Е46 318и мени оборотите на празен ход?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Е46 318и мени оборотите на празен ход?

Мнение от Rundev » 28 Юли 2011, 12:31

..........и такааааааааа,значи убеждавам се че тези модели като моята са създадени да клатят обороти!Преди седмица някъде смених ламбда сондата и резултата си е все същия. :lol: Дотук съм сменил(не заради клатенето) Дебитомер,филтър на картерните газове,Ламбда сонда,стъпков мотор,Температурен датчик на двигателя,Датчик на разпределителния вал,Дроселовата клапа е чистена до нова.... и доста профилактики на какво ли не :) Общо взето всичко което може да накара двигателя да клати обороти и проблема си е все там :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 28 Юли 2011, 17:32

Трябва да пробваш и датчика на коляновия вал и от него може да клати, даже преди малко ги гледах в ebay.co.uk за е36 няма, но за е46 има доста с доставката ще ти легне под 80лв!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 28 Юли 2011, 21:16

Nukem написа:Трябва да пробваш и датчика на коляновия вал и от него може да клати, даже преди малко ги гледах в ebay.co.uk за е36 няма, но за е46 има доста с доставката ще ти легне под 80лв!

Сакън недей :mhihi: имам чувството че и двигателя да сменя пак ще клати :mhihi: Няма оправия този мотор на 16-ките и 18-ките :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 28 Юли 2011, 23:11

Са остава да пробваш с добавка към горивото. От зимата от време на време слагам една добавка за прочистване на горивната система на Кастрол, една зелена такава. Като се сетя от време на време сипвам, колкото е там по мерилката в зависимост от количеството гориво, което съм сипал. В интерес на истината не ми е клатила оботороти вече има няма 5-6 месеца. даже може и да са повече. Даже бях забравил за тия обороти и като погледна тая тема във форума се сещам. Пробвай и това. При мен засега не клати....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 29 Юли 2011, 7:17

Рундев, останаха още свещи, кабели, бубини, акумулатора също трябва да е шест. И мойта в това топло и сухо време скоро не е клатила да чукна на дърво. Но това за акумулатора не го казвам случайно. След като го смених на Нова година клатенето намаля значително, до тогава бях с оригиналния... Това са мои наблюдения и факти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 29 Юли 2011, 11:40

majstorapetkov написа:Рундев, останаха още свещи, кабели, бубини, акумулатора също трябва да е шест. И мойта в това топло и сухо време скоро не е клатила да чукна на дърво. Но това за акумулатора не го казвам случайно. След като го смених на Нова година клатенето намаля значително, до тогава бях с оригиналния... Това са мои наблюдения и факти.

Акумулатора и свещите са чисто нови да,забравих да ги кажа :) Добавката към горивото я ползвам от 9 месеца Castrol TBE,точно за която говориш........ТЦ клати и тва е :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 30 Юли 2011, 8:54

А тоя маркуча към клапата за картерните газове здрав ли е?
Може от там да дърпа въздух.
Мойте обороти са се клатили само в следствие на клапата за картерните
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 30 Юли 2011, 11:39

kriso85 написа:А тоя маркуча към клапата за картерните газове здрав ли е?
Може от там да дърпа въздух.
Мойте обороти са се клатили само в следствие на клапата за картерните

Здрав е и е изчистен бе човек:) всичко е тип топ и тъй си е :) Отказъл съм се че някога ще се оправи :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 01 Авг 2011, 8:40

Аз като смених клапана на картерните газове и смених всички маркучета за вакума всичко заспа, погледни ги и тези маркучета, че от температурата на двигателя и се напукват с годините.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 01 Авг 2011, 9:57

spower написа:Аз като смених клапана на картерните газове и смених всички маркучета за вакума всичко заспа, погледни ги и тези маркучета, че от температурата на двигателя и се напукват с годините.

Абе верно, аз също ги смених всичките преди не помня колко време, купих си за 2 лв маслоустойчиви със същото фи и май може и да се окаже, че оттогава не е клатила... знам ли..... но факт - отдавна не е клатила. Аз ги смених, щото се бяха напукали, а не заради клатенето... пробвай и това!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 ci

Мнение от misanthrope » 07 Авг 2011, 12:40

като изключа буксата на стъпковото моторче колата държи перфектни обороти, като я включа започва пак да играе оборотомера
кьде е проблема

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Авг 2011, 13:08

Може би в моторчето - вземи го почисти. А и една диагностика може да направиш за всеки случай...
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 05 Сеп 2011, 19:00

С един колега се разговорихме, а на него му клати обороти М52 и какво ли не е сменил, та ми дойде на акъла, някой сменявал ли е потенциометъра на дросела, да не би той да прави мизерийки и да не е чист сигнала в ниските обороти и от това да прави такива работи. Айде на М52 потенциометъра е неразделна част от него, но на М43 си се продава отделно. Някой сещал ли се е да го сменява това????

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 91 318I
Мечтае да кара: НОВ автомобил

Мнение от kali76 » 03 Мар 2012, 16:14

.
spower написа:колеги ще приложа снимка на оборотомера ми да кажете при вас стрелката така ли стои, съботата клапана за картерните газове промих го с вд 40 разлика никакава, като развия капачката за маслото смуче, но не гасне колата...4удя се, ако го сменя ще се вдигнат ли малко :roll:
http://spower.snimka.bg/tuning/bmw-e46.280262.15917803

Колеги кажете от къде го развивате тоя клапан?Значи свалям филтъра+кутията му,ама някаси не мога да бръкна отдолу да го развия :cry:.Явно има чалъм :mrgreen:.Моля помагайте,че :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 06 Мар 2012, 16:32

kali76 написа:.
spower написа:колеги ще приложа снимка на оборотомера ми да кажете при вас стрелката така ли стои, съботата клапана за картерните газове промих го с вд 40 разлика никакава, като развия капачката за маслото смуче, но не гасне колата...4удя се, ако го сменя ще се вдигнат ли малко :roll:
http://spower.snimka.bg/tuning/bmw-e46.280262.15917803

Колеги кажете от къде го развивате тоя клапан?Значи свалям филтъра+кутията му,ама някаси не мога да бръкна отдолу да го развия :cry:.Явно има чалъм :mrgreen:.Моля помагайте,че :conf:

Спомням си като го сменях доста си изкълчих ръцете докато развия болтовете изисква упоритост, по малко, по малко и се развиват. Но дори и след смянтата пак има периоди в които разклаща рядко, но се случва... Сега карам с 98 екто лукойл и значително по добре е с него и оборотите леко се вдигнаха :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ПредишнаСледваща

Назад към E46