Проблем със съклото на шофьорската врата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със съклото на шофьорската врата
Здравейте колеги,
От известно време въпросното стъкло не се ъатваря както трябва.Трябва да се държи копчето за да се движи ,а когато стигне догоре почва да се чува ено пукане и механиъма не изключва.А машинката имам чувството ,че ще изкочо през кората на вратата. Днес се въоражих със една немска книжха за модела и махнах кората за да видя как е положението.Самят механизъм бе хванат за ламаринта на колата с нитове които са бая разхлабени ,а две от крачетата му са направо счупени. Това което обмислям да направя е с течна стомаа да ги залепя и да опитам да видя какво ще се получи.Иначе маи ще трябва целият механизам да сменям.
п.п Колата ми е е36 316 и компакт 1997г
При първа възможност ще кача снимки.Всякакви мнения и най-вече съвети са добре дошли.
От известно време въпросното стъкло не се ъатваря както трябва.Трябва да се държи копчето за да се движи ,а когато стигне догоре почва да се чува ено пукане и механиъма не изключва.А машинката имам чувството ,че ще изкочо през кората на вратата. Днес се въоражих със една немска книжха за модела и махнах кората за да видя как е положението.Самят механизъм бе хванат за ламаринта на колата с нитове които са бая разхлабени ,а две от крачетата му са направо счупени. Това което обмислям да направя е с течна стомаа да ги залепя и да опитам да видя какво ще се получи.Иначе маи ще трябва целият механизам да сменям.
п.п Колата ми е е36 316 и компакт 1997г
При първа възможност ще кача снимки.Всякакви мнения и най-вече съвети са добре дошли.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: Проблем със съклото на шофьорската врата
на кое викаш крачета на пластмасовите плъзгачи ли снимаи и покажи а до нитовете ги махаш и с едни болчета,гаики и федер шаиби става бетон
Ето снимките, Мисля ,че от тях ще стане ясно какво имам предвид..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колегата споменава най вероятно за триножника,само с друг здрав ще оправиш работата..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Колега няма кво да му мислиш , или купи нов механизъм или изправи този сложи нормални болтове с гайки , както си е по "Defaut" както му се вика и си ти 

Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
колега, аз също имам грижи с вратата на компота, да те помоля когато правиш нещо по твоята, да сложиш снимки 
на мен ми се криви стъклото при смъкване и сваляне, захватът на ножицата е побългаряван с нитове и тел, като махна кората също мога да пусна снимки ...

на мен ми се криви стъклото при смъкване и сваляне, захватът на ножицата е побългаряван с нитове и тел, като махна кората също мога да пусна снимки ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
Ми махни и виж какво е положението ,ама не забравяи като мен болтчетопод бутоните за огледалата.Явно несъм първият който прави тази грешка защото вече бе лепена пластмасата там.
Аз изключих кабела на машинката и затворих кората ,докато намеря необходимата ми част ,че с лепене не ми се вярва да издържи на напъна .Ще съм много благодарен ако някои ми обясни начина по които системата разбира ,че стъклото е в горно положение и изключва моторчето.Смятам ,че дори и да сменя тази част пак щ есе разбие ако не спира стъклото където трябва.
Аз изключих кабела на машинката и затворих кората ,докато намеря необходимата ми част ,че с лепене не ми се вярва да издържи на напъна .Ще съм много благодарен ако някои ми обясни начина по които системата разбира ,че стъклото е в горно положение и изключва моторчето.Смятам ,че дори и да сменя тази част пак щ есе разбие ако не спира стъклото където трябва.
- skorpion33
- Потребител
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: M5
Според мен колега направо смени ножицата като разпробиеш нитовете а другата ще я захванеш с болтове.Провери също така и плъзгачите да ли са здрави.
Днес ходих в АТУ тая част се казва fensterheber и цената и е 70 евро.Ако искам да ми я сменят те общо 150 евро.Има ли някаква философия при смяната или нещо което трябва да си приготвя като материали ?
http://www.youtube.com/watch?v=MN1HNSCgLT4
Това е видеото , което направих ...
Това е видеото , което направих ...
- MAFID
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: Стара но лачена
Колега имах същият проблем(явно е дефект на е36 защото и мои приятели изреваха) лепиш и караш при мен поне стана 

Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място
След като си го поправил с залепване сработва ли пак механизма и изключва ли когато стъклото е в горно положение.
- MAFID
- кандидат ентусиаст
-
Да колега просто гледай да ги съединиш перфектно преди да лепиш. 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Колега там има доста сериозно напрежение и с лепене няма да стане от сега ти казвам. При мен се беше спукало точно там, но на половината, ударихме му една заварка, засега държи, но е въпрос на време пак да се пропука. Единствнето решение и смяна с друг, не се налага често и без това.Купуваш си нова ножица (или втора ръка, както аз бих направил) и си я сменяш. Няна никаква философия, само нитовете ще те затруднят, но с няколко хубави бургии и бормашина ще ги разпробиеш. После си го хващаш с болтове другия и си готов
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- MAFID
- кандидат ентусиаст
-
Няма да споря,наистина най-добрия вариант е да се смени.Но само казвам,че заварката седи година при мен и не е мръднала.Ако търсиш по-евтиния вариант заварявай,ако искаш да е както си трябва сменяй. 

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2