Вибрации в магическата зона 100-130 км/ч - РЕШЕНИ НА 100%

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Re: Вибрации в магическата зона 100-130 км/ч - РЕШЕНИ НА 100%

Мнение от DaveMF » 28 Юли 2011, 10:24

Pavlinius написа:Къде е това София Ауто ? Може ли сайтчето им да дадеш ? И аз имам някаква вибрация, но гумите са старички и мислех направо след като ги сменя да я оправям. Като цяло обаче мен не ме дразни толкова.

На Ботевградско шосе в София.
http://www.sofiaauto.bg/bg/contact.html

Гумаджията се казва Гришата, просто директно отиваш пред неговите врати и го търсиш, не е нужно да се влиза в администрацията на София Ауто.

Потребител
Аватар
Кара: 525d 2002год.

Мнение от g_ishkitiev » 28 Юли 2011, 23:04

И аз го имам същия проблем, но имах крива джанта отпред и крива гума отзад. Оправих джантата, смених гумата.. мисля че изчезнаха вибрациите, но не ми е останало време да я заследя. Карам друга кола в момента.
Иначе баща ми също имаше подобен проблемс неговия Mercedes C, на 5та скорост с около 100км/ч почваше да друса все едно е от крива гума. Закара го в сервиза на мерцедес и се оказа, че е някакъв лагер на кардана "висящ лагер" или нещо такова.
А докато аз го имах този проблем - просто не карах с 100-130 :mhihi: . Или с 90 или с 140-150 и не се усещат вибрации.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DaveMF » 01 Авг 2011, 17:09

Момчета, направих едно пътуване 470 км до морето и съм на седмото небе.

Ако някой кара с вибрации и си мисли, че "не са толкова лоши", наистина си струва да отиде до софия за хубав баланс. Толкова приятно, спокойно и не знам още как да го нарека не съм пътувал много отдавна с петичката. На места по магистралата, жена ми ме питаше - защо толкова бавно караш и аз не знам даже (тя не обича особено високите скорости), а ние бяхме със 150 на темпомат на хубав участък от Тракия. Просто разликата е убийствена, и до 220 също. Изглежда вибрацията не е била само "до 120", ами до VMAX, защото всичко беше различно, съвсем спокойно се караше с висока скорост, не помръдваше нищо.

Който се колебае, да не чака и секунда повече, струваше се всичките хилядарки докато стигна до проблема. Ключовите думи са Laufruhe и Laufkultur. Иначе цялото пътуване преди ми минаваше в ядосване и чудене колко е лошо и дали пътя не е лош, едно БМВ не трябва да се кара в такъв "режим", особено е39 :)

Поздрави! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 01 Авг 2011, 22:49

animall написа:Радвам се да чуя, че си се справил с проблема :) безпроблемно каране ти желая още дълги километри.
Само едно ме е яд, че в мойто село Сандански няма дори хубави машини за статичен баланс, а за динамичен не са чували...

да ама имате хубави хотели за почивка :mhihi: на 15 този месец съм в пирин ще ти звънна да се видим ;) извинете за :OT:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E30

Мнение от KaDrift » 03 Авг 2011, 18:56

Здравейте,

Имах подобни грижи, много вибрации в купето и волана. Ходих при Гришата в София ауто за баланс. Много коректен, баланс перфектен :clap: Няма вибрации! :bowdown: :bowdown:
Гришата 08xxxxxxxx

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 03 Авг 2011, 22:53

само да вметна една малка подробност, за да направи Гришката перфектен баланс, трябва окачването да няма никакви луфтове ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Авг 2011, 17:39

Да ъпна малко темата, щото съм просто въодушевлен. Моите неволи с тресене на волана и на колата като цяло около посочения скоростен диапазон, не са от вчера. Дори не от оня ден, ами от март тази година, откакто сложих летните гуми и джанти. Както казах и преди в темата, бях при различни гумаджии в 5 града в България- Дупница, София, Русе, Шумен и Попово. Всички бяха единодушни, че проблема е или джанти или гуми или и двете. И никой не успя да реши този проблем. В Диана(София) ми сложиха на задна дясна два реда баланс :shock: . Крива била гумата, а аз за беда си носех гума, щото се опасявах от това, но не пожелаха да ми я сменят там, казаха, в Попово да ти я сменят. Е, облещих се, ама карай. В Дупница ми казаха, джантите са криви, обаче не могат да се изправят, толкоз много били криви. Пак се облещих, ама карай. Нали не разбирам... В Русе казаха същото, ама се заеха да ги оправят. По назад писах за това"оправяне", ефекта нулев, а пък аз назад със 100 лв. само в Русе. Горивото въобще не го броя. Вече ми идва не да вия, а да бия. В Шумен погледнаха и окачването, няма проблеми, обаче препоръчаха смяна на едната гума. Смених я, леееко се оправи. Ама леко. До днес. Бях вече претръпнал и си карам така и си тресе и пак си карам и си тресе и ....Онзи ден кара брат ми(викам да се повозя на собствената ми кола) и със скорост около 100, влезе в една не много дълбока дупка на пътя с дясната страна на колата. Веднага взе да тресе осезателно повече, казах си, аха, крива джанта(и). Днес ходих в Разград за целта. Оказаха се двете десни, криви. Оправиха ги, балансираха и другите две(нямаха нужда от изправяне) и колата стана друга. Незнам какво толкова правиха тия двамата гумаджии, бая време си играха, казаха ми някои работи за предишните опити с изправянето на джантите, как да е. И казаха че били много меки. Уж оригинални, Style 82. Единия после се качи за проба да покараме, колата беше друга, не можех да повярвам. Мога да кажа, че това дето му викат "радостта от движението(карането)", се върна при мен. Толкоз подивях от кеф, че една мръсна газ беше по обратния път към Попово и една Е36-ца нещо ми намигна, та с кеф я скъсах на една права. Дори и сега като пиша, още ме държи, не мога да повярвам колко дни, седмици и месеци карах по този начин и имах чувството, че се возя в каруца. Бях се примирил и обезверил. Не ми се даваха никакви пари повече за ремонти по гуми и джанти. Днес прежалих 54 лв. и си реших проблема кардинално. Явно има майстори и в дълбоката провинция.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DaveMF » 30 Авг 2011, 18:22

Браво, много се радвам!

Знам какво е чувството, сякаш си се освободил от някаква невидима примка :) И караш и не вярваш колко ти е перфектна колата...

Живи и здрави и още много километри без вибрации..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 31 Авг 2011, 11:20

Тъй колега. А как беше приказката: не питай старило, а патило? :yes:
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Вибрации в магическата зона 100-130 км/ч - РЕШЕНИ НА 100

Мнение от boksioraE39 » 16 Сеп 2012, 3:19

Може ли криви дискове да влиаят на леко тресене и напрежение във волана? Днес бях на динамичен баланс,тампоните на кривите носачи за на 2-дена,предницата е бетон,рейката рециклирана,амортесиорите перфектни бях на тресачка,тампоните на макверсоните нови и те на два дена,двете главини чисто нови и те на два дена,накрайниците на рейката на два дена.. Гумите и джантите конец.. :drinking: :conf:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 16 Сеп 2012, 9:12

boksioraE39 написа:Може ли криви дискове да влиаят на леко тресене и напрежение във волана? Днес бях на динамичен баланс,тампоните на кривите носачи за на 2-дена,предницата е бетон,рейката рециклирана,амортесиорите перфектни бях на тресачка,тампоните на макверсоните нови и те на два дена,двете главини чисто нови и те на два дена,накрайниците на рейката на два дена.. Гумите и джантите конец.. :drinking: :conf:

Криви дискове се усещат най-усезаемо на педала
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 16 Сеп 2012, 11:17

От криви дискове , при мен тресенето се усещаше само при спиране и само на волана...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 16 Сеп 2012, 12:04

nightdriver написа:От криви дискове , при мен тресенето се усещаше само при спиране и само на волана...

При леко и плавно спиране,да речем от 20-30км/ч на равна настилка,не го ли усещаше и на педала?
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 16 Сеп 2012, 16:58

LUBO 555 написа:
nightdriver написа:От криви дискове , при мен тресенето се усещаше само при спиране и само на волана...

При леко и плавно спиране,да речем от 20-30км/ч на равна настилка,не го ли усещаше и на педала?

при леко и плавно спиране с тази скорост , усещах спирането на вълни или плавни повтарящи се тласъци , точно като криви дискове на вълни...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 17 Сеп 2012, 23:58

Педала няма "твърда" връзка с дисковете въобще, какви усещания в него от криви дискове?

ПредишнаСледваща

Назад към E39