Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Re: Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
slitter написа:Винаги има вероятност!!!![]()
![]()
![]()
Хахахах това прозвуча като ония рекламките на кеча едно време "винаги има опасност, не правете това у дома си"

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- stormar
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d
Мен не ми трябваше много време да се мисля. Обадих се на Dimitroff и ъпдейтнахме софта. Супер съм доволен за сега. Всичко мина като по учебник и много добри показатели показа красавицата ми. Ще направя една профилактика на дебитомера др.седмица и съм на черешата 
+1 за Dimitroff... много точен
Коцето

+1 за Dimitroff... много точен

Коцето

- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
Благодаря ти Ванка!
Днес свършихме доста бързо,но хубава работа!Надявам се другата седмица да имаш повече време за да седнем да се почерпим!Сега малко мнения след процедурата:
1. "Респонса" на педала е малко по-добър особенно на ниски обороти до към 1500-1700об.
2.Двигателя е една идея по-тих, не само на свободни обороти, а в целия диапазон.
3.Заредих до горе....занулих всичко което можеше да се занули
и газ......свърших си няколко работи и след малко разходка километража показа 104км.Средния разход по борд компютъра показа 6.6
!Добреееее отивам пак на същата бензиностанция на същата колонка и .....пак до дупка!Резултата е 8.2л. Карал съм нормално... без "извращения" на педала, но и без пенсионерски изпълнения.Борда ме е лъгал до сега около литър-литър и нещо но сега това мисля че е повече от нормалното.Вярно е че това е бившата ми кола, която я кара временно сестра ми, но все пак..?
Това е от мен.

1. "Респонса" на педала е малко по-добър особенно на ниски обороти до към 1500-1700об.
2.Двигателя е една идея по-тих, не само на свободни обороти, а в целия диапазон.
3.Заредих до горе....занулих всичко което можеше да се занули

Това е от мен.
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Да напиша за борда и аз малко.
Преди Ванката да ми смени софта (да е жив и здрав много съм му благодарен
) борда ме лъжеше с около 1-1.2л.
След смяната вече ме лъже с 2-2.5л.
Най-странното е че това го прави само когато аз карам (показва ми градско 4.5 като съм седял по задръствания и съм минал 95км.), когато баща ми кара колата на него му дава 6.5 което е горе доло реалния разход. Немога да си обясня от къде идва разликата но е фрапиращо.
Все пак и за това има лек и той пак се казва Dimitroff.
Скоро ще го излекуваме (калибрираме) и ще показва правилно при мен
Преди Ванката да ми смени софта (да е жив и здрав много съм му благодарен

След смяната вече ме лъже с 2-2.5л.
Най-странното е че това го прави само когато аз карам (показва ми градско 4.5 като съм седял по задръствания и съм минал 95км.), когато баща ми кара колата на него му дава 6.5 което е горе доло реалния разход. Немога да си обясня от къде идва разликата но е фрапиращо.
Все пак и за това има лек и той пак се казва Dimitroff.
Скоро ще го излекуваме (калибрираме) и ще показва правилно при мен

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
дано да се получи с калибрирането, защото при мен нямаше успех
но съм и със стария софт още
но съм и със стария софт още

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Саше, що си траеш до сега, бре ?
П.с. Аз пък имам наблюдения, че разхода пада реално след смяна на софта - къде с малко, къде с повече...зависи от състояние на кола и стил на шофиране.
И друго - доста хора ми казват, че след смяна на софта борда показва по-вярно...чак ме учудихте вие двамата

П.с. Аз пък имам наблюдения, че разхода пада реално след смяна на софта - къде с малко, къде с повече...зависи от състояние на кола и стил на шофиране.
И друго - доста хора ми казват, че след смяна на софта борда показва по-вярно...чак ме учудихте вие двамата

Dimitroff написа:И друго - доста хора ми казват, че след смяна на софта борда показва по-вярно...чак ме учудихте вие двамата
крайно време е да го проверя и това ... скоро ще те търся
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
Dimitroff написа:
Сега ако трябва да бъда честен, разхода ДА с малко сигурно може да е паднал, защото тези 104км. бяха така да се каже "тестови" и съм давал повечко газ на моменти при различни скорости и предавки.Там някъде е за мен реалната консумация лятно време градско "софийско" 7.5-8 до 8.5!Без да споря и да влизам в полемики....всичко надолу за мен е пожелателно, но не е много реално или просто е каране на границата на икономичността.
А за борда-няма майтап...такава разлика до сега не ми се беше случвало!Незнам какъв ще ефекта при едно евентуално калибриране.Следващата седмица ще имам възможност да я покарам повече....вече и извънградско и пак ще споделя!
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Ще го го направим борда не се съмнявам във Ванката.
Иначе относно разхода преди минахав градско 750-800км. сега минавам 820-850км. извънградско минавах 900-950 след смяната на софта минавам 1000- 1100км. Тези параметри са тествани 24м. преди да направя смяната и 6м. след като минах смяната. Софта не ми беше сменян от 9.2002
Карам еднакво и съм сигурен че смяната на софта е довела до тези резлики.
Иначе относно разхода преди минахав градско 750-800км. сега минавам 820-850км. извънградско минавах 900-950 след смяната на софта минавам 1000- 1100км. Тези параметри са тествани 24м. преди да направя смяната и 6м. след като минах смяната. Софта не ми беше сменян от 9.2002

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
© написа:Dimitroff написа:И друго - доста хора ми казват, че след смяна на софта борда показва по-вярно...чак ме учудихте вие двамата
крайно време е да го проверя и това ... скоро ще те търся
Вече не ти вярвам

ludia написа:Ще го го направим борда не се съмнявам във Ванката.
Иначе относно разхода преди минахав градско 750-800км. сега минавам 820-850км. извънградско минавах 900-950 след смяната на софта минавам 1000- 1100км. Тези параметри са тествани 24м. преди да направя смяната и 6м. след като минах смяната. Софта не ми беше сменян от 9.2002![]()

за ъпдейта на софтуера има ли значение версията на DIS т.е. то има ... но коя е последната работеща способна да ъпдейтва софт?
аз ползвам една от зората на тази тема
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Тук ме хващаш неподготвен...
С която и да е версия да работиш ще може да смениш софта, но предполагам, че по-старите версии нямат в базата си данни по-новите софтуери...макар това да е само предположение!
С която и да е версия да работиш ще може да смениш софта, но предполагам, че по-старите версии нямат в базата си данни по-новите софтуери...макар това да е само предположение!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
© написа:за ъпдейта на софтуера има ли значение версията на DIS т.е. то има ... но коя е последната работеща способна да ъпдейтва софт?
Ако каже че има по нов значи има, ако няма значи по нов ДИС

да, прав си, но идеята ми беше, че така и така ще се мъча, поне да сложа най-новия възможен