Е36 купе-ел. стъкла?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318is

Re: Е36 купе-ел. стъкла?

Мнение от lukaviq » 24 Фев 2010, 21:33

Същия проблем на седан производство края на 94', при затворени врати не работят ел. стъкла на отворени всичко си работи. Итересното е, че при оставен отворен прозорец и затворена врата прозорците се дигат като задържа ключа на заключено,т.е комфорт модула си ги затваря. Иначе ДА имам изгорял бушон точно за ел. стъклата ама не помня кой номер беше, сменя се и всичко почва да работи ... докато не запалиш колата и той гори моментално и пак се връщаме на старта. Скоро ще разнищя този проблем и ще постна решение,но тия дни съм се заел с по важни ремонти :mhihi:
quattro ist fur sissies...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 24 Фев 2010, 23:36

При мен пък,като току що я отключа си работят,но като постоя по дълго време без да я паля,отказват.Има и друго,като карам напред назад,и я загася,и постоя 1 час примерно,нещо барникам,си работят без проблем......А за отварянето на вратата,и при мен е така,даже и когато на затворени не работят,на отворени става чудо...... :confused:
Дано се избистри проблема по-скоро. :arrow:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318is

Мнение от lukaviq » 17 Апр 2010, 15:23

lukaviq написа:Същия проблем на седан производство края на 94', при затворени врати не работят ел. стъкла на отворени всичко си работи. Итересното е, че при оставен отворен прозорец и затворена врата прозорците се дигат като задържа ключа на заключено,т.е комфорт модула си ги затваря. Иначе ДА имам изгорял бушон точно за ел. стъклата ама не помня кой номер беше, сменя се и всичко почва да работи ... докато не запалиш колата и той гори моментално и пак се връщаме на старта. Скоро ще разнищя този проблем и ще постна решение,но тия дни съм се заел с по важни ремонти :mhihi:

Такаа понеже обещах да пиша като отстраня проблема, та да си дойдем на темата :mhihi: .
Колата е E36 седан,родена:10.1994, 4ел. стъкла, централно и комфорт модул.
-Ел стъклата не работеха при затворени врати,отвориш ли която и да е от вратите си работеха.
-Гореше бушон 43 - 5А -захранва датчика под пасажерската седалка, светлини за четене, светлини над сенниците. Имаше сериозно късо някъде при условие,че гореше и
20А бушон веднага след подаване на контакт(първо положение).
-не работят светлините за четене и тези над сенниците
-и последен проблем- свети индикация на таблото за AirBag

Първо реших да се захвана със горящия бушон, че ме дразнеше тая гад :banghead:
И така днес след 2ч мъки и мерене на ел инсталацията установих, че кабела захранващ датчика за AirBag на пасажерската седалка(лилав с бяла линия) е замасен някъде по инсталацията и проблема съвсем не е от към датика(на което се надявах в началото). Махнах буксата пъхнах си пробна лампа на мястото на бушона и дам ли на контакт си светеше съвсем доволно независимо дали е закачена буксата за датчкика или не.
Такам продължих и махнах кората под волана и след като се облещих ей тъй :shock: като видях колко много кабели има се гмурнах под волана и почнах го търся тоя тъп лилав кабел, за мой късмет беше на удобно място събираха се всичките лилави кабели на едно място точно до дръжката за отваряне на предния капак. Меря там и разбиране вместо 12V там ме чака маса :ranting: .
От там тръгвам да видя какво има в другия край на останалите лилави кабели - а именно захранване за лампите за четене и тези над сенниците. Махам аз ТЪПИЯ ПЛАФОН дето е над шофцорския сенник и О ЧУДО пробната лапма изгасна.
И кво си мислите,че станало :banghead: , пластинката на плафона опряла в купето и то точно тая дето е захранващата, одрала боята с годините и ооппп масичка и късо. Облепям там дето и издрана боята с изолир банд събирам всичко и се кефя ,че вече ми светят всички лампи в купето и не ми гори бушона.
Почвам да търся проблема с ел. стъклата и кво да видя, всичко си работи
. Та от един тъп плафон дето е опрял с годините до метал един куп проблеми.
Проверете си ги тия плафони да не ви ядосват и вас , има го мисля тоя проблем само на шофьорското място,зашото от другата страна пластинката, която задира е тази на масата и не е фатално, но зависи как са сложени плафонитре ,че влизат и на обратното :mhihi:
Надявам се да съм помогнал на някой със същия проблем :bchug:
quattro ist fur sissies...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRaLiQ » 15 Фев 2011, 22:43

