В търсене на Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
В търсене на Е60
Здравейте,
вижте на какво попаднах днес. Като цяло не гледам българското mobile,но днес реших да видя какво има и там. Попаднах на тази обява, но не знам защо - не мога да й се доверя. 80.000км за 5 годишен автомобил продаван в България - не че не е възможно, но ... Какво мислите вие? Току-виж пък някой познае колата и се окаже, че може да е "истинска".
Мерси за помощта! Надявам се да съм следващия, който ще носи биричка на сбирката (ако изобщо има такъв обичай
)
Поздрави!
вижте на какво попаднах днес. Като цяло не гледам българското mobile,но днес реших да видя какво има и там. Попаднах на тази обява, но не знам защо - не мога да й се доверя. 80.000км за 5 годишен автомобил продаван в България - не че не е възможно, но ... Какво мислите вие? Току-виж пък някой познае колата и се окаже, че може да е "истинска".
Мерси за помощта! Надявам се да съм следващия, който ще носи биричка на сбирката (ако изобщо има такъв обичай

Поздрави!
F07 535d
F07 530d
E60 530d
Re: В търсене на Е60
Като оборудване е перфектна но на дали някой може да ти каже дали е на тези километри. Съветвам те да погледнеш колко км остават на ДПФ филтъра в Idrive менюто. Моята е на 110хил и остават 90хил на филтъра. Така че грубо живота на филтъра е около 200хил. Ако е на 80хил трябва да има поне още 100хил на филтъра останали. Разбира филтъра може да е бил сменян с нов но си струва да се погледне. Вижда се че ауспуха е чист - това значи че няма чип тунинг което е добре. Парите са големи което навежда на мисълта че дори и да са въртяни километрите не са били много над 100. Чуй и двигателя ако е перфектен и имаш парите я взимай, аз гледах доста е60ки преди да взема моята и тази има всичко което исках - такива в БГ почти няма.
Tool - Fear Inoculum
А ако някой я е "подмладил" софтуерно, тези километри - на ДПФ-а - не могат ли също да се манипулират?
Другото което си мисля - за сервизната история - дали и тя може да е манипулирана от нашите дилъри тук? Защото ако в действителност има такава - то това е ОК. Но дали е "истинска"... Може би прекалено много конспиративни филми съм гледал, но все пак нищо не би ме учудило в тази наша мила татковина
Малко извън темата - някой има ли информация какъв е живота на този двигател и автомобил като цяло? През последните няколко дни четох доста напред-назад, и някъде пишат, че е до 7 години и 160.000км. На мен лично тази информация ми се струва нереална, но някой каза, че "БМВ така били казали". Това разбира се не го пише никъде официално.
Ето едно филмче, не толкова в страни от темата. Изгледайте го ако имате 40-50 свободни минути...
Другото което си мисля - за сервизната история - дали и тя може да е манипулирана от нашите дилъри тук? Защото ако в действителност има такава - то това е ОК. Но дали е "истинска"... Може би прекалено много конспиративни филми съм гледал, но все пак нищо не би ме учудило в тази наша мила татковина

