Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
В Метро има и половинки и 250 грама даже.
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
@никито_нн - колега извинявай за късния отговор, напоследък не влизам мн. редовно.
4 дни в седмицата е ок, все пак всеки си знае сам какви са му ангажиментите. най-добре е да ротираш групите (да разместваш комбинациите група-група, като се гледа и съвместимостта) през известен период. когато организма започне да тренира "по коловози" ефективността се понижава. гледай само да не претренираш.
твоето разпределение в този вид както си го дал не е грешно, но аз например съм правил опити да правя гърди с предно рамо и не мога да направя рамото като хората след гърдите. виж на теб как ти влиза.
да ти кажа, докато тренирах активно (в момента съм си направил лост за набиранки в къщи и рядко ходя на железо) програмата ми беше за 5 дни в седмицата, но седмицата ми беше 8-9 дни
и си беше ок. имам предвид, че с оглед да избегна претрениране на отделните тренировки бях разбил групите за 5 дни, а и аз като теб имах възможност да ходя най-мн по 4.
програмата, която съм написал е доста тежка и интензивна и по принцип който я прави трябва да събере тренировката в рамките на час, наааай-много час и 15 мин с компромиси.
успех!
п.с. и потретвам - пазете се от претрениране!
4 дни в седмицата е ок, все пак всеки си знае сам какви са му ангажиментите. най-добре е да ротираш групите (да разместваш комбинациите група-група, като се гледа и съвместимостта) през известен период. когато организма започне да тренира "по коловози" ефективността се понижава. гледай само да не претренираш.
твоето разпределение в този вид както си го дал не е грешно, но аз например съм правил опити да правя гърди с предно рамо и не мога да направя рамото като хората след гърдите. виж на теб как ти влиза.
да ти кажа, докато тренирах активно (в момента съм си направил лост за набиранки в къщи и рядко ходя на железо) програмата ми беше за 5 дни в седмицата, но седмицата ми беше 8-9 дни

програмата, която съм написал е доста тежка и интензивна и по принцип който я прави трябва да събере тренировката в рамките на час, наааай-много час и 15 мин с компромиси.
успех!
п.с. и потретвам - пазете се от претрениране!
Това с идейте за тренировъчни програми като брой тренировки за седмица , упражнения и серий незнам как така давате акъли ако не сте запознати с постиженията и ген-а на трениращия. За всеки човек е строго индивидуално , при един действа едно , при друг друго - няма универсална програма и методика която да работи при всеки . Според етапа на развитие и годините прекарани в залата и целите които се търсят програмите , хранителния режим и упражненията са различни.
ПС : Вече и аз ще съм активен в тази тема , напред съм с материала и ще се радвам да помогна ако е възможно на новите в фитнес залата
ПС : Вече и аз ще съм активен в тази тема , напред съм с материала и ще се радвам да помогна ако е възможно на новите в фитнес залата

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Ангеле, защо мислиш, че е до ген?
Аз друго съм чел.
Ген нема, щом един може и всички го могат или просто ги мързи.
Аз друго съм чел.

bam-bam написа:Ангеле, защо мислиш, че е до ген?
Аз друго съм чел.
Главното беше , че няма универсална програма , както и универсална диета които да действат при всички . При един работят при друг не - всичко е строго индивидуално и зависи от много фактори. За ген-а дават пример : имам приятел на мойте килограми и почти същият ръст - моят прасец е генетично слаб и го спуквам от трениране и не мърда , той тренира неговия ведниж седмично с 1 упражнение и е зверски изцепен. Попринцип много хора твърдят ( и съм склонен да вярвам ) , че прасец и предмишница ако са ти генетично слаби , каквото и да правиш голямо развитие няма.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
bam-bam написа:Аз друго съм чел.
В тая тема по-добре спри да пишеш

angel055 написа: Попринцип много хора твърдят ( и съм склонен да вярвам ) , че прасец и предмишница ако са ти генетично слаби , каквото и да правиш голямо развитие няма.
Не вярвай на тези приказки! Просто не ги натоварваш достатъчно с различни тренировки и тежести, и под различен ъгъл. Арнолд беше писал в книгата си, че той също е имал много слаби прасци. Решението е било тренировка на прасеца поне два пъти в седмицата с тежест 3 пъти собственото тегло .....
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
angel055 написа:bam-bam написа:Ангеле, защо мислиш, че е до ген?
Аз друго съм чел.
Главното беше , че няма универсална програма , както и универсална диета които да действат при всички . При един работят при друг не - всичко е строго индивидуално и зависи от много фактори. За ген-а дават пример : имам приятел на мойте килограми и почти същият ръст - моят прасец е генетично слаб и го спуквам от трениране и не мърда , той тренира неговия ведниж седмично с 1 упражнение и е зверски изцепен. Попринцип много хора твърдят ( и съм склонен да вярвам ) , че прасец и предмишница ако са ти генетично слаби , каквото и да правиш голямо развитие няма.
Принципно и аз съм на това мнение (предполагам и доста хора).
Но по някога, колкото повече чета, толкова повече се обърквам на кое да вярвам.
За това си мисля, че е строго индивидуално и за да ти помогне някой, трябва да те опознае добре и да прецени какво да ти препоръча.
Ма аз съм начинаещ в тая сфера, много не ме слушайте

И аз имам проблем с рамото, колко и да го тренирам не расте добре.
На моя познат пък е обратното, а тренираме по сходни програми.
Трябва явно нещо да променя за да го стресирам.

