Как да увелича оборотите от дросела? m42b18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Как да увелича оборотите от дросела? m42b18
Не разбрах как ще стабилизирате оборотите като изключите системата за стабилизиране на обороти? Нали това е великата идея на това моторче за празен ход, не го слагат за да вдигат цената на колата. Като отворите клапата чрез ТПСа лъжете компютъра, че вече не е на празен ход и той спира да стабилизира с моторчето. При това положение като натоварите повече с климатик например, какво става?
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Exy написа:Не разбрах как ще стабилизирате оборотите като изключите системата за стабилизиране на обороти? Нали това е великата идея на това моторче за празен ход, не го слагат за да вдигат цената на колата. Като отворите клапата чрез ТПСа лъжете компютъра, че вече не е на празен ход и той спира да стабилизира с моторчето. При това положение като натоварите повече с климатик например, какво става?
Какво да става-оборотите на празен ход ще са му 1300 с климатик например,ще рееве като самолет и ще гори толкова

Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
колеги искам да споделя че това което съм написал съм го правил на моята кола. не пиша на сляпо аз имах проблем на старата кола когато ми монтираха газовия инжекцион колата менеше обороти купих ново стъпково моторче бош 315 лв. ефекта никакъв онези некадърници ми сложиха стабилизатор на оборотите една малка кутия малко се оправи но пак от 800 об до 1100 об мени. но когато се пуснеше климатика оборотите се оправиха.
и реших аз да му подам леко газ от дросела но докато си стабилизира оборотите. стрелката на оборотите не се промени може би 50 оборота някъде там но ако се врътне съвсем малко повече оборотите отиват на 1400, 1500 много да се внимава.

ако изключите моторчето за празен ход от буксата колата влиза в сервизен режим 900 оборота да не се прави
Е за газ не знам там вече е божа работа
адски странни неща съм виждал на газифицирани М42ки.

- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
а има ли значение дросела на загрял мотор ли се пипа или на студен ?!?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Онзи ден завъртях болта на дросела с около оборот и половина, малко се вдигнаха оборотите, седят много по-стабилно, вече не тресе нито на бензин, нито на газ, дори и при включен климатик, а и колата сега има много повече ряз
дано не се отрази фрапиращо на разхода, преди да пипам дросела е засечена - 14.5/100 газ !

- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
От къде вземате информация кой датчик какво съпротивление трябва да дава. Освен Autodata и VividWorkshop някой друг източник да препоръчате?
Моя успях да го докарам до 1520 ома някъде при дадени 800-1200. И по-добре се усеща колата, преди се позамисляше на първа като я изрежа, или пък ако пуснеш газта по рязко се разклащаше, сега си правих експерименти, при рязко пускане на газта и само леко забива - нормално, допустимо забиване без клатене.
Моя успях да го докарам до 1520 ома някъде при дадени 800-1200. И по-добре се усеща колата, преди се позамисляше на първа като я изрежа, или пък ако пуснеш газта по рязко се разклащаше, сега си правих експерименти, при рязко пускане на газта и само леко забива - нормално, допустимо забиване без клатене.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Току що засечена, потресен съм, качи ми разхода с 5 литра !!!
Веднага го върнах, но не знам с какви стойности е бил преди...
Как се засича съпротивлението, докато е включена буксата ли се закача мултицета и от къде точно се провират пръчките за мерене и кои от трите крачета се мерят?
Веднага го върнах, но не знам с какви стойности е бил преди...
Как се засича съпротивлението, докато е включена буксата ли се закача мултицета и от къде точно се провират пръчките за мерене и кои от трите крачета се мерят?
- boywalking
- младши ентусиаст
-
не, нее пипан, закачен си е, от трите пина на буксата на дросела, ми дава съпротивление около 800 - 840, не мога да ги кача до 1000-1200, аз ли не пипам като хората не знам 

- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
Махаш буксата и мериш средното краче с горното, ще ти покаже стойност сигурно между 1000-2000 ома, там някъде. Ако мериш средното с другото краче ще ти покаже към 4000, по това ще се ориентираш, няма значение дали е загряла колата или не. На НЕРАБОТЕЩ двигател мери, че тия ремъци дет се въртят долу я някой кабел, букса или пръст ще заминат 

- boywalking
- младши ентусиаст
-
Колеги, разбрах, че ето тук се мери или греша и ми дава стойности около 800... а като меря горните две и мотора започва да прекъсва и да се дави...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Пробвах на изгасен мотор и ми показва 1850 ома, с въртене на болта с контра гайката единствено може да вдигне до към 1950 и само това, как се докарват тези стойности от 1000-1200 ?!?!?
Пипа ли се нещо друго освен този болт?
Пипа ли се нещо друго освен този болт?
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2