Малки проблеми в първото ми BMW

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36 316i купе
Детайли за колата: Е36 316i КУПЕ - 1996 г м. януари

Малки проблеми в първото ми BMW

Мнение от novak54 » 04 Авг 2011, 20:41

Здравейте МОМЧЕТА от 25.08.2011 и аз съм с BMW 316iS на пътя съм от 1975 и започнах с запорожец 965-костенурка след това запорожец 968 след него FIAT 125 P и след него шкода 120 L със газова уредба. Сега съм на 57 години и се сбъдна младежката ми мечта да карам БАВАРЕЦ, но има някои проблеми по него, които трябва да отстраня: осветлението на купето не работи при отваряне на вратите плафоните имат захранване защото от тяхните копчета се пускат да светят и се спират,стъклото на лявата врата не може да се сваля и вдига, нивомера за горивото не отчита колко бензин има в резервоара, а лявото огледало за обратно виждане-стъклото му при скорост над 100 км започва да трепти и показва каквото си иска само не пътя зад мен, ако някой може и иска да ми помогне да отстраня тези проблеми със съвети ще съм благодарен от сърце!

Потребител
Аватар
Кара: 318 ti

Re: Малки проблеми в първото ми BMW

Мнение от Red_Fairy » 09 Авг 2011, 13:58

Здравейте, аз ще ползвам темата да не отварям нова.
Купих си BMW 318 ti и това е всичко което зная за него.Взех колата съвсем случайно и много си я харесах, излъгаха ме с километрите, но ще го преживея.
Искам да знам всичко за колата си и да я поддържам както трябва, не и работи пръскалката за чистачките.Човека от който я купих, каза " няма такова друго BMW или само още 2-3" сами се сещате, че не му вярвам, но друг приятел също каза, че не бил виждал такова!!! За мен е просто "ЧЕРВЕНО"
Искам да отида при сигурни хора, да го видят и да ми кажат, кво трябва да се оправя и без да ме лъжат за пари.
Благодаря ви предварително и ного се радвам, че сме с обща "диагноза" :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 10 Авг 2011, 9:35

Първо добре дошли и на двама ви!

към novak54:

316ис - няма. Колата или е 316i(8клапана, 1 вал) или е 318is(16 клапана, 2 вала).
-Относно плафоните за купено, има един чоп във вратата, който прави контакт при отварянето, трябва да се провери той дали е наред. Ако няма проблем там има вероятнос да е в комфорт модула (ако има такъв).
- За ел.стъклото вероятно става въпрос за ел.моторчето, трябва да се свали и да се видят четки, колектор и т.н.
- Относно неотчитането на гориво. Ако постоянно свети лампата на резервата и стрелката е на 0, то почти 99% е сигурно, че проблема е в нивомера, има скъсана жичка, която се запоява и нещата заработват. Трябва да се махне задната седалка и да се прегледат двата нивомера, обикновено се прецаква този, за който е прикрепена и бензиновата помпа (десня ако се гледа по посоката на движение). Свалянето е лесно не е проблем.

Като цяло проблемите са напълно нормални и изобщо не са нещо необичайно ;)

към колегата Red_Fairy
- Твоя проблем вероятно се корени в моторчето за пръскане. Може да пробваш да му подадеш с 2 жички директно 12 волта да видиш дали работи, ако не си намираш 2ра ръка от тука от форума и си свиркаш.
- За да научиш повече за колата си ри препоръчвам да прочетеш всички полезни теми, които седят като важни в раздела Е36. Определени има какво да се научи от там.

Успех!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 10 Авг 2011, 14:08

:OT: novak54 как така си с БМВ от 25.08.2011 като днес е 10.08.2011? :mhihi:

По темата: Както е написал колегата по-горе провери микро ключетата в бравата. По-точно те се намират не във вратата, а на самата кола там където вратата се захваща при затваряне.
Дали имаш комфорт модул се познава най-лесно като провериш дали прозорците могат да се затварят и отварят напълно само с едно кратко натискане на съответния бутон. Ако могат значи имаш комфорт модул. Вероятно обаче причината е в едни пласмасови водачи на стъклото вътре във вратата. Има по два на всеки джам и доста често се чупят с времето и се налага подмяна която е изключително лесна. Самите водачи са по 2-3 лева бр.
Относно нивомера за гориво колегата преди мен е споменал за слабото място, но нищо не пречи да си провериш бушоните преди да търсиш проблема другаде!
Успех и ползвай търсачката преди да пускаш тема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 10 Авг 2011, 14:17

Mpower84 написа::OT: novak54 как така си с БМВ от 25.08.2011 като днес е 10.08.2011? :mhihi:

По темата: Както е написал колегата по-горе провери микро ключетата в бравата. По-точно те се намират не във вратата, а на самата кола там където вратата се захваща при затваряне.
Дали имаш комфорт модул се познава най-лесно като провериш дали прозорците могат да се затварят и отварят напълно само с едно кратко натискане на съответния бутон. Ако могат значи имаш комфорт модул. Вероятно обаче причината е в едни пласмасови водачи на стъклото вътре във вратата. Има по два на всеки джам и доста често се чупят с времето и се налага подмяна която е изключително лесна. Самите водачи са по 2-3 лева бр.
Относно нивомера за гориво колегата преди мен е споменал за слабото място, но нищо не пречи да си провериш бушоните преди да търсиш проблема другаде!
Успех и ползвай търсачката преди да пускаш тема.

:yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Red_Fairy » 12 Авг 2011, 0:27

BiTurbo, мерси...от 2 дни това правя чета :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Авг 2011, 16:28

Red_Fairy написа:Здравейте, аз ще ползвам темата да не отварям нова.
Купих си BMW 318 ti и това е всичко което зная за него.Взех колата съвсем случайно и много си я харесах, излъгаха ме с километрите, но ще го преживея.
Искам да знам всичко за колата си и да я поддържам както трябва, не и работи пръскалката за чистачките.Човека от който я купих, каза " няма такова друго BMW или само още 2-3" сами се сещате, че не му вярвам, но друг приятел също каза, че не бил виждал такова!!! За мен е просто "ЧЕРВЕНО"
Искам да отида при сигурни хора, да го видят и да ми кажат, кво трябва да се оправя и без да ме лъжат за пари.

318ti не е най-редкия модел дори и в България.Просто Компакт с М42 за двигател,което не е никак лоша комбинация.Ще се увериш сам.Да са 2-3,ако е 323 с пълен М-пакет или друг официален или рядък тунинг!Пръскалката можеш да првериш,както ти казаха.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 12 Авг 2011, 16:45

Наистина имаше преди няколко години един червен Компакт на barty от форума, който беше във възхитително състояние.
Също има още един червен, но ако го беше купил щях да знам, понеже е на един приятел и рядко се среща машина в такова състояние (като от завода буквално).
Има и още една, но за нея няма да пиша :)

Така че, пожелавам ти колата ти да е в състоянието на тези, които си мисля.
Просто внимавай в завоите с газта, понеже е нервна с този двигател, въпреки че не е кой знае колко мощна.

Това е автомобил с много душа, въпреки че много хора не го харесват. Доста вярна машина, която рядко би те оставила на пътя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 12 Авг 2011, 17:57

novak54 написа: осветлението на купето не работи при отваряне на вратите плафоните имат захранване защото от тяхните копчета се пускат да светят и се спират,стъклото на лявата врата не може да се сваля и вдига, нивомера за горивото не отчита колко бензин има в резервоара, а лявото огледало за обратно виждане-стъклото му при скорост над 100 км започва да трепти и показва каквото си иска само не пътя зад мен, ако някой може и иска да ми помогне да отстраня тези проблеми със съвети ще съм благодарен от сърце!

колега novak54
- за осветлението провери бутончетата на вратите, най-вероятно са клеясали и не правят контакт като отвориш вратата (ако има аларма пробвай и с включена аларма като отвориш вратата дали се пуска.
-за стъклото - разглоби и разгледай механизма на стъклото, може и да се е изключило просто моторечето провери също и копчетата като ги размениш.
-за огледалото - на мен ми е интересно как се отстранява тоя проблем

Red_Fairy написа:Здравейте, аз ще ползвам темата да не отварям нова.

колега Red_Fairy, аз имам червен компакт - от софия съм и имах проблем със пръскалката на на задния прозорец, та по случая имам втора излишна машинка за течността от казанчето - ако искаш ела ще погледнем заедно дали няма да можем да ти отстраним проблема
Изображение Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Red_Fairy » 15 Авг 2011, 16:41

Благодаря за инфото, наистина много си харесвам колата и ще се радвам да не ме оставя на пътя както казва liloff и също така наистина е много пъргава, вече се въртях с нея без да искам.... :mrgreen: Само да ви кажа, че съм момиче т.е колежка :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 16 Авг 2011, 14:24

:OT:
Red_Fairy написа:Благодаря за инфото, наистина много си харесвам колата и ще се радвам да не ме оставя на пътя както казва liloff и също така наистина е много пъргава, вече се въртях с нея без да искам.... :mrgreen: Само да ви кажа, че съм момиче т.е колежка :yes:

извинявам се за объркването на пола колежке.
и аз се врътнах без да искам на 360 градуса още на втория си ден, но после се свиква и кефа е неописуем.. (а пък връцването на задницата става навик на всеки по свободен от трафик завой)
Мен ме изтормозиха и кварталните "куки" додето ме запомнят - веднъж след като ме спряха 4 пъти за 20 мин по кварталните улици им дигнах скандал и те ми обясниха че имало само 10-ина такива бими в България и половината били пуснати за издирване, та затова ме спирали за проверка (единия даже с много учуден глас каза "я, ама тя колата е на ваше име..." явно очакваше че е на дядо ли на тати ли и аз незнам...- btw на 36г. съм та не приличам на някое хлапе дето е взело колата на тати да се повози)
Последна промяна jlpetkov на 16 Авг 2011, 15:35, променена общо 1 път
Изображение Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 16 Авг 2011, 15:27

:OT:

Red_Fairy написа:Само да ви кажа, че съм момиче т.е колежка :yes:

не беше трудно... ;)

Red_Fairy написа:За мен е просто "ЧЕРВЕНО"

Red_Fairy написа:вече се въртях с нея без да искам...
Изображение Изображение

Назад към E36