Колеги вадя малко темата от прахта пак ама мисля че е излишно да пускам нова тема за въпроса си.А той - как се ремонтира прекъсвача в самия сенник?оправих инсталацияа и сега си работят,ама светят постоянно.навежда ме на мисълта че нещо са повредени самите прекъсвачи вътре в сенника.Светят и двата без значение дали са отворени или затворени...Някой да знае нещо по въпроса?

П.С малко странно ми се вижда и двата сенника да са ми прецакани....
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e92 335i DCT

Мнение от mitky » 15 Фев 2011, 23:09

Имах същият проблем със седана. При затворени врати нямах ел.стъкла,имах само при отворени. Откачих акумулатора и от тогава проблема изчезна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRaLiQ » 15 Фев 2011, 23:11

по принцип това е от бушон 43..мен ме интересува как се ремонтира прекъсвача в сенника и има ли въобще такъв вариант...самнява ме и двата прекъсвача на двата ми сенника да са прецакани...написал съм го в предното мнение ако някой знае нещо да каже
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320 ванус
Мечтае да кара: Ф1
Детайли за колата: просто няма такава

Мнение от joro_bmwm3 » 16 Фев 2011, 23:02

SaRaLiQ написа:по принцип това е от бушон 43..мен ме интересува как се ремонтира прекъсвача в сенника и има ли въобще такъв вариант...самнява ме и двата прекъсвача на двата ми сенника да са прецакани...написал съм го в предното мнение ако някой знае нещо да каже

незнам дали се ремонтира тя е еднаметална пластина която дава контакт почистия
живота е гаден,но аз сам по гаден

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRaLiQ » 16 Фев 2011, 23:33

само кажи как да стигна до нея колега...може и на ЛС да не става "скайп" тема
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 20 Фев 2011, 14:09

PNR написа:При мен засега се оправи от самосебе си ... :shock: :dunno: :bowdown:

Виж бушона да не се е запоил от самосебе си :mhihi:
По темата...вземи си смени копчетата,при затворено и отворено положение дават различни контакти,също така под волана ако не се лъжа имаш модул за стъклата като цъкаш надоло/нагоре цъка магнитното поле и модула слагаш раката ако неможеш да го чуеш,и караш на усет малко на доктор да си поиграеш,не го ли усетиш как цъка,смени модула,другото което се сещам е пъпчето на вратата като се затваря има едно пъпче което кара джама да се дигне при затворена врата но едва ли ще е там проблема, но провери може да има няква логика все пак

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 IS

Re:

Мнение от kolio_rr » 31 Юли 2011, 14:41

колега оправи ли стаклата :) аз имах са6тия проблем :) при мен беше бушона на алармата :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 01 Авг 2011, 8:30

Щях да ти кажа , че може да е и от синьото реле под волана , защото на мен ми правеше такава мизерия...но щом казваш че и плафона и гонга не работят , както трябва не е от това.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 01 Авг 2011, 12:53

Така и така има тема за ел стъкла, моя проблем е, че малкия ход който прави стъклото при отваряне и затваряне стана голям ход :help: също така като затворя и като се дигне стъклото нещо чегърта (все едно прекъсвач на моторчето :mhihi: )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 01 Авг 2011, 13:01

Aко ти е хваната добре ножицата за шасито на вратата, значи са ти изронени зъби.
Довечера ще ти снимам да видиш, тъкмо ми е свалена кората. Като свалиш кората и свалиш прозореца до средата, почват да се виждат изронените зъби.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 02 Авг 2011, 22:35

какво стана с снимката ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Авг 2011, 23:51

Утре, извинявай. Днес събрах най-накрая вратата и бях подивял накрая, въобще не ми беше до снимки.
Аз взех болтове 8х10 с гайки с пластмасова втулка, за да не се развиват сами.
Наложи се да разширя малко отворите, понеже не влизаха 8мм резба.
По-добре вземи 6мм.

Предишна

Назад към E36