Малко извън темата - някой има ли информация какъв е живота на този двигател и автомобил като цяло? През последните няколко дни четох доста напред-назад, и някъде пишат, че е до 7 години и 160.000км. На мен лично тази информация ми се струва нереална, но някой каза, че "БМВ така били казали". Това разбира се не го пише никъде официално.
Ето едно филмче, не толкова в страни от темата. Изгледайте го ако имате 40-50 свободни минути...
F07 535d
F07 530d
E60 530d
Всичко е възможно да се манипулира но ти си длъжен да провериш всичко - а живота от ДПФ-а се определя от датчици за това как преминават газовете през него и може би с времето налягането се увеличава и така определят живота му. Ако съм прав малко трудно ще е да се манипулира, а и трябва някой да се сети за това. Аз като купувах моята кола въобще не знаех за това и не съм го и гледал.. Доколкото за живота на колата има колеги във форума с коли над 200хил и нека те да ти кажат. Аз лично минавам по 10хил на година така че въобще не се притеснявам за това.
А за филмчето което си сложил - гледал съм го и не е нещо което ме изненадва. Почти няма човек, който да не е наясно, че в днешния свят всичко се проектира така че да се чупи и да се дават пари след това. Аз лично много се интересувам как след навлизането на ел. автомобили ще продължат тази тенденция, защото един електрически двигател е вечен и няма какво да се счупи. Ще бъде много смешно ако почнат да се чупят тези двигатели, защото има 50 годишни асинхронни двигатели навсякъде, произведени от елпром Троян и още работят без да се обслужват и пипат.
А за филмчето което си сложил - гледал съм го и не е нещо което ме изненадва. Почти няма човек, който да не е наясно, че в днешния свят всичко се проектира така че да се чупи и да се дават пари след това. Аз лично много се интересувам как след навлизането на ел. автомобили ще продължат тази тенденция, защото един електрически двигател е вечен и няма какво да се счупи. Ще бъде много смешно ако почнат да се чупят тези двигатели, защото има 50 годишни асинхронни двигатели навсякъде, произведени от елпром Троян и още работят без да се обслужват и пипат.
Tool - Fear Inoculum
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Ако трябва да сме точни не е 5годишна а 4г. и като се сметнат че реално на година се карат около 20000км.(съдя по сервизната книжка на моята кола карана в Германия) колата си е точно на колкото трябва!Освен това една кола като влезнеш в нея си показва километрите- говоря за състояние на кожата на седалките, на волана,на педалите ,на скоростния лост,на пластмасовите лайсни на прага от страната на шофьора и т.н.
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
Ами аз съм съгласен с всичко, което казваш, но винаги си имам 1 на ум. Защо - ами защото всички знаем колко са "реалните километри" на повечето автомобили, продавани 2ра ръка. Цената, на която е обявен автомобила, със сигурност има заложена сума за "пазарлък". Ако изходим от това, че на практика тази кола може да бъде купена за 25-26.000€, то това означава, че тази кола ще бъде поне със 7-8.000€ под пазарната цена за такъв автомобил продаван в Германия. А всички знаем, че безплатен обяд НЯМА. Дали човекът има нужда от пари за да я обяви на тази цена - не знам. Дали има друга причина да я продава за толкова пари - също не знам. Колкото до състоянието на купето - това е много относително. Има толкова начини да се прикрие голяма част от износените детайли, да не говорим, че много зависи кой, как я е карал тази кола (ако видиш моята 10г. кола - НИКОГА няма да предположиш на колко КМ и най-вече колко годишна е). Може би ще опитам да проверя сервизната история, пък да видим какво ще излезе...
F07 535d
F07 530d
E60 530d
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Колега с тези теории за конспирации в главата, си само за нова кола
!Най много се виждат километрите на кожата на шофьорската седалка или казано в кръга на шегата-карай ти 150000-200000км. и ако нема следи значи си левитирал през цялото това каране
! 

Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Карай я в БМВ да я закачат и ако ти кажат че е на ред няма кво да мислиш.

