Как се разглобяват предните седалки на Е36 ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Как се разглобяват предните седалки на Е36 ?
Здравейте, колеги! Някой може ли да ми обясни как се разглобяват предните седалки на Е36 купе? Още по-добре ще е ако можете да дадете и снимки.
Налага се да разглобя дясната, защото първо ми се скъса жилото на ръчката, която освобождава облегалката, а сега ми се скъса и жилото на ръчката, от която се променя наклона на облегалка и искам да я разглобя и да сменя и двете жила. При първото скъсано жило се мъчих да я разглобя, но не успях да махна кората на гърба на седалката и се отказах.
Освен това някой знае ли дали се продават такива жила или ще трябва да си ги правя сам от жила за велосипеди.
Налага се да разглобя дясната, защото първо ми се скъса жилото на ръчката, която освобождава облегалката, а сега ми се скъса и жилото на ръчката, от която се променя наклона на облегалка и искам да я разглобя и да сменя и двете жила. При първото скъсано жило се мъчих да я разглобя, но не успях да махна кората на гърба на седалката и се отказах.
Освен това някой знае ли дали се продават такива жила или ще трябва да си ги правя сам от жила за велосипеди.
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
Re: Как се разглобяват предните седалки на Е36 ?
седалките фейслифт ли са или преди фейса?
- insane_v
- младши ентусиаст
-
Колата е Май '96, но седалките са сменяни и не знам какви са. Мога само да кажа, че е обикновен черен кожен салон без подгрев. Как да разбера дали са преди или след фейслифта? Каква е разликата? Мога утре да направя снимки и да ги кача.
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
ами имат ли мрежите отзад и по дебели ли са седалките или по тънките?най добре дай снимки!иначе аз мои седалки съм ги разлгабял точно по същата причина и ги бях разкостил тотално!
Първо демонтираш седалка от колата!
Второ гледаш под седлото където е има 4 болта еврейска звезда мисля че бяха!сваляш ги!
Седлото има и щипки 4 дърпаш малко по силно и излиза цялото седло!
След това ще видиш сам как се свале облегалката!тя е на 2 болта долу!Мисля че и горе имаше 2 болта под подглавника!

Първо демонтираш седалка от колата!
Второ гледаш под седлото където е има 4 болта еврейска звезда мисля че бяха!сваляш ги!
След това ще видиш сам как се свале облегалката!тя е на 2 болта долу!Мисля че и горе имаше 2 болта под подглавника!
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- bweenie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 335i 2008
преди фейслифта са.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
angel_lalov написа:Второ гледаш под седлото където е има 4 болта еврейска звезда мисля че бяха!сваляш ги!
Кое по-точно наричаш "седло"? Хоризонталната част на седалката ли?
Тия двата болта на облегалката долу и двата горе под подглавника ги развих, но кората отзад не помръдна. Огледах за други болтове, но не видях. Дърпах тук там, но никъде не поддаде и не посмях да дръпна по-силно за да не я счупя.
На тоя преди фейса, не се маха кората отзад, а дунапрена с тапицерията. Дърпай тях, може да си помагаш с подпъхване на нещо, излиза супер трудно, понеже е залепена(поне този салон, който разглобявах)...Доста се мъчихме с един авер на неговия преди няколко седмици. Общо взето е голям ташак тоя преди фейса, хем е доста по-неудобен, хем в пъти по-смотан за отремонтиране. Явно са си взели поука все пак и са изчистили проблемите.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
Dpy написа:На тоя преди фейса, не се маха кората отзад, а дунапрена с тапицерията. Дърпай тях, може да си помагаш с подпъхване на нещо, излиза супер трудно, понеже е залепена(поне този салон, който разглобявах)...Доста се мъчихме с един авер на неговия преди няколко седмици. Общо взето е голям ташак тоя преди фейса, хем е доста по-неудобен, хем в пъти по-смотан за отремонтиране. Явно са си взели поука все пак и са изчистили проблемите.
Ти направо ми уби ентусиазма

9 мнения
• Страница 1 от 1