Пътуване до Украйна
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пътуване до Украйна
Колеги , има ли някой пътувал до Украйна?Заминавам с кола , от Румъния директно ли да карам , или да мина през Молдова?Цените на бензина като тук ли са ?Пътувам към Киев , че се залюбихме с една столичанка , тук на нашето Черноморие
А в Одеса заслужава ли си да се отиде?За колата ясно,че трябва да е на охраняем паркинг. Паспорта ми е валиден , а виза разбрах,че не ми трябва

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Пътуване до Украйна
Бензина е евтин, няколко евра правят чудеса с полицаите, но галантно поднесени, което далеч не означава да си позволяваш фриволности, от типа на 180 извън града...
Един приятел за 5 евра две патрулки го бяха ескортирали към 70-80км, все едно кара правителствена кола, на буркани, баш като НСО
Иначе при положение че главния износ на крадени коли е насочен натам и към арабките страни, направи си сметка на какъв паркинг и как да защитиш колицата си.
Лек път и внимавай с жените
Един приятел за 5 евра две патрулки го бяха ескортирали към 70-80км, все едно кара правителствена кола, на буркани, баш като НСО

Иначе при положение че главния износ на крадени коли е насочен натам и към арабките страни, направи си сметка на какъв паркинг и как да защитиш колицата си.
Лек път и внимавай с жените

Мерси , то това ми е единственото притеснение , даже обмислм да отида с баничарката
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Слушай сега, аз ходя всяка година по 2 пъти с моята кола. Минавам през Русе - Букурещ - Бузау - Бакау - Роман и после като влезеш в Украйна след Черновци трябва да хванеш към Киев пътя. Това е единия вариант, другия е през Молдова, той е по-удобен ако отиваш в Одеса обаче. Горещо те съветвам да вземеш навигатор.
Цената на бензина е по-ниска, около 2 лв. е литъра в момента (преди 3 год беше 1,40 лв. но това е друг въпрос). В Украйна сипвай на Лукойл, няма да сбъркаш, качествен е доста. Ако се загледаш под цената за 98 октана, ще видиш че пише България (демек премиума минава през нашата рафинерия
) Друга хубава верига бензиностанции и ОККО.
Одеса е като аналог на Варна - туристически център, но не съм ходил и не мога да ти дам съвет за там. Има голяма мафия, само това знам. Колата трябва да е на паркинг, аз моята я държах там пред блока, но имах каско и не ме болеше швепса. Нямаш нужда от виза, т.к. те отпаднаха за българите, заради ЕС. В Украйна няма винетки, само в Румъния.
А да - това с 5 евро не върши работа отдавна. Глобите ги вдигнаха още миналата година и то в пъти (с около 50 евро може и да те пуснат). Един полезен съвет - ако на табела за скоростта пише 70, може да караш спокойно до 90. Това е регламентирано - до плюс 20 можеш да превишаваш без санкции (за мен е странно, но е така).
Валутата е гривна - 5 гривни са 1 лев.
Ако искаш мога да ти пратя на пощата подробна карта на Украйна в електронен формат.
Цената на бензина е по-ниска, около 2 лв. е литъра в момента (преди 3 год беше 1,40 лв. но това е друг въпрос). В Украйна сипвай на Лукойл, няма да сбъркаш, качествен е доста. Ако се загледаш под цената за 98 октана, ще видиш че пише България (демек премиума минава през нашата рафинерия

Одеса е като аналог на Варна - туристически център, но не съм ходил и не мога да ти дам съвет за там. Има голяма мафия, само това знам. Колата трябва да е на паркинг, аз моята я държах там пред блока, но имах каско и не ме болеше швепса. Нямаш нужда от виза, т.к. те отпаднаха за българите, заради ЕС. В Украйна няма винетки, само в Румъния.
А да - това с 5 евро не върши работа отдавна. Глобите ги вдигнаха още миналата година и то в пъти (с около 50 евро може и да те пуснат). Един полезен съвет - ако на табела за скоростта пише 70, може да караш спокойно до 90. Това е регламентирано - до плюс 20 можеш да превишаваш без санкции (за мен е странно, но е така).
Ако искаш мога да ти пратя на пощата подробна карта на Украйна в електронен формат.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
аз съм наполовина украинец..... няма такава страна- диви съветски каубои, 20 пъти по-корумпирани, много пият, още повече се бият. мен преди щяха да ме заколят за едно кюфте...
съветвам те да НЕ ходиш по дискотеки, много копия на вин дизел ще видиш - агресивни
съветвам те да НЕ ходиш по дискотеки, много копия на вин дизел ще видиш - агресивни
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
destiny написа:Пътувам към Киев , че се залюбихме с една столичанка , тук на нашето Черноморие
украинките наистина са красиви, потвърждавам с две ръце! : )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Хаос написа:destiny написа:Пътувам към Киев , че се залюбихме с една столичанка , тук на нашето Черноморие
И аз и с крака