- carstyle
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е71 3.5d
колега,цената за този автомобил е доста добра.този търговец вкарва основно бмв-та,които са в добро състояние.разбира се ти си длъжен да я провериш в оторизиран сервиз.не забравяи че това е наи-високият клас на оборудване/комфорт салон,оригинално М изпълнение,Head-up дисплеи,Carbon black металик....../Моята е такава,с тази разлика че е 535 и знам за какво става дума.колата определено си струва.ако си отделил такива пари/които са напълно нормални за тази кола/не му мисли,а отиди да я гледаш.успехdpetrov написа:Здравейте,
Мерси за помощта! Надявам се да съм следващия, който ще носи биричка на сбирката (ако изобщо има такъв обичай)
Поздрави!
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
колега, ще извиняваш но съм на мнението на колегата bvv1. Ти си си за нова кола направо... няма нещо което да е употребявано 4 години, са са му минавани по 25к на година и да очакваш да е перфектно... Най-добре за 50 бона щом си ги приготвил, 1 мазда 6 примерно с максималното оборудване, което ще е горе долу като това, но няма да четеш после тоя форум, да се тормозиш кое щрака, кое примигва или кое скърца или коя течност за спирачки да налееш или къде да ходиш за махане на дпф и какви ли не още кахъри. Според мен първите 100к на тая кола са само за возене, после се почва карета на кардана, тампони по окачването, биалетки, бурета на носачи, смяна на спирачна течност, смяна антифриз, смяна термостати, смяна масло автоматик, в последствие турбина на автоматик, турбина на мотор, някоя електроника издухва, филтър на турбо, пеперудки, фарове ииииииии хиляди още дребни болести които са неизбежни. Не че те надъхвам да не я купуваш но си водя няква статистика от около 2 години кои какво прави по тая кола и рано или късно всеки минава през гореспоменатите
а иначе колата от обявата е готина но тия пари за автомобил 2-ра ръка са ми малко множко... друго си е да ти мирише на нов салон
замисли се! поздрави (п.с. и не мислете, че ви говоря сечено - просто давам приятелски съвет)

sawion написа:колега, ще извиняваш но съм на мнението на колегата bvv1. Ти си си за нова кола направо... няма нещо което да е употребявано 4 години, са са му минавани по 25к на година и да очакваш да е перфектно... Най-добре за 50 бона щом си ги приготвил, 1 мазда 6 примерно с максималното оборудване, което ще е горе долу като това, но няма да четеш после тоя форум, да се тормозиш кое щрака, кое примигва или кое скърца или коя течност за спирачки да налееш или къде да ходиш за махане на дпф и какви ли не още кахъри. Според мен първите 100к на тая кола са само за возене, после се почва карета на кардана, тампони по окачването, биалетки, бурета на носачи, смяна на спирачна течност, смяна антифриз, смяна термостати, смяна масло автоматик, в последствие турбина на автоматик, турбина на мотор, някоя електроника издухва, филтър на турбо, пеперудки, фарове ииииииии хиляди още дребни болести които са неизбежни. Не че те надъхвам да не я купуваш но си водя няква статистика от около 2 години кои какво прави по тая кола и рано или късно всеки минава през гореспоменатитеа иначе колата от обявата е готина но тия пари за автомобил 2-ра ръка са ми малко множко... друго си е да ти мирише на нов салон
замисли се! поздрави (п.с. и не мислете, че ви говоря сечено - просто давам приятелски съвет)
...и си взимаш една Мазда и гледаш после 5ците с влажен поглед. За тази която на обявата бих инвестирал пари и време и после ще се размазвам от кеф, който не бих изпитал в някаква Мазда.
Tool - Fear Inoculum
Благодаря за съветите и мненията ви. Истината е, че последните 6 години карах само Ауди. Поддръжката на подобен тип премиум автомобили ми е до "болка" позната. Знам какво означава да си купиш такава кола втора ръка и съм съгласен с теб за това, което казваш, че живота на колата е около 100те и после започваш да ремонтираш. Другото обаче, с него не мога да се съглася. Да си купя Мазда/Авенсис и/или нещо от този род - не бих го направил. Това са "бездушни" коли, с което НЕ ИСКАМ да засягам никого. Има хора, които ги харесват и си ги карат - няма лошо. За мен обаче тези коли са лишени от "страст", удоволствие и най-вече дух. Не бих си купил такъв автомобил. За мен удоволствието да шофирам е нещо, чрез което разпускам, нещо на което се наслаждавам и определено японските автомобили не са способни да задоволят тези ми капризи (не говоря за инфинити, лексус или пък някой спортен нисан, въпреки че и тях не ги харесвам:)). До скоро бях фен на Ауди, всъщност все още съм им привърженик и смятам, че няма по-добър интериор на пазара в автомобилостроенето, но сега реших да изпитам именно това, което всички БМВ привърженици намират в тези автомобили - а именно "Удоволствието от шофиране". Та поради тази причина съм се въоражил с нужното търпение и бих изчакал толкова, колкото е необходимо, но да намеря читав автомобил. Напоследък чета доста, информирам се.. Намерих достатъчно информация за част от проблемите, които мога да очаквам. Намерих и такава информация, която определено ме обнадеждава (ето какъв отговор получих в съседен форум: "hi! friend of mine has e60 530d 2005 with 450 000 km.engine is perfecly fine(proper service not like some people do as cheaper as possible")). Така че, за сега съм го решил Е60 ще е
Кога ще намеря "моя" екземпляр - никой не знае
)
Още веднъж благодаря за съветите и насоките!
Поздрави!
П.п. Сега видях какво е написал колегата Емооо
Явно все пак не съм единствен с подобно виждане 

