Интересна джиджавка
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Интересна джиджавка
Здравейте,
открих нещо странно в жабката на мястото, на което трябва да седи CD-чейнджъра. Представлява една по голяма черна кутия на която пише SAT BMW и някакъв номер (не е БМВ номер) в другия и краи пише WIRELESS MODULES by Siemens и една по малка кутийка на която пише MODULO INTERFACCIA CAN - SAT и пак някакъв НЕ БМВ номер. Жалко, че в момента не мога да направя снимки да ги покажа.
Та, по гомята кутия има една част от нея, която като сваля под нея има SIM карта. ОТ целия тоя боклук излизат триста букси и две като антени, ама не сам проследил на къде отиват кабелите още .
Според мен това е някакъв GPS за следене на колата, но не знам и затова се допитвам до вас.
Отгоре на всичко имам и едно микрофонче, закачено на огледалото, но и то не знам къде е вързано , а телефон в колата нямам...
открих нещо странно в жабката на мястото, на което трябва да седи CD-чейнджъра. Представлява една по голяма черна кутия на която пише SAT BMW и някакъв номер (не е БМВ номер) в другия и краи пише WIRELESS MODULES by Siemens и една по малка кутийка на която пише MODULO INTERFACCIA CAN - SAT и пак някакъв НЕ БМВ номер. Жалко, че в момента не мога да направя снимки да ги покажа.
Та, по гомята кутия има една част от нея, която като сваля под нея има SIM карта. ОТ целия тоя боклук излизат триста букси и две като антени, ама не сам проследил на къде отиват кабелите още .
Според мен това е някакъв GPS за следене на колата, но не знам и затова се допитвам до вас.
Отгоре на всичко имам и едно микрофонче, закачено на огледалото, но и то не знам къде е вързано , а телефон в колата нямам...
Re: Интересна джиджавка
БМВ имат система която може да се върже към мобилните оператори и да ти проследят колата ако ти я откраднат. Незнам подробности но може би е това. Ама нали нашите крадци са най-добрите в света (пфу) и това не помага (заглушават го).
Tool - Fear Inoculum
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
kopchev написа:Абе италия е ама защо пише Wireless не разбирам
Коя година е колата?Имам приятел в Америка който има интернет в колата ,неговата е от последните и има доста от опциите на новата петица.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
kopchev написа:Здравейте,
-не е гпс за следене на колата, защото те не се монтират в жабката ))
-това е ТКУ, telematics control unit, т.е. блутут телефон с асист функции, като връзка с бмв сервиз, полиция, пожарна ..ако си абониран
-към този модул, който обаче се кодира към конкретната кола, могат да се закачат джобни гсм-апарати с блутут, ТКУ един вид представлява хендсфри с много разширени функции, но ако му знаеш и кода за чифтосване ))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
Колега, това е много интересен отговор.
И аз се замислих защо да е в жабката , но от друга страна не си обяснявам СИМ картата в него при това положение, но пък след това ми излиза и този микрофон....
пффф
А като стартирам телефона да търси устройство не намира ....
И аз се замислих защо да е в жабката , но от друга страна не си обяснявам СИМ картата в него при това положение, но пък след това ми излиза и този микрофон....
пффф
TCU unit се намира в багажника, от лявата страна, под корите. Знам, защото моят се скапа и го махнах
Каквото и да е това в жабката, не е TCU unit 

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
kopchev написа:Колега, това е много интересен отговор.
пффф
-сим картата е за асист функцията, това е прост вграден гсм за автоматично набиране ,за помощ примерно, от сим, който се асоциира с колата ти, независимо кой я кара
-твоето ТКУ не е оригинално, а дилърско, поради това не е в багажника-т.е. колата може да е била на фирма за коли под наем
-включили са го на най-лесното и свободно в случая място, на оптиката за ченджъра
-можеш спокойно да го изхвърлиш, няма как да го ползваш
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318