ванос шуми при загряло масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
ванос шуми при загряло масло
колеги мотора е м 50 б25 и когато маслото е загряло ваноса се чува леко. при студен мотор всичко е нормално маслото е на около 5000 км. маслото е фукс титан 10w40 и маи следващия път тази марка ще е пропусна и се замислям за 15w50 някои карал ли е с такъв високозитет. мерси предварително за отговорите 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: ванос шуми при загряло масло
То 10W40 си е подходящо масло за тоя мотор, ако се кара в рамките на средни натоварвания. Само от ваноса ли се чува причукване, или и от повдигачите? Маслото е хубава марка май, стига да е истинско. Но ако караш екстремно, по-добре сложи нещо с по-подходящ вискозитет. Но общо взето проблема ти се дължи или в самия ванос, или в маслото.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Или просто вече има увеличени хлабини във ваноса и само с масло няма да можеш да ги излекуваш. Потърси из форума, ще намериш доста инфо за шума от ваноса и как се отстранява. 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
забравих да спомена че ако се кара нормално не се чува но ако ръчка малко на ниски предавки се чува лек шум само от ваноса повдигачите не се обаждат. все пак около 5000 км не са много за масло аз си мисля че маслото маи издиша на ръчки като загрее
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
qnko_rr написа:забравих да спомена че ако се кара нормално не се чува но ако ръчка малко на ниски предавки се чува лек шум само от ваноса повдигачите не се обаждат. все пак около 5000 км не са много за масло аз си мисля че маслото маи издиша на ръчки като загрее
Аз бих карал още малко с това масло, бих го сменил с някакво с доказано качество, и ако проблема не изчезне - да търся причината в самия ванос. Има ремонтни комплекти и т.н., а ако е много зле - защо не и цял ванос на разумна цена.
да щте го покарам ощте малко и го сменям ориентирал съм се към мотул 6100 15w50 полусинтетика
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
qnko_rr написа:да щте го покарам ощте малко и го сменям ориентирал съм се към мотул 6100 15w50 полусинтетика
Точно с такова съм на Е34-ката и вече 7-8к не го пипа. Двигателя заспа, а преди това с кастрола 10W40...

П.С. Мотул 6100 15W50 е техносинтетика и поне теоретично има качествата на пълната синтетика,... а и цената му е такава

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Днес 10W-40 и тропа, утре 15W-40 и тропа и в други ден ще изтропа от към клапаните
Механични повреди не се ремонтират с масло.

Механични повреди не се ремонтират с масло.
да така е но предпочитам да сложа хубаво масло. а после ако не се оправи щте се отваря
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
На какво наподобява тоя шум от ваноса? Питам, защото нямам база да сравня при мен как е... 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
ами като търкане на верига. но пак казвам това става когато колата се кара в натоварен режим на ниски предавки. през другото време не се чува
Nickelback написа:На какво наподобява тоя шум от ваноса? Питам, защото нямам база да сравня при мен как е...
http://www.youtube.com/watch?v=K-QgTlEs ... re=related

В купето ли се чува този шум защото вануса колкото и да е разтракан не може да го чуеш в купето съдя по моита кола. Само ако застанеш отпред или отвориш капака.
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3