Мнения за окачване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Мнения за окачване

Мнение от bum_bum » 19 Юли 2011, 15:09

00Cool написа:колко от тоя форум карат със коили за 1000е а ???

И за 1000 евро няма начин да си купиш качествен койловър. Именно за това аз карам с нерегулируеми, а не с Д2 за тия пари или ФК или Джом за на половината. Може да не съм гъзар с койловър, но мога да твърдя, че имам перфектно окачване за парите, които много хора дават за пълен боклук.

Колеги аз пък си мисля че FK е доказана марка на пазара от както започнаха да се произвеждат в заводите на KONI

Да, а Джома се прави в заводите на Билщайн, а LowTec в заводите на Gas :kuku:
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 19 Юли 2011, 15:21

bum_bum написа:

И за 1000 евро няма начин да си купиш качествен койловър. Именно за това аз карам с нерегулируеми, а не с Д2 за тия пари или ФК или Джом за на половината. Може да не съм гъзар с койловър, но мога да твърдя, че имам перфектно окачване за парите, които много хора дават за пълен боклук.

Колеги аз пък си мисля че FK е доказана марка на пазара от както започнаха да се произвеждат в заводите на KONI

де да знам аз пък си взех много по ка4ествен газ от твойто ока4ване и то за под 1000е :winky:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 19 Юли 2011, 15:45

mecan написа:а каква е разликата от Б10 и Б4, че Б10 е една идея по добро ли

хаха ами разликата е малко като от земята до небето. б4 са си като еквивалент на стоковите, само че са газови. б10 вече се приближава да това, което всъщност се определя като спортно окачване.
а не както според масата от форума- спортно окачване за 4-500лв..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Мнение от Бай Семо » 19 Юли 2011, 16:02

По-горе споменах и изказах мнение с което не задължавам никого. А в момента на БМВ-то съм с напълно стоково окачване с малки изключения, че заните ми пружини са от Е46 тоуринг. Тъйкато Е36-таковите се счупиха :). Не знам колко е оригинално но амортисьорите не сам Билщайн а Sachs. Но колата вози много стегнато и що годе не тръска мн. по дупките. И мен ме дразни че ми е висока предницата но за евридейка съм доволен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 19 Юли 2011, 16:13

По принцип според мен същината на спора е не евтини койловъри срещу 2-но по-скъпо или 5-орно по-скъпо марково окачване, защото е съвсем ясно на всички кое е по-добро...Въпросът е за едни 400-500лв. кое е по-добрият избор, обикновени 4 амортисьора със съмнителен произход, люлеещо возене и гадна визия или койли отново със съмнителен произход, но с хубаво стегнато поведение и яка визия според настроението :D . Лично за мен спор няма и изборът е един...

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 19 Юли 2011, 20:03

@ Dpy - визията :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Юли 2011, 20:20

Dpy написа:По принцип според мен същината на спора е не евтини койловъри срещу 2-но по-скъпо или 5-орно по-скъпо марково окачване, защото е съвсем ясно на всички кое е по-добро...Въпросът е за едни 400-500лв. кое е по-добрият избор, обикновени 4 амортисьора със съмнителен произход, люлеещо возене и гадна визия или койли отново със съмнителен произход, но с хубаво стегнато поведение и яка визия според настроението :D . Лично за мен спор няма и изборът е един...

ти па....сега ще те нахранят истинските ентусиасти, че е по-добре 15 годишен издъхнал М-тех втора ръка, отколкото нов китаец :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 19 Юли 2011, 20:37

Вече няколко такива м-теха видях на живо и се возих, та дори и на писта ги гледах - не мерси! :mhihi:
Дори смея да твърдя, че моите стоковите амортисьори с пружини 50/30 за шестак се държи по-добре.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Юли 2011, 22:01

00Cool написа:
bum_bum написа:

де да знам аз пък си взех много по ка4ествен газ от твойто ока4ване и то за под 1000е :winky:

Можал-земал. Аз за 200лв си взех нови предни Кони спорт за компакта. Оферти има всякакви. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 20 Юли 2011, 8:39

