M52B28 губи цилиндри...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
M52B28 губи цилиндри...
Колеги сагата продължава. Днес смених заветния knock sensor (детонационен датчик, впрочем са 2 на една букса) и отидох на диагностика. Вече грешки няма. Обаче от 2 дена насам ми губи цилиндри вечее и на бензин... Е*ах му мамата и кош направо ми писна. Свещите са на няма и 2000км, обаче бобините незнам в кво състояние са, а лулите са поизгорели и се ронят.
Както карам на моменти губи някой цилиндър и неще да се оправя. Спирам някъде нещо да взема, тръгвам и всичко е 6. После пак губи някой цилиндър. Ей сега се прибирам от Лукоил и няма никви грижи.
Някой идеи, съвети нещо...освен "купи си нови бобини и лули" понеже за момента поне нямам финансова възможност за това
Как да проверя бобините дали са наред?
п.п. между другото днес като свалях свещите да видя дали са работили добре - всички бяха керемидено/белезникави. И 6те са нови, но едната изглеждаше сякаш се е търкаляла в някой гараж БУКВАЛНО - една такава пожълтяла странна...утре ще я сваля, понеже знам къде съм я сложил и ще я снимам.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Както карам на моменти губи някой цилиндър и неще да се оправя. Спирам някъде нещо да взема, тръгвам и всичко е 6. После пак губи някой цилиндър. Ей сега се прибирам от Лукоил и няма никви грижи.
Някой идеи, съвети нещо...освен "купи си нови бобини и лули" понеже за момента поне нямам финансова възможност за това

Как да проверя бобините дали са наред?
п.п. между другото днес като свалях свещите да видя дали са работили добре - всички бяха керемидено/белезникави. И 6те са нови, но едната изглеждаше сякаш се е търкаляла в някой гараж БУКВАЛНО - една такава пожълтяла странна...утре ще я сваля, понеже знам къде съм я сложил и ще я снимам.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: M52B28 губи цилиндри...
Пробвай да сложиш бобини от друга кола, само за проба.Все някой колега ще откликне да ти помогне.
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Регулатор на налягане на бензина, не помня диагностика дали го хващаше него.Макар, че ако е от него проблема мисля, че би трябвало да го прави когато е студена и я запалиш.За по-евтин вариант смени лулите първо щом викаш, че не са първа младост.Пробвай и бобини от друга кола да не се ръсиш излишно 

- ръб
- младши ентусиаст
-
То да е регулатора на бензина...тя и на газ го прави.
Ами бобини малко зор, че тука болшинството в Габрово са с М50..те са различни от моите и незнам дали ще станат
Ами бобини малко зор, че тука болшинството в Габрово са с М50..те са различни от моите и незнам дали ще станат

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
ръб написа:То да е регулатора на бензина...тя и на газ го прави.
Ето ти възможност ,Б28-цата в подфорум продава,и от моя склад слагаш М51 ,няма да ти мени обороти ,няма да губи цилиндри и ще си караш ефтинко с червена нафтичка

Ся аз съм наред ,като се гавриш с дизелите ,тьи ти се пада

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Свещите добри ли са? Може и на 0 км за нищо да не стават, така съм брал ядове с бензинката на времето...
Щом казваш, че едната свещ не е работила качествено значи не не палила. Или не е читава или не е стигало ток да нея - значи лула, щото ако не се бъркам една бубина дава ток на 2 свещи, т.е. ако бубина не работи ще губи цилиндри...
Тук няма палец като на жигите, или имаш точно разпределение на искрата за всички свещи от датчика на разпределителния вал или нямаш за нищо.
Щом казваш, че едната свещ не е работила качествено значи не не палила. Или не е читава или не е стигало ток да нея - значи лула, щото ако не се бъркам една бубина дава ток на 2 свещи, т.е. ако бубина не работи ще губи цилиндри...
Тук няма палец като на жигите, или имаш точно разпределение на искрата за всички свещи от датчика на разпределителния вал или нямаш за нищо.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Днес цял ден пък не ми е прекъсвала. Преди имах проблемен детонационен сензор и ми буташе смесите и аванса - прекъсваше, паткаше и не беше както трябва. Сега като си е на 6 цилиндъра върви прекрасно ама чат пат ги губи :/ от стари лули ?? Няма ли как да разбера бобините как са ?
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
ръб написа:Днес цял ден пък не ми е прекъсвала. Преди имах проблемен детонационен сензор и ми буташе смесите и аванса - прекъсваше, паткаше и не беше както трябва. Сега като си е на 6 цилиндъра върви прекрасно ама чат пат ги губи :/ от стари лули ?? Няма ли как да разбера бобините как са ?
аз като ти предлагах мотор ти се дърпаше

never drive faster, than your guardian angel can !
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Смени си първо лулите, след като видимо са зле. Щом ти се ронят е напълно възможно искрата да патка не , където трябва.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- ръб
- младши ентусиаст
-
Radinka написа:ръб написа:Днес цял ден пък не ми е прекъсвала. Преди имах проблемен детонационен сензор и ми буташе смесите и аванса - прекъсваше, паткаше и не беше както трябва. Сега като си е на 6 цилиндъра върви прекрасно ама чат пат ги губи :/ от стари лули ?? Няма ли как да разбера бобините как са ?
аз като ти предлагах мотор ти се дърпаше
Най-интересното е, че като отидох беше на кола, пробвахме го - нямаше никакви шумове, работеше като котенце, ама перфектно. Закачахме го на диагностика - нищо ! Докарах си го тука и ей още не мога да го вкарам в пътя. 2 месеца вече сигурно

Ами ще ги сменям...
10 мнения
• Страница 1 от 1