Истината за логото на БМВ...
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Истината за логото на БМВ...
И т'ва със самолетната перка звучи по-злокобно!
Иначе го знаех от много време и преди съм спорил с много хора за т'ва.. Хубаво е да се знае!

Иначе го знаех от много време и преди съм спорил с много хора за т'ва.. Хубаво е да се знае!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Е тия от New York Times били големи откриватели, ако не бяха те света щешеда живее в заблуда 

- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
Смисъла вложен в емблемата ми е известен от дълго време насам, но това не ми пречи да си го възприемам, като самолетна перка 

- Radikal
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Мечтае да кара: e36 m3
Заблудата явно е доста голяма и разпространена, дори баща ми ми е обяснявал, че логото изобразява самолетна перка. Сега сигурно доста хора ще се шашнат когато разберат, че всъщност не е.
Everything is reasonable as long as only you can die.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Т'ва е отказ т Уикипедия..
"BMW е компания, основана от Карл Фридрих Рап през октомври 1913 г. в Мюнхен, като първоначално се занимава с производството на двигатели на самолети. Създадената тогава бяло-синя кръгла емблема на BMW се използва и до днес. Представлява стилизирано изображение на въртящо се самолетно витло, но синьо-бялото лого е всъщност част от Баварския флаг."

П.П Според уикипедия все пак в емблемата има самолетно витло?!
"BMW е компания, основана от Карл Фридрих Рап през октомври 1913 г. в Мюнхен, като първоначално се занимава с производството на двигатели на самолети. Създадената тогава бяло-синя кръгла емблема на BMW се използва и до днес. Представлява стилизирано изображение на въртящо се самолетно витло, но синьо-бялото лого е всъщност част от Баварския флаг."

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
- kalin4o0o_
- Потребител
-
- Кара: Е46/E61 touring
- Мечтае да кара: Е21
а моето мнение за логото явно е било 2в1
''цветовете на Бавария в комбинация с перка...''
интересно инфо БРАВО

интересно инфо БРАВО

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
boksioraE39 написа:Т'ва е отказ т Уикипедия..
в Укипедия и ти можеш да упдате-ваш , така че това какво пише там не е на 100%...
- kalin4o0o_
- Потребител
-
- Кара: Е46/E61 touring
- Мечтае да кара: Е21
xterminator написа:А дали всъщност не е съчетание и между двете?
ето още един колега , който явно мисли като мен

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
The circular blue and white BMW logo or roundel is portrayed by BMW as the movement of an aircraft propeller, to signify the white blades cutting through the blue sky – an interpretation that BMW adopted for convenience in 1929, twelve years after the roundel was created.[7][8] The emblem evolved from the circular Rapp Motorenwerke company logo, from which the BMW company grew, combined with the blue and white colours of the flag of Bavaria, reversed to produce the BMW roundel. However, the origin of the logo being based on the movement of a propeller is in dispute, according to an article posted in 2010 by the New York Times, quoting "At the BMW Museum in Munich, Anne Schmidt-Possiwal, explained that the blue-and-white company logo did not represent a spinning propeller, but was meant to show the colours of the Free State of Bavaria.
Май никой няма точен отговор на въпроса.Според тази статия БМВ са приели разбирането, че това е перка през 1929 г., но през 2010 тази Ан Шмит от музея казва, че не е така.Според мен са си създали емблемата, а по-късно е направена асоциацията с перката и са я приели, но дефакто самата емблема не е създадена с този замисъл.
Май никой няма точен отговор на въпроса.Според тази статия БМВ са приели разбирането, че това е перка през 1929 г., но през 2010 тази Ан Шмит от музея казва, че не е така.Според мен са си създали емблемата, а по-късно е направена асоциацията с перката и са я приели, но дефакто самата емблема не е създадена с този замисъл.
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Логото на BMW няма нищо общо със самолетна перка
Самото лого е създадено през 1917г, и е дериват на логото на RAPP Motoren Werke.
Изобразява флага на Бавария, но с грешна конфигурация, защото по това време е било забранено да се използват официални държавни символи в лога на частни компании. (то и сега може да е така, но не знам)
Заблудата, че изобразява въртящ се пропелер идва от реклама създадена 12 години по-късно.
Ето и концепцията:

Ето и официалното "осветляване" по въпроса от BMW:
http://www.youtube.com/watch?v=znBnNJ1Fv08&feature=player_embedded
Мисля, че точно това е "разследването" направено от NYT. Факт е, че е публикувано и от BMW.
Едит: Това е дискутирано не веднъж през годините. Трябваше да има една тема в "Полезна информация", но не можах да я намеря.

Самото лого е създадено през 1917г, и е дериват на логото на RAPP Motoren Werke.
Изобразява флага на Бавария, но с грешна конфигурация, защото по това време е било забранено да се използват официални държавни символи в лога на частни компании. (то и сега може да е така, но не знам)
Заблудата, че изобразява въртящ се пропелер идва от реклама създадена 12 години по-късно.
Ето и концепцията:

Ето и официалното "осветляване" по въпроса от BMW:
http://www.youtube.com/watch?v=znBnNJ1Fv08&feature=player_embedded
Мисля, че точно това е "разследването" направено от NYT. Факт е, че е публикувано и от BMW.
Едит: Това е дискутирано не веднъж през годините. Трябваше да има една тема в "Полезна информация", но не можах да я намеря.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Като стана дума... компанията през 2013 ще навърши 100 години... дали няма да ни изненадат с нещо изрудско 

- tosheto28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ferrari
- Мечтае да кара: bmw
- Детайли за колата: Бегачка
Като цяло наистина може да се оприличи и с двата варианта. По-логичното е да бъде за цветовете на "БАВАРИЯ", но все пак остава спора за самолетната перка (поне от всички коментари, които прочетох дотук).
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4