Истината е че повечето от нас , караме коли , които неможем да си позволим да ги подържаме , като хората просто искаме да караме бмв-та и искаме съответно да даваме пари за да може колата ни да е що годе стегната с хубава визия , въпроса е че за бмв-то си трябват парички , било то ново или старо. За това повечето хора ще кажат +1 за китайското.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Мнение от Бай Семо » 20 Юли 2011, 9:53

Monoid написа:Истината е че повечето от нас , караме коли , които неможем да си позволим да ги подържаме , като хората просто искаме да караме бмв-та и искаме съответно да даваме пари за да може колата ни да е що годе стегната с хубава визия , въпроса е че за бмв-то си трябват парички , било то ново или старо. За това повечето хора ще кажат +1 за китайското.

Кучето скача според летвата мой човек , човек си прави сметката преди да купи а не след това. Като неси финансово способен да подържаш едно такова возило няма да си го купуш. Ще си купиш такава каквато можеш да поддържаш ем убава, ем стегната. В противен случай се получава " на гол тумбак - чифте пощови " Почваме да правим тънките сметки офф то сега кое по-напред. Абе ще спестя от 1ното да си взема ксенон или лупи или ангели или кристал. По добре карай със читаво окачване и обикновенни фарове. Давам като пример само. За да ти е спокойно на пътя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 20 Юли 2011, 11:12

Аз не се оплаквам справям се , просто споделих какви са впечатленията ми от сток окачване колега :) За сега не се оплаквам колата си я гледам с ентусиазам и любов , никога не ме е оставала , както и аз нея , просто споделям мнение и както казах в случая ето колегата е студент и неможе да отделя някъкви баснословни суми за окачване и търси някакъв оптимален вариант. Вие веднага му скачате на човека и му казвате че е боклук , ми и мойто сток окачване е боклук на Закс дето си го купих и вие го хвалите ама нищо не казвам...
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 20 Юли 2011, 12:03

да се изсера и аз по въпроса
при мен се получи така
единия ми преден амортисьор пръдна , отивам в магазина и почват да ми вадят някви "марки" амортисьори , айде ще кажа монрота конита и на мааму гъза , от които монротата бяха най евтини на 150 лева парчето
е аз като взема 2 за 300 лева , така и така ще съм "в гъза" викам я да си понадя някой лев и си взех от момчетата от форума ;) цял комплект за приблизително 400 и нещо лева цял комплект , дават ти ги нови лъскавички в кашонче , и гаранцийка ти дават и стават плъг-н-плей.е може пак да съм "в гъзо" ма ме треска гъзарията и като дойде зимата няма да съм причислен към пътното да рина сняг , ми ще си я щръкна кат лада нива и пак ще си поря и щее си свиркам.

верно е и на мен ми се ще да си взема некви марка , от по 'илядо лева бройката , ма докът пърдим на гладно тей ще е.

пък и гледам тука 5 страници си мерити бубите , ама вярвайте ми казвате едни и същи неща, дето до болка са ни познати на всички , та аз незнам закво изобщо спорите :dunno:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Юли 2011, 13:57

Спорим, щото недай боже утре на някой да му се наложи да си каже, докато кара с 200 "абе закво не си взех един Билщайн б4 за тия пари".. половината форум е с китайски амортисьори, тампони, гуми.. а иначе сме големи ентусиасти и нур оригинал ис легал.. да ама не.
Що да кара с нов истински амортосьор като за тия пари ще си земе КОЙЛОВЪР. Що да кара с нова хубава 15-ка, като за тия пари ще си земе ФЕДЕРАЛ или 2-ра ръка галош на 100 години АМА 17-ка..
И после ако цената на е36-цата е нормално 5к мойта е 7-8, щото видиш ли съм ЕНТУСИАСТ. :banghead:
Изображение

Аватар
Кара: E36 318IS and E46 318I
Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I

Мнение от ProblemZ » 20 Юли 2011, 14:05

bum_bum написа:Спорим, щото недай боже утре на някой да му се наложи да си каже, докато кара с 200 "абе закво не си взех един Билщайн б4 за тия пари"..

Според мен с тия бараки на толкова години си е живо самоубийство да се кара с 200 ама всеки сам си преценява кога да сложи край на живота си :kuku:
Най - ТочниЯ

ПредишнаСледваща

Назад към E36