Блокирване на дросел клапата на М40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Блокирване на дросел клапата на М40
Бе нещо напоследък при престой повече време на колата,като натисна газта нещо много твърда ми се види, че ме и изненада мамка и бима на едно кръстовище ,светофара светна червено пък бимата ми се засилва повече към него добре ,че не съм аджамия та я огасих на скорост. Та значи не е от жилото.След раздвижване на ръка дросела напред- назад няколко пъти и се охлабва и така до следващия път.Почиствах с обезмасляващ спрей продухвах с въздух смазвах ама ефект няма
имам чувството ,че по оста и има някакви О-пръстенчета ,които се разпадат и задържа оста ,но за да проверя това трябва да развия двете керновани (зачеканени)болчета на клапата за да мога да я извадя и след туй да дръпна оста ,не ми се вярва да е от потенциометъра той не може да задържа толкова.Някой борил ли се е с този проблем,ако знае нещо да каже,щото взе да ми образува нерви нещо и ще я разглобявам.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Блокирване на дросел клапата на М40
вземи си друг дросел - 2-ра ръка естествено.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Разглобявал съм клапи на дросела две на брой (двигател м42) и си нямам понятие откъде може да заяжда оста. И от двете страни оста се държи на по едно ролково (иглено лагерче), на което от двете страни има по едно уплътнение. Кернованите болтове се развиват наистина с голям зор и с голяма отверка
. Но това е само докато се отчупи занитената част, след това е по-лесно.
Вероятно иглените части от лагерите са изпаднали от сепаратора и оттам заяжда. Ако е така по-добре си търси дросел втора ръка както те посъветваха, че тези миниатюрни лагерчета не знам откъде може да се намерят. По-големият проблем е с уплътненията, те имат аксиален канал, който влиза в самия сепаратор на лагера.

nedbmw написа: имам чувството ,че по оста и има някакви О-пръстенчета ,които се разпадат и задържа оста
Вероятно иглените части от лагерите са изпаднали от сепаратора и оттам заяжда. Ако е така по-добре си търси дросел втора ръка както те посъветваха, че тези миниатюрни лагерчета не знам откъде може да се намерят. По-големият проблем е с уплътненията, те имат аксиален канал, който влиза в самия сепаратор на лагера.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Бре то много сложно направена бе Ивчо
иглени лагери ала бала май трябва да я сменям,ама първо ще я разглобя за да видя как е направена,аз пък от малък обичам да си разглобявам количките за да видя к,во има вътре. 

4 мнения
• Страница 1 от 1