Аз за това вече не се влиая от писаниците в книгите , ами гледам кое действа добре на мен с практика и опити . Защо да чета книгата на Арнолд или на когото и да е ? Нито сме им на тренировките , нито на зоба , нито на диетите .... а и мисля , че става въпрос за непрофесионално спортуващи.
Относно рамото , единствения вариант е да го стресираш с различни тренировки и ротация на упражненията , през две седмици примерно сменяй упражненията и тренирай рамо в отделен ден ( само рамо ) в началото на седмицата ( един от първите тренировъчни дни , след почивка ) . Вдигай тежко , но не много , защото все пак раменната става е най-лесно травмиращата се , загрявай добре и това е
Относно рамото , единствения вариант е да го стресираш с различни тренировки и ротация на упражненията , през две седмици примерно сменяй упражненията и тренирай рамо в отделен ден ( само рамо ) в началото на седмицата ( един от първите тренировъчни дни , след почивка ) . Вдигай тежко , но не много , защото все пак раменната става е най-лесно травмиращата се , загрявай добре и това е

angel055 написа:Защо да чета книгата на Арнолд или на когото и да е ?
Ти сериозно ли ?????
Какво мислите за CREADRENE XTREME?
На 17 съм - желателно ли е да взимам подобни неща, тъй като все още организма и тялото ми се развиват?
Продуктът е хранителна добавка, не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Трифазов креатин - сила, размери на мускула, по-бързо възстановяване.
Капсули в опаковка: 90 броя.
Състав на 3 таблетки:
Креатин Монохидрат 4800 мг
Креатин Фосфат 190 мг
Креатин Пируват 10 мг
Предназначение: Еквивалент на една доза креатин монохират на прах (5 грама) и от три различни източници на креатин. Креадрен е най-ефикасната креатинови формула в света.
Благодаря за отговорите!
На 17 съм - желателно ли е да взимам подобни неща, тъй като все още организма и тялото ми се развиват?
Продуктът е хранителна добавка, не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Трифазов креатин - сила, размери на мускула, по-бързо възстановяване.
Капсули в опаковка: 90 броя.
Състав на 3 таблетки:
Креатин Монохидрат 4800 мг
Креатин Фосфат 190 мг
Креатин Пируват 10 мг
Предназначение: Еквивалент на една доза креатин монохират на прах (5 грама) и от три различни източници на креатин. Креадрен е най-ефикасната креатинови формула в света.
Благодаря за отговорите!

K.Laloff написа: Креадрен е най-ефикасната креатинови формула в света
кре-алкалин е най-ефикасната
п.с прочети темата http://www.bb-team.org/forums/viewthread/54338
latrel написа:angel055 написа:Защо да чета книгата на Арнолд или на когото и да е ?
Ти сериозно ли ?????
Да , напълно сериозно . Имам всичките книги и съм ги чел , за тренировки , за стероиди и за всичко останало , но не определям тренировъчния ми режим и диета спрямо тях . Не мога да спазвам режима на Арнлод или на който и да било професионалист , нито вдигам с техните тежести , нито съм на техния зоб. Ти можеш ли ??? Ако не , то тогава освен за общи неща няма за какво друго да се влияеш от тези книги. Определено можеш да научиш много за тренировките и т.н , но да взаимстваш от тях няма никакъв смисъл .
Ти казваш, че си напред с материала, но всъщност си доста назад щом ми казваш, че нищо не може да се научи от Арнолд. Явно толкова и си чел!!! Престани да говориш глупости от сорта не съм му на химиите и тежестите, и диетите. Може да не си му на тежестите, но това не ти пречи да прочетеш коментарите му за тренировъчен сплит и да го пробваш с тежести по твоите възможности. Не си му на диетите ??? Какво толкова има да си му на диетите само, че съобразени с това, че си 50кг по-лек. Не си му на стероидите, но съм убеден, че взимаш/л стероиди щом си "чел" и книгите за стероиди и въпреки тези "жокери" пак не можеш да оформиш или напреднеш с изоставаща мускулна група. Явно познанията ти / които са повече от тези на Арнолд/ не са достатъчни. Ако беше чел тази книга, щеше да знаеш, че той не е писал 1 програма и това е, а е писал за ектоморф, мезоморф и ендоморф. Щеше да знаеш също, че диетите са разнообразни, а не само 1 а и е изброил продуктите от които е хубаво да се състои диетата ти. Щеше да видиш какви витамини е полезно да се приемат с храната и как точно да ги разпределиш. И накрая, НО не на последно място щеше да видиш съдържанието полезно за теб и за слабите ти прасци. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Книгата на Арнолд е уникална не толкова със съветите кое как да се тренира, а по-скоро да видиш как са тренирали, какво ги е мотивирало и т.н. Ерата преди вълшебните прахчета, спрейчета, хапчета и т.н.
А и количествата химия, които са взимали са по-малки, отколкото сега взимат някои тинейджъри. Буквално.
А и количествата химия, които са взимали са по-малки, отколкото сега взимат някои тинейджъри. Буквално.