Мирис на суров бензин около колата... и вътре в нея..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
Мирис на суров бензин около колата... и вътре в нея..
Здравейте,
Чудя се тая сутрин една чуденка... защо в 90% от случаите когато паля колата студена, около и в нея мирише на бензиин...
Мотора е М52ТУБ28, проблем с вървежа нямам. Нито прекъсва, нито нищо. всичко уж си е нормално, с разликата че мирише на бензин, и последните няколко седмици минавам с 50лв около 150-70км.
Чувам различни неща като причини. Някой казват генерация, но аз си мисля че има нещо общо с обратния бензин. От друга страна обаче, мириса изчезва след като колата позагрее малко и това малко ме обърква....
Та, кажете към къде да се насоча, понеже не съм особено голям фен на тактиката проба-грешка.
Който констатира проблема пръв, получава бира!
Чудя се тая сутрин една чуденка... защо в 90% от случаите когато паля колата студена, около и в нея мирише на бензиин...
Мотора е М52ТУБ28, проблем с вървежа нямам. Нито прекъсва, нито нищо. всичко уж си е нормално, с разликата че мирише на бензин, и последните няколко седмици минавам с 50лв около 150-70км.
Чувам различни неща като причини. Някой казват генерация, но аз си мисля че има нещо общо с обратния бензин. От друга страна обаче, мириса изчезва след като колата позагрее малко и това малко ме обърква....
Та, кажете към къде да се насоча, понеже не съм особено голям фен на тактиката проба-грешка.
Който констатира проблема пръв, получава бира!

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Re: Мирис на суров бензин около колата... и вътре в нея..
първоначално огледаи 2та маркуча до рейката , можеш и да сложиш ено мостче на релето за помпата за да е системата под налягане без да си запалил колата и да огледаш добре - връщаш , отиващ бензин ... Няма никакви проблеми помпата да поработи така докато огледаш добре.
ето ти релето , 2 и 6 им слагаш жичка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
mitrax написа:първоначално огледаи 2та маркуча до рейката , можеш и да сложиш ено мостче на релето за помпата за да е системата под налягане без да си запалил колата и да огледаш добре - връщаш , отиващ бензин ... Няма никакви проблеми помпата да поработи така докато огледаш добре.
По-принцип да, и аз си мисля че горивната система е проблемна, и това ще го проверя на 100%. От друга страна.. ако проблема е между помпата и рейката.... няма ли да мирише на бензин постоянно?

- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Колега, вдигаш задната седалка и отвиваш капака които е към бензиновата помпа, от там излизат едни маркучета чиито крайчета (дето са хванати със скоби) са остаряли и напукани, сменяш маркучетата - по 20-тина санта са до към тръбичките и си готов! от там като просълзи лекичко и се усеща в купето и то най-вече отзад дясна седалка и отвън пак от тази страна!
Пробвай да свалиш седалката ,да отвиеш капака и запали колата, ако е от там - направо ще засмърди на цистерна
Пробвай да свалиш седалката ,да отвиеш капака и запали колата, ако е от там - направо ще засмърди на цистерна

Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- slimarata
- Потребител
-
- Кара: Fiesta
- Мечтае да кара: M3
Имах подобен проблем,оказа се маркучето от бензиновия филтър.Беше много нацепено и направо пръскаше бензин.Погледни си маркучите по който минава бензин,явно с годините дават фира.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ако саден маторя,да не са забравили да закачат вентилацията на резервоара

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
boywalking написа:Колега, вдигаш задната седалка и отвиваш капака които е към бензиновата помпа, от там излизат едни маркучета чиито крайчета (дето са хванати със скоби) са остаряли и напукани, сменяш маркучетата - по 20-тина санта са до към тръбичките и си готов! от там като просълзи лекичко и се усеща в купето и то най-вече отзад дясна седалка и отвън пак от тази страна!
Тоя и аз съм го ял ! Почни от там .
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
При мен случая беше същия литър от горе разход нямаше никакви забележки колата смао почна да мирише и да гори с около 1л от горе.И един де се загледах от едната страна и гледам омазнено.На подемника на работа го хвахан каде е.Маркуча за обратния бензин които е близо до филтъра /под педалите/ надката към тръбите.Смених и 3-те маркуча от тръбичката до филтъра от филтъра до другата тръбичка към рейката и за обратното гориво.И после се радвах на немиришеща на бензин кола студена.Огледай и отзаде при резервоара какво се случва.

- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
boywalking написа:Колега, вдигаш задната седалка и отвиваш капака които е към бензиновата помпа, от там излизат едни маркучета чиито крайчета (дето са хванати със скоби) са остаряли и напукани, сменяш маркучетата - по 20-тина санта са до към тръбичките и си готов! от там като просълзи лекичко и се усеща в купето и то най-вече отзад дясна седалка и отвън пак от тази страна!
Пробвахме - Не е от там!
Явор написа:ако саден маторя,да не са забравили да закачат вентилацията на резервоара
Саден е естествено

shengi написа:При мен случая беше същия литър от горе разход нямаше никакви забележки колата смао почна да мирише и да гори с около 1л от горе.И един де се загледах от едната страна и гледам омазнено.На подемника на работа го хвахан каде е.Маркуча за обратния бензин които е близо до филтъра /под педалите/ надката към тръбите.Смених и 3-те маркуча от тръбичката до филтъра от филтъра до другата тръбичка към рейката и за обратното гориво.И после се радвах на немиришеща на бензин кола студена.Огледай и отзаде при резервоара какво се случва.
Там и мисля да погледна! филма е само че нямам време през седмицата да го проверя, още не съм в отпуск

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Разгледай какво се случва и около колектора.Смукателния там също има някъкви кофти маркученца които също могат да правят мизерии.На брата м50-то го направи 2 часа преди да тръгне за Гърция.А тъкмо се върнахме от път и голямо пърлене на ръцете падна.И неговата така от време на време понамирисваше на суров бензин докато накрая не видяхме петното така мразеното петно от бензин.Като е студена най добре извикай някой да дойде да запали и ти да гледаш и да душиш докато локализираш проблема.

- AleksiDJ
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Audi Allroad 4.2
Здравейте.
И аз имам проблем с ужасно-силен мирис на бензин, но за сега е само отвън при ауспуха. Мирише ужасно силно и колата НЕ я карам на бензин, само е паля сутрин до като загрее и минавам на газ, но през това миризмата на бензин отзад е нетърпимо силна. Прави ми впечатление И, че бензина го изгаря доста бързо, при условия, че е карам на газ само, а тръгна ли да изкачвам, или да се спускам по стръмни баири/наклони и лампата на бензина си светка, а колата си върви на газ... Няма течове видими, няма мирис на бензин в купето, нито в коша... Ламбда сондата е смених преди 4-5 месеца, но няма никаква разлика, както си беше със старата, така е и в момента, дори сутрин като е паля колата на бензин ВИНАГИ притръпва и гасне, много неприятно 2-3 пъти е паля до като вдигне малко темп. и след като загрее проблема изчезва. (Причината да сменя ламбдата беше точно това гаснене при студен двигател, но проблема не изчезна и свикнах вече. Прави ми впечатление, а може и да бъркам, че когато бензина е повече в резервоара проблема е по-лек). Иначе миризмата на бензин си е има постоянно отзат и не мога да разбера от къде губи толкова много бензин и мирише неприятно, като работи на бензин само на празен ход до като излезе от синята графа на температурата.
Ако някой разбира и може да помогне и даде правилен съвет, нека пише може и на лични. Колата е Е36, 316.
И аз имам проблем с ужасно-силен мирис на бензин, но за сега е само отвън при ауспуха. Мирише ужасно силно и колата НЕ я карам на бензин, само е паля сутрин до като загрее и минавам на газ, но през това миризмата на бензин отзад е нетърпимо силна. Прави ми впечатление И, че бензина го изгаря доста бързо, при условия, че е карам на газ само, а тръгна ли да изкачвам, или да се спускам по стръмни баири/наклони и лампата на бензина си светка, а колата си върви на газ... Няма течове видими, няма мирис на бензин в купето, нито в коша... Ламбда сондата е смених преди 4-5 месеца, но няма никаква разлика, както си беше със старата, така е и в момента, дори сутрин като е паля колата на бензин ВИНАГИ притръпва и гасне, много неприятно 2-3 пъти е паля до като вдигне малко темп. и след като загрее проблема изчезва. (Причината да сменя ламбдата беше точно това гаснене при студен двигател, но проблема не изчезна и свикнах вече. Прави ми впечатление, а може и да бъркам, че когато бензина е повече в резервоара проблема е по-лек). Иначе миризмата на бензин си е има постоянно отзат и не мога да разбера от къде губи толкова много бензин и мирише неприятно, като работи на бензин само на празен ход до като излезе от синята графа на температурата.
Ако някой разбира и може да помогне и даде правилен съвет, нека пише може и на лични. Колата е Е36, 316.
11 мнения
• Страница 1 от 1