колата гори бензин при работа на газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
колата гори бензин при работа на газ
Здр колеги. Проблема е следния: имам е36 318ис м42 с обикновенна газова. Имам чувството че колата гори бензин докато я карам на газ. По принцип като беше по студено я карах на бензин като запаля поне да излезе от синия сектор и тогава обръщах на газ, но сега в тия жеги тя винаги като я запаля и си е още топла и само паля и обръщам на газ и карам. Проблема е че тя не обръща сама ами аз трябва да я обърна с копче,преди да я изгася също я обръщам на бензин и тогава гася. Но все пак даже и не работи на място просто изфорсирвам и си я изгасям,не мисля че е нормално да ми дава такъв разход. Зареждам 20лв бенз и 40лв газ и като ми свърши газта и ми светва лампата и на бензина. А 8 литра бенз само за палене и гасене не мисля че е нормално да изчезнат. Гледам съм за течове,няма,не мирише на бензин от никъде. На газ ми дава разход от порядъка на 13 в града и 10 извънградско, мисля е нормално. На бензин скоро не съм я засичал, защото карам на газ, само 2-3 пъти в месеца я покарвам малко на бензин заради помпата и гледам да имам поне 15литра в резервоара. Имате ли идеи. Възможно ли е докато я карам на газ да гори и бензин или имам много голям разход на бензин било то от ламбда сонда или нещо друго,не знам. Сменял съм кабели свещи, дебитомер, филтрите са ми нови.
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: колата гори бензин при работа на газ
реално са ти прекъснати дюзите.. и като пуснеш на газ трябва да не работят..
и ми се струва дори че ако смеси бензин с газ няма да работи добре мотора и ще забележиш веднага
има вариант да издърпаш реиката с всичките дюзи... и да дадеш контакт на газ за да се увериш че не пикае нещо..
но внимаваи да не се запалиш..
и ми се струва дори че ако смеси бензин с газ няма да работи добре мотора и ще забележиш веднага
има вариант да издърпаш реиката с всичките дюзи... и да дадеш контакт на газ за да се увериш че не пикае нещо..
но внимаваи да не се запалиш..

- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
ами колата си работи нормално на газ,ускорява добре, не се замисля,не прекъсва. От време на време само и играят малко оборотите на празен ход
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
според мен е невъзможно... да пръска при спрели дюзи но..
направи следното..
зареди малко за да угасне лампата ти .. бензин..
и започни да палиш само на газ няколко дни и караи..
сег ае топло и си пали лесно на газ.. няма да и стане нищо...
ако ти светене лампата по някое време явно им апроблем
и наи вероятное дюза която не затваря..
направи следното..
зареди малко за да угасне лампата ти .. бензин..
и започни да палиш само на газ няколко дни и караи..
сег ае топло и си пали лесно на газ.. няма да и стане нищо...
ако ти светене лампата по някое време явно им апроблем
и наи вероятное дюза която не затваря..
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
ще пробвам така,само ме притеснява да не гръмне като я паля на газ,защото съм чувал че тогава най- гърмели. Други пък ми казват, че ако токовете са ми ОК няма как да гръмне, пък аз смених вече кабели и свещи така че...
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
А не е ли възможно като вдигне повечко обороти, примерно при изпреварване и да превключва на бензин.След като изпревариш и паднат оборотите да си минава отново на газ 

- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
jbankov написа:А не е ли възможно като вдигне повечко обороти, примерно при изпреварване и да превключва на бензин.След като изпревариш и паднат оборотите да си минава отново на газ
Само при газов инжекцион.Колегата е с обикновенна.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
При спукана мембрана на регулатора на рейката пак е възможно да гори по малко бензин 

- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Karamilev написа:При спукана мембрана на регулатора на рейката пак е възможно да гори по малко бензин
Ако е от това как мога да го проверя? Къде се намира?
Ако е доста пробита ще го усетиш като ивадиш маркуча от страната на колектора и всмукнеш с уста ще усетиш бензина или поне силната му миризма,ако е малко(от което не вярвам да ти чезне чувствително бензина) остави да загрее хубаво след което я изгаси и извади маркуча от страната на регулатора,следващите 15-20 мин я следи дали ще прокапе,но имай предвид че бензина се изпарява доста бързо и трябва да я наблюдаваш почти постоянно.При спукана мембрана се наблюдава и малко по-трудно палене когато е загряла колата и е постояла малко.Успех 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
за регулатора наи лесно е като запалиш първо колата и извадиш мъркуча от него докато работи колата и го запушваш с пръст и ако е заминал почва да сълзи от клапана на мен така ми бараше бензин от него но имаше проблеми като е спукан трудно пали колата мирише на бензин пуши черен пушек като я запалиш
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
ами при мен нито мирише на бензин,нито пуши нито пък пали трудно колата. Явно не е от него. Започва да ме съмнява да не е ламбда сонда или нещо такова тъй-като сега от 2 дена я карам само на бензин и ми дава високичък разход- 10 литра бензин минавам 60-65км, което идва към 16л/100. При положение че половината на клима другите без климатик и съм сменял на 2500об(пенсионерско каране) тва за град като Русе не е нормално,то и за София сиг няма да е
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
Karamilev написа:При спукана мембрана на регулатора на рейката пак е възможно да гори по малко бензин
И при мен го имаше този пролем - беше заминала мембраната, иначе налягането си беше добре, но ми гореше бензин като съм на газ.
Също на празен ход на двигятеля като работи на газ оборотите играеха от време на време - когато мембраната пропуска бензих към всмукателните колектори!
Може да се провери като изгасиш двигателя и след поливин един час изкараш маркучето от регулатора към колекторите в него ще видиш че има бензин.
А по отношение на разхода - моя си беше доста висок и след смяна на ламбда собда - сменях верига и зъбни колела и др. карантия там и се оправи. Сега разхода си ми е нормален. 8.5 извън градско и градско около 10 на бензин. Горе долу и на газ ми е толкова!
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
да ви помоля за малко инфо,може ли да ми постене снимка кой точно маркуч трабва да извадя и от коя страна. По принцип той май е само един по дебеличък,но все пак за да съм сиг да не направя беля. И ако може да ми кажете ако се окаже тази мембрана къде се намира точно и колко пари струва и трудна ли е смяната й. мерси предварително.
ПС: От днес почна адски много да мени оборотите на газ от 100 до 1000 и понякога дори изгасяше,което до сега не е било,явно проблема се влошава и ме съмнява, че наистина е тази мембрана
ПС: От днес почна адски много да мени оборотите на газ от 100 до 1000 и понякога дори изгасяше,което до сега не е било,явно проблема се влошава и ме съмнява, че наистина е тази мембрана
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
whisky_touch написа:да ви помоля за малко инфо,може ли да ми постене снимка кой точно маркуч трабва да извадя и от коя страна. По принцип той май е само един по дебеличък,но все пак за да съм сиг да не направя беля. И ако може да ми кажете ако се окаже тази мембрана къде се намира точно и колко пари струва и трудна ли е смяната й. мерси предварително.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=13&fg=15
маркуча е поз. 11, а мембраната се намира в регулатора поз.6 - сменя се целия регулатор!
Аз моя го взех от EURO07 за 60-70 лв., но вътрешния диаметър се оказа малко по голям и се наложи да го престъргвам ( в червеното кръгче на снимката), иначе нов от Дарукар е доста пари
Номенклатурен номер : 13531729320
Описание : РЕГУЛАТОР НАЛЯГАНЕ ГОРИВО - 3 ба��а
Ед.цена (с ДДС) : 112.36 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3