Още веднъж благодаря за съветите и насоките!
Поздрави!
П.п. Сега видях какво е написал колегата Емооо

F07 535d
F07 530d
E60 530d
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Взимай Авенсис... мани ги тия мазди
А иначе след часовете чат на скайпа си наясно с мойто мнение [бира]

А иначе след часовете чат на скайпа си наясно с мойто мнение [бира]

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
мда, точно затова и аз направих тоя избор, но пък моя беше малко по различен а именно, че реших да не давам 45-50 хил лева за автомобил било то и нов и вместо това дадох малко над половината за да купя и да стегна някоя германка на сносни километри (170к)... а колегата които каза "някаква Мазда" или тойота.... само 1 усмивка бих нарисувал и бих замълчал
... все пак и аз така говорех преди време като бях 17 -18 годишен...
съжалявам за офтопика просто станах привърженик на 1 много мъдра мисъл напоследък " писна ми да харча пари които нямам за неща които не ми трябват за да впечатля хора които не ме интересуват"
иначе бмв-то е готино вземи му рамата и отиди в дару. там при приемчиците отляво на входа помоли някои от тях да проверите сервизната история и му продиктувай вин-а. отначало ще се дърпат, но като кажеш 1 приятел идва и му я изкарахте, се нацупват и я вадят разпечатката... поне ще видиш какво и е сменявано и на какви километри по години... ако е водена DatumCard досега разбира се...

съжалявам за офтопика просто станах привърженик на 1 много мъдра мисъл напоследък " писна ми да харча пари които нямам за неща които не ми трябват за да впечатля хора които не ме интересуват"

иначе бмв-то е готино вземи му рамата и отиди в дару. там при приемчиците отляво на входа помоли някои от тях да проверите сервизната история и му продиктувай вин-а. отначало ще се дърпат, но като кажеш 1 приятел идва и му я изкарахте, се нацупват и я вадят разпечатката... поне ще видиш какво и е сменявано и на какви километри по години... ако е водена DatumCard досега разбира се...
пичове, да ви споделя за чисто новите японки и Е60 на 2-3-4 години...
взех си хонда акорд (най-добрата от всички японки в този клас, според мен) с най-високото ниво на оборудване от магазина. навъртях й 100 хиляди за 3 години и взех Е60-ката, която тогава беше на 3 години и около 120 хиляди км.
много са хубави японките, дори са перфектни - всичко е много добре пипнато и технологично са много напред. вярно е и че чисто новото е най-добрият вариант, но... като се качих на Е60-ката първото нещо, което осъзнах е, че едва ли отново ще си взема японка (ако зависи изцяло от мен).
същото важи и за мотоциклетите.
поздрави
взех си хонда акорд (най-добрата от всички японки в този клас, според мен) с най-високото ниво на оборудване от магазина. навъртях й 100 хиляди за 3 години и взех Е60-ката, която тогава беше на 3 години и около 120 хиляди км.
много са хубави японките, дори са перфектни - всичко е много добре пипнато и технологично са много напред. вярно е и че чисто новото е най-добрият вариант, но... като се качих на Е60-ката първото нещо, което осъзнах е, че едва ли отново ще си взема японка (ако зависи изцяло от мен).
същото важи и за мотоциклетите.
поздрави

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2