ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: е46 330d

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от tedo_credo » 12 Юли 2011, 22:10

Колеги днес стана нещо много странно с моето м42.Както си карам придърпва и обортомера гледам се побърква качва обороти ряско и падат после рязко но колата не се изфорсирва.Почна да го прави тук на последък.Прави го когато си поиска.Имате ли идея от какво може да е?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 14 Юли 2011, 20:51

tedo_credo написа:Колеги днес стана нещо много странно с моето м42.Както си карам придърпва и обортомера гледам се побърква качва обороти ряско и падат после рязко но колата не се изфорсирва.Почна да го прави тук на последък.Прави го когато си поиска.Имате ли идея от какво може да е?

Колко се вдигат оборотите? Гасне ли? На студен, топъл двигател... Може да са много неща, дай повече инфо ;)
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Потребител
Аватар

Мнение от tedo_credo » 14 Юли 2011, 22:24

топъл мотор,не не гасне ами примерно от 1800 до 4-5000 ,но странно е че самия двигател не се изфорсирва а придърпва и него прави винаги рядко ама е много дразнещо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 15 Юли 2011, 9:24

tedo_credo написа:топъл мотор,не не гасне ами примерно от 1800 до 4-5000 ,но странно е че самия двигател не се изфорсирва а придърпва и него прави винаги рядко ама е много дразнещо.

Имах подобен проблем с един фиат, беше спукан маркуч за вакуума и качваше обороти... Ако при напомпване на спирачката се вдигат оборотите, може да е заради това. Но има и доста други варианти... Най-добре да я погледне някой ;) Успех!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 15 Юли 2011, 13:41

Колеги при 318 тдс на диагностиката ми изписва че не работи датчик за нагнетен въздух.Та принцип аз отидох да ми бутат помпата но се оказа че помпата е добре и колата невърви поради този датчик номер 10. Как мога да проверя дали е от кабелите на датчика или да пробвам дали самият датчик е заминал.С мултицета като го сложа на кабелите ми изписва че веригата е затворена и почвам да си мисля че датчика е заминал. А и вярно ли е че заради този датчик колата ми не върви като другите ТДС-и.

Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от winstrol092 » 15 Юли 2011, 18:11

тъеся си предна м-броня ако някой има да пише

Потребител
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: 750

Мнение от _RESPECT_ » 15 Юли 2011, 20:14

Искам да ми препоръчате масло за 320i vanos
Изображение Изображение

Над смълчаните полета дрифтят черