Дистанционни Ангелски Очи - Въпрос

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Дистанционни Ангелски Очи - Въпрос

Мнение от MuTaJlaKo » 22 Юли 2011, 20:20

Колеги имам няколко въпроса към това DIY, ако някой го е правил и може да помогне :help:
1. След като се свърже всичко кабелите от габаритите пак ли се свързват към ангелските очи или вече си се свързват към обикновените габаритно крушки ?
2. И ако е така значи винаги когато колата е запалена ще светят ангелските очи ?
3. Пише плюса и минуса да се свържат към баласите на очите, аз нямам баласи само кабели излизат от очите, дали пак ще стане да ги вържа направо към кабелите ?
:dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Дистанционни Ангелски Очи - Въпрос

Мнение от gromovich » 23 Юли 2011, 0:14

Ами може би трябваше да кажеш какви са ти ангелските очи. Така наречените CCFL (cold cathode fluorescent lamps) задължително си имат баласт, в който е и стартера. За LED-очите не знам дали имат баласт.
Иначе ако ти е CCFL няма кои знае каква философия при връзването - плюс към + и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MuTaJlaKo » 23 Юли 2011, 0:15

С диоди :)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 23 Юли 2011, 7:30

Не са ЛЕД ама карай.... подобяват лед. Вързваш си към буксата на габарита на + към червеното кабелче на ангелските и - към черното :winky: много е сложно нали :smoke: И дефакто габаритните крушки нямат захранване вече ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MuTaJlaKo » 23 Юли 2011, 10:44

milennyc написа:Не са ЛЕД ама карай.... подобяват лед. Вързваш си към буксата на габарита на + към червеното кабелче на ангелските и - към черното :winky: много е сложно нали :smoke: И дефакто габаритните крушки нямат захранване вече ;)

Ти в момента ми казваш как да си вържа ангелски очи, а мен въпроса ми е дали когато направя това реле и го вържа към ринговете, кабелите на габаритите все още могат да седят вързани към очите или ще изгори лайт модула като пусне ток от релето ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 25 Юли 2011, 11:33

ами колега би трябвало да няма проблем но незнам релето като подаде да не върне тока към модула и да му разкаже играта,питаи някои ел техник да е по-сигорно :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MuTaJlaKo » 25 Юли 2011, 11:48

И мен това ме притеснява да не отиде модула .... иначе ходих при техник, но нали знаеш ако не му даваш пари всеки казва че незнае :mhihi: и затова реших да питам и тук :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 25 Юли 2011, 18:51

т'ва реле с дистанционно ли ще го управляваш? И каква е идеята като цяло,какъв е смисъла да ги светкаш от дистанционно само очите.Има начин да се направи единия е с две изправителни диодчета (1N4001) другия е с още едно реле с два или най добре с 4 нормално отворени контакта който според мен е по сигурния защото с това реле разделяш инсталацията на колата от очите и подаваш външен + само на тях.Ако се интересуваш ще ти надраскам после една схемичка и ще ти обясня от къде да си купиш такова реленце.
Дано съм разбрал какво имаш точно в предвид защото обясненията какво искаш да направиш са малко неясни и поне аз прочетох темата ти 2 пъти за да схвана идеята :D
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 25 Юли 2011, 19:33

Що се занимавате със щуротии? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

MuTaJlaKo написа:Колеги имам няколко въпроса към това DIY, ако някой го е правил и може да помогне :help:
1. След като се свърже всичко кабелите от габаритите пак ли се свързват към ангелските очи или вече си се свързват към обикновените габаритно крушки ?
2. И ако е така значи винаги когато колата е запалена ще светят ангелските очи ?
3. Пише плюса и минуса да се свържат към баласите на очите, аз нямам баласи само кабели излизат от очите, дали пак ще стане да ги вържа направо към кабелите ?
:dunno:

1 - връзваш единия от спусъците към някоя верига, която ще подаде 12В към очите и си свиркаш. Тока е само пусков - не се взима мощност оттам - може да е вързан към всякаква система.
2 - ако намериш кабел, при който на контакт да тръгва 12В очетата винаги ще светят, докато там има ток. При мен е така.
3 - ти си с ЛЕД - там няма баласти. Имаш плюс и минус, които трябва да вържеш, след това има два кабела за импулс включено/изключено - чрез тях оправляваш очите
Si non confectus, non reficiat.

Назад към E46