Симптоми на заминала "умна" дюза - 318тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Симптоми на заминала "умна" дюза - 318тдс
Ползвах търсачката, но не можах да открия конкретна и подробна информация по въпроса. Нека в темата обсъдим конкретните симптоми на повредена умна дюза на ТДС-а. При мен случаят е следният: при каране с равномерна газ, особено извънградско и на по-ниски обороти, се чувства едно придърпване.Вместо да върви плавно и равномерно когато държа 80-90км/ч, придърпва и понякога не работи устойчиво дори на празен ход. Когато карам със 120-130 го няма, защото оборотите са по-високи. Има си го почти постоянно, с тази разлика че понякога е по-силно изразено, друг път - съвсем слабо. По незнайни за мен причини се усилва след като пусна климатика. Закачихме колата на компютър и единствената грешка която показва е в умната дюза. Освен това видяхме нагледно как сълзи. Когато запаля сутрин колата и е студена, в купето се усеща мирис на нафта за няколко минутки.
Разлика във вървежа и разхода не мога да усетя, сменявал съм масла и филтри преди 2000км, но въпросът ми е дали гореизброените симптоми са относими към умната дюза?
Разлика във вървежа и разхода не мога да усетя, сменявал съм масла и филтри преди 2000км, но въпросът ми е дали гореизброените симптоми са относими към умната дюза?
1 мнение
• Страница 1 от 1