Добавка към нафтата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Добавка към нафтата

Мнение от Dimitroff » 21 Юли 2011, 9:48

Сваля разхода определено!
Мотора...не съм усетил разлика в работата му, но пък и нямам никаква забележка в това отношение от преди.

16лева и някакви стотинки е добавката в Дару Кар.
От там казват, че един флакон е достатъчен за 25 литра.
На флакона пише 1:50 - тоест 1 флакон за 50 литра...аз избрах средата - флакон и половина на 60 литра :mhihi: :mhihi:
Общо взето съм доволен...не съм третирал с конкретна причина - по скоро профилактично.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3,0 2008
Мечтае да кара: M5

Мнение от koldi bmw320 i » 21 Юли 2011, 10:03

Shamanek написа:Само на мен ли ми се прецака колата след като и налях добавка за дизели :dunno: На пълен резервоар сложих тази на Liqui Moly за двигатели със ситема комън рейл и :help: Че е по безшумен мотора - по безшумен е. Обаче че спря да върви - СПРЯ. Започна да пуши яко отзад като настъпя педала до долу и въобще все едно нямам турбо или и да имам все едно се развърта след 3 000 оборота. Какво може да е станало с тая добавка на някой случвало ли му се е подобно нещо. Бтв резервоара с добавката свърши но проблема си остана :roll:

На жената аудито а3 тди преди месец сложих редекс и едновременно и бензин малко,качих колата на магистралата и газ до ламарината,покарах над 160 до 210 около 15 мин и изведнъж заби и дотам.Гася да видя дали не е пренадуло турбото,но не се оправи.свалих турбото,като си помислих,че съм го счупил,беше наред всичко,сглобих го и колата тръгна пак,както преди и аз не знам ,къде беше проблема :shock:
"Заменям жена-100 кг.,за две по 50кг.

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 21 Юли 2011, 11:35

Dimitroff написа:Сваля разхода определено!
Мотора...не съм усетил разлика в работата му, но пък и нямам никаква забележка в това отношение от преди.

16лева и някакви стотинки е добавката в Дару Кар.
От там казват, че един флакон е достатъчен за 25 литра.
На флакона пише 1:50 - тоест 1 флакон за 50 литра...аз избрах средата - флакон и половина на 60 литра :mhihi: :mhihi:
Общо взето съм доволен...не съм третирал с конкретна причина - по скоро профилактично.

Аз никога не съм слагал никакви добавки. Но след месец и аз имам път към черноморието и ще направя същата профилактика :yes:

п.п. може и да ти купя половинката (имам предвид добавката :mhihi: ) ако няма какво да я правиш :mhihi:
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d

Мнение от stormar » 21 Юли 2011, 13:48

Днес си купих и аз добавка за почистване на горивната система. Desolite K. Добавката е за дизел и бензин. Цената е 16.80 лв. от Камор Ауто. Интересното е, че там момчето ми каза че опаковката от 250 мл се разрежда с 13 литра гориво... два пъти го питах дали е сигурен и той извади една елка и смета... смета и каза сигурен съм :mrgreen:

На опаковката пише 1:50... аз смятам да заредя 50 литра дизелак и да мушна една добавчица :) Ще споделя другата седмица впечатленията ми от добавката.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 21 Юли 2011, 15:49

Сигурно ли е, че става за бензин? Тя много универсална, тая добавка :lol:

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 21 Юли 2011, 20:24

Аз преди година и половина съм взимал такава добавка но пишеше за дизел.
Ако тази е някаква нова мпже но иначе знам че си беше само за дизел.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 21 Юли 2011, 21:25

vavilon написа:Сигурно ли е, че става за бензин? Тя много универсална, тая добавка :lol:

Сигурно е на мен ми казаха за почистване една опаковка в 20л. И не е нужно да се издува колата по магистралата и градско върши работа.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mslmisko » 13 Окт 2012, 12:57

скоро правих ''профилактика'' на дюзи с една добавка (xenum). нещо като на този клип:
http://www.youtube.com/watch?v=bHIx7mD2pPg
но е при common rail-a повече играчка. резултата е според мене повече от добьр.
колата работи по тихо, тракането изчезна, забелязах че е и по пьргава. може би това е само времено
и някои от ''болестите'' отново ще се покажат, но резултат определено има. След 4-5000 км ще направим
отново профилактика (може и с друга добавка). не правим реклама, просто личен опит.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 15 Окт 2012, 10:50

stormar написа:Днес си купих и аз добавка за почистване на горивната система. Desolite K. Добавката е за дизел и бензин. Цената е 16.80 лв. от Камор Ауто. Интересното е, че там момчето ми каза че опаковката от 250 мл се разрежда с 13 литра гориво... два пъти го питах дали е сигурен и той извади една елка и смета... смета и каза сигурен съм :mrgreen:

На опаковката пише 1:50... аз смятам да заредя 50 литра дизелак и да мушна една добавчица :) Ще споделя другата седмица впечатленията ми от добавката.

право е момчето ако добавката е 1 литър тя се смесва с 50 литра гориво- 1:50 ти казваш че е 250 милилитра-деме 4 пъти по-малко от 1 литър,като разделиш 50 на 4 се получава 12.500 литра. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kxy » 15 Окт 2012, 19:41

Някой да има някакви наблюдения за добавките "Bardahl" за дизел , препоръчаха ми една като ми казаха че по добра няма да намеря , ако е от значение струва 32 лв , 500 мл и е достатъчна за 1 тон нафта ! Някой ако има впечетления да каже ;)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Окт 2012, 21:34

kxy написа:Някой да има някакви наблюдения за добавките "Bardahl" за дизел , препоръчаха ми една като ми казаха че по добра няма да намеря , ако е от значение струва 32 лв , 500 мл и е достатъчна за 1 тон нафта ! Някой ако има впечетления да каже ;)

Това е една много добра добавка :yes: Няма да сбъркаш ако си вземеш такава.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: 320d 136к.с.
Мечтае да кара: M6 G-power или трактор
Детайли за колата: от всичко по-малко

Мнение от vencislav86 » 16 Окт 2012, 20:31

Ползвам от скоро Castrol TDA и сам доволен :mhihi: имах едно забиване на около 2000оборота и после пак тръгваше колата като луда от както я ползвам изчезна и печицата се мисли за М-ка :lol: до колкото е възможно за 320д 136к.с :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 18 Окт 2012, 11:43

kxy написа:Някой да има някакви наблюдения за добавките "Bardahl" за дизел , препоръчаха ми една като ми казаха че по добра няма да намеря , ако е от значение струва 32 лв , 500 мл и е достатъчна за 1 тон нафта ! Някой ако има впечетления да каже ;)

за 1 тон или един резервуар :shock:
аз взимах такава и мисля че беше под 20лв.
Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 18 Окт 2012, 17:29

:yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kxy » 18 Окт 2012, 18:55

mitrax написа:

за 1 тон или един резервуар :shock:
аз взимах такава и мисля че беше под 20лв.
Изображение

Ами друга е мойта , пак е на Бардал обаче е друга и е за 1 тон :)

ПредишнаСледваща

Назад към E46