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
_65536_kb_sec_ написа:Хаос написа:destiny написа:Пътувам към Киев , че се залюбихме с една столичанка , тук на нашето Черноморие
И аз и с крака
И са дашни

/// 6>4

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
TheKiller написа:_65536_kb_sec_ написа:Хаос написа:destiny написа:Пътувам към Киев , че се залюбихме с една столичанка , тук на нашето Черноморие
И аз и с крака
И са дашни
От всичко по много са...

batvlady79 написа:Слушай сега, аз ходя всяка година по 2 пъти с моята кола. Минавам през Русе - Букурещ - Бузау - Бакау - Роман и после като влезеш в Украйна след Черновци трябва да хванеш към Киев пътя. Това е единия вариант, другия е през Молдова, той е по-удобен ако отиваш в Одеса обаче. Горещо те съветвам да вземеш навигатор.
Цената на бензина е по-ниска, около 2 лв. е литъра в момента (преди 3 год беше 1,40 лв. но това е друг въпрос). В Украйна сипвай на Лукойл, няма да сбъркаш, качествен е доста. Ако се загледаш под цената за 98 октана, ще видиш че пише България (демек премиума минава през нашата рафинерия) Друга хубава верига бензиностанции и ОККО.
Мерси за инфото , колега. alex_m@mail.bg ми е мейла ,ще ми е от полза.иначе интересно за ограниченията , това явно само там го има

acer написа:аз съм наполовина украинец..... няма такава страна- диви съветски каубои, 20 пъти по-корумпирани, много пият, още повече се бият. мен преди щяха да ме заколят за едно кюфте...
ейй , че аз за какво отивам ако не за найтлай..врно ли са чак толкова зле

А жените верно са един път

ми в украйна е 1991-ва от 20г насам. такситата са без никаква маркировка или задължителен цвят, много коли са с черни стъкла (не е забранено). украйна е 50 млн, вноса е леко казано огромен, закони няма, което поражда място за гигантска корупция. познавам хора от сергия на пазара Калинка в Чернивци да са правили палати като на Гергов, а самия пазар е 20-30 пъти по-голям от илиенци. при докторите плащаш, в университета нямаш входни изпити-плащаш, украйна е най-корумпираната страна в европа без никакво съмнение. роден съм в пловдив, но всяко лято и зима съм бил там, докато баба ми не почина и абсолютно винаги българия ми е харесвала повече. излизай, просто бъди внимателен.
п.с тая зима в чернивци откраднаха на баща ми страничното огледало от мерцедеса, бус от 1989-та година
тука в пловдив дори не го заключвам 
п.с тая зима в чернивци откраднаха на баща ми страничното огледало от мерцедеса, бус от 1989-та година

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
_65536_kb_sec_ написа:Хаос написа:destiny написа:Пътувам към Киев , че се залюбихме с една столичанка , тук на нашето Черноморие
И аз и с крака
Аз пък с други вдигнати работи

- chervanskyi
- Потребител
-
- Кара: е 46
- Мечтае да кара: ТАНК
Колега, как е пътя??? Откъде мина??? Че аз сега трябва да ходя и хич не познавам пътя.
- chervanskyi
- Потребител
-
- Кара: е 46
- Мечтае да кара: ТАНК
destiny написа:колега,самолета хванах.ако те интересува нещо питай !
Със самолет ще ми излезе скъпо.Обясниха ми пътя, така че на 21 заминавам

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2