Как да увелича оборотите от дросела? m42b18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Как да увелича оборотите от дросела? m42b18
Искам да си вдигна малко оборотите на мотора, защото държи точно 700 - спокойна е колата, но като включа климатика и фаровете и почва да трепери доста, не ме притеснява ако са малко по-високи, въпроса е да карам като бял човек на климатик, а не да трепери, да подскача и едвам да потеглям...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Как да увелича оборотите от дросела? m42b18
Някой се е пробвал да увеличи оборотите от дросела и за това ги държи на 700.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
как да ги коригирам дори минимално ?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Ама те не може да се коригират каквото и да се прави, има си електроника, която ги поддържа в границите 800- 850. Само се настройва клапата като се развива гайката и контрагайката на болта, отгоре на дросела, свързва се мултиметър да мери съпротивление над 4 килоома на TPS-а, № 5 на схемата, http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... g_element/ , развива се болта докато съпротивлението стане в границите 1000- 1200-1250 ома.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Натегни си малко жилото на газта и си свиркай 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Натегни си малко жилото на газта и си свиркай
Не че желая да се заяждам, но това което предлагаш е напълно несъвместимо за нормална работа на двигателя на празен ход. Първо с натягане на жилото не може да се фиксира положението на клапата, един път ще е в едно положение, друг път в друго. Но дори и да не е така си има точно определени параметри на съпротивлението на TPS-а и когато стойностите преминат определени граници, примерно над 1.2 килоома, компютъра го регистрира като режим на натоварване и прекъсва връзката за поддържане на постоянни обороти на празен ход, чрез стъпковия мотор. Резултатът е постоянно менящи се обороти в някакъв интервал да речем 700-1200.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Пробвал съм го и не ми е менило обороти.Единственият недостатък е,че може да му вдигне малко разхода(според мен)
И не го приемем като заяждане,а като полезна информация

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
(bubsa) написа:Натегни си малко жилото на газта и си свиркай
Най-лесния начин, работи, пробвано е

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Пробвал съм го и не ми е менило обороти.Единственият недостатък е,че може да му вдигне малко разхода(според мен)
Правил съм експерименти за повишаване на оборотите на мотор М10 с L-jetronic точно от жилото, на дросела също имаше някакъв винт за регулиране, а стъпковия мотор е заменен с някакъв вид шибър от праисторически времена, TPS-а е обикновен прекъсвач с две положения- празен ход и натоварване. На този двигател няма датчици на колянов-разпределетелен вал и има опция за повишаване или намаляване на оборотите от един конусен болт на колектора, който отваря и затваря байпаса, подобно на стъпковия мотор в по-съвременните варианти. Та резултата с натягане на жилото беше плачевен, на празен ход оборотите играят от 400, до над 1000, понякога гасне и т.н. и всичко това е изместеното положение на оста на клапата и оттам TPS (throttle position swich) дава инфо за друг режим на работа. В темата става въпрос за двигател м42, съвсем различна концепция със заложени стойности на температура на входящия въздух и охлаждаща течност, обороти на коляновия и разпределителния вал и т.н., които във всеки един момент се обработват от компютъра и той чрез байпаса на дросела (стъпков мотор)определя точно колко да бъдат оборотите на празен ход. Правил съм експерименти за повишаване на оборотите от болта и с този двигател, просто така като спорт, резултатът е прекалено високи- над 1200, от време на време падат, застават на някакво положение, пак се вдигат след отпускане педала на газта, дразнещо отвсякъде. А за разхода на гориво няма какво да го обсъждаме, в задръстване и чакане на светофарите, ще е несравнимо по-висок.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Това как да го разбирам, няма корекция на оборотите ли ?
Просто си оправи колата, отпусни жилото ако някой го е напъвал вече и направи корекцията на клапата като мериш ТПС-а, както ти каза колегата. Ако пак има проблем провери моторче за празен ход (най-сигурно се проверява с друго работещо) и ламбда сонда (компютъра си дава грешка за нея). И разбира се най-напред провери дали нямаш загуба на вакуум от някои от всичките маркучи дето влизат в колектора. Това с навиването на жилото е само замазване на проблема, все едно да оправиш дефект в боята като сложиш лепенка отгоре.
аз преди имах м 42 и със газовия инжекцион ми менеше оборотите. точно от дросела леко вдигнахме оборотите колкото да ги стабилизира, отстрани до жилото е болчето с контрагаиката но съвсем леко се върти. пробваи колега 

но преди това си регулираи жилото на газта има голяма разлика от разхлабено и регулирано . просто се усешта по рязък става педала на газта. и когато е разхлабено не може да отвори дросела докраи
- boywalking
- младши ентусиаст
-
ще пробвам довечера и ще пиша какво е станало...
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2