Прихлопване при студен двигател

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 TDS

Прихлопване при студен двигател

Мнение от stambeto_rs » 02 Авг 2011, 1:43

Здравейте, колеги. Да споделя проблема е следния: При TDS-a ми когато потегля сутринта рано и като сменя от 1ва на 2ра скорост колата ми прихлопва(тресе) и двигателя изгася. Не го прави постоянно но 60% от случаите е така. Когато колата загрее и няма никакъв проблем. Необяснима причина.
П.С. Понякога като карам забива муцуна и светва индикатора за дюзата, давам на по-ниска предавка и нещата се оправят.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Прихлопване при студен двигател

Мнение от vladi_a_i » 02 Авг 2011, 10:13

Не разбирам много от дизели,но май умната дюза ти прави проблеми...горивен филтър да си сменял скоро..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stambeto_rs » 02 Авг 2011, 14:58

Преди 3 месеца сменях всички консумативи, но и преди това ми го беше направила няколко пъти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 02 Авг 2011, 15:58

Не мога да разбера преди да пуснете подобна тема, не мислите ли? Чудя ви се на акъла - имаш проблем по колата това е ок, светнала ти е лампата за дюзата - това също е добре, не може ли преди да пуснеш темата да отидеш на диагностика и там ще се види каква грешка набива и ще започнеш да правиш нещо по проблема ти. Трябва ли да се пълни форума с толкова безмислени теми и всички тук да седнем и да гадаем каква ли грешка може да ти е записала колата за да ти дадем някаква насока? Отиваш на диагностика, четат ти грешките, записваш си ги и евентуално тогава търсете помощ във форума...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stambeto_rs » 02 Авг 2011, 16:09

BaHka написа:Не мога да разбера преди да пуснете подобна тема, не мислите ли? Чудя ви се на акъла - имаш проблем по колата това е ок, светнала ти е лампата за дюзата - това също е добре, не може ли преди да пуснеш темата да отидеш на диагностика и там ще се види каква грешка набива и ще започнеш да правиш нещо по проблема ти. Трябва ли да се пълни форума с толкова безмислени теми и всички тук да седнем и да гадаем каква ли грешка може да ти е записала колата за да ти дадем някаква насока? Отиваш на диагностика, четат ти грешките, записваш си ги и евентуално тогава търсете помощ във форума...

Приятелю с грубост и забелжки на никого няма да помогнеш. Достатъчно ми окапаха очите да чета цяла вечер из форма да не засегна такива като тебе. Нали този форум е за това, да разрешим проблема и да си помогнем. А относно диагностика преди месец правих и имах луфт на веригата и проблема е коригиран . Тогава нищо не ми казаха за дюза или други подобни. Понеже нямах намерение да обикалям целия град да закачам от компютър на компютър, за това пиша тук. А и някой ако може да ми препоръча някъде в Русе за качествена диагностика ще му бъда благодарен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с 200 и пак е малко
Мечтае да кара: драгстерите да плачат

Мнение от NORX » 02 Авг 2011, 23:40

еми смисъла в темата според мене е в това, че когато колегата реши проблема и го сподели, някой друг колега със същия проблем ще знае какво му е на колата. Дори пак да отиде на диагностика поне да не е изненадан.А и все пак трябва да има някакви теми.То ако става въпрос 99% от нещата мога да си намеря майстори да ми ги оправят ама пак влизам тук..защо ли?..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stambeto_rs » 03 Авг 2011, 0:57

NORX написа:еми смисъла в темата според мене е в това, че когато колегата реши проблема и го сподели, някой друг колега със същия проблем ще знае какво му е на колата. Дори пак да отиде на диагностика поне да не е изненадан.А и все пак трябва да има някакви теми.То ако става въпрос 99% от нещата мога да си намеря майстори да ми ги оправят ама пак влизам тук..защо ли?..

Щото да разлаеш кучетата :) Явно няма да получа по компетентен отговор освен извънрелсова тема.
Изображение

Назад към E36