уред за температура на двигателя 318 ТДС

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

уред за температура на двигателя 318 ТДС

Мнение от ivanov_tds » 19 Юли 2011, 13:57

Здравей те колеги от няколко дена сутрин когато е студена но и през деня когато е топла като паля и уреда за температурата отива на максимум даже светва и лампата но колата си върви без никакви проблеми като покарам малко и пада на точната температура, и от време на време отива на максимум и пада направо е като обортомер ходи кадето си иска тя от какво може да е от таблото ли от датчика ли и аз незнам какво и стана до сега проблеми с греене съм нямал да съм я гонил много има си антифриз. Мерси предварително.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: уред за температура на двигателя 318 ТДС

Мнение от didoevs » 19 Юли 2011, 14:44

Колега мисля,че таблото ти си е тръгнало,гледай и другите уреди,ако е то ще започнат и другите да правят каквото си искат!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Юли 2011, 18:24

Или таблото, или датчика на мотора, дето му дава инфо.

Потребител
Аватар

Мнение от skywatcher » 19 Юли 2011, 19:52

аз го имам същия проблем обаче стрелката ми пада на долу и проблема май е буксата отзад защото като я пораразместих и се оправи за ден-два

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanov_tds » 20 Юли 2011, 22:51

Dirty M5 driveR написа:Или таблото, или датчика на мотора, дето му дава инфо.

Колега ако е датчика няма ли да има други проблеми защото един път заради виското я загрях доста даже лампата светна обаче тогава не искаше да вдигне повече от 1500 оборота и за това ми е чудно какво и е а другите уреди работят добре за сега,ако е таблото мога ли да сменя само този уред и как става номера.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Юли 2011, 23:08

Най-добре направи едно хубаво почистване с ел.контактен спрей на буксата от датчика дет излиза и тогава действай със евентуална смяна . Въпросния датчик е двоен и едно че дава инфо на таблото за стрелката на темп. ами и пуска инфо и на компа за да смята гориво и т.н. или да пуска подгряване ,а самия датчик оригинален струва около 40лв . Ако нямаш проблеми с по-висок разход или подгряване когато е топла да пуска има голяма вероятност да е и от таблото и може би по-скоро някъде недобра ел. връзка което е трудно откриваемо , а по-скоро се профилактира и почистват свръзки. На Е34-ката ми го правеше и след смяна на датчика не се оправи иначе ми изкара акълите няколко пъти , гадно е .

Назад към E36