ - единствено там го намерих .. 170лв. е цената му. Инсталирането е елементарно, направи го майстор пред мен за 5 мин. максимум (има кабелче за захранване на самият адаптер, кабел за CD changer - всички в комплекта + книжки и лепенки за евентуално залепване на адаптера). как работи това нещо - IPod-ът се свързва с адаптера чрез интерфейсен кабел за Ipod (широката букса отдолу на Ipod-a) ,който излиза директо от адаптера. По този начин Ipod-ът се зарежда нон-стоп и забравяте за батерията изобщо - страшно удобно. Като е свързан, Ipod-ът е в режим на връзка (Do not disconnect - както когато се качват песни) и на дисплейът му излиза лого Pioneer (голям кеф :mhihi: ). От този момент нататък го сложих в жабката на колата и забравих че е там (предварително имах към 5GB музика).
До тук само приятни изненади общо взето, освен цената :roll:
Най-големият недостатък на това чудо е начинът, по който се упрвалява от Pioneer плейъра. Навигацията е страшно объркващо направена, даже ме мързи сега да я описвам, ако някой има интерес да пита, ще му обясня. Но след като седмица някъде го джътках се свиква и е доста лесно, НО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се си подредили добре музиката в самият Ipod (по албуми/изпълнители/стилове/плейлисти) . Ако обичате да си сменяте песните през 2-3-4 минути ще видите дооста зор, особено докато шофирате. Но ако си направите добри плейлисти и го оставите да свири (аз лично така правя) - няма такъв кефф ! Звукът е просто уникален, а мойте говорители не са кой знае какво! Забравете за всякакви FM предаватели или свързване чрез обикновени кабели - звукът през адаптера е дигитален и е страшен! Ако сте ценители на добрият звук това е изборът за вас!

Ами се сещам за сега, исках още няколко неща да спомена, но сега забравих ...
С удоволствие ще отговоря на въпроси по темата, който се интересува да пита ;]

Поздрави на всички колеги :D

Назад към Car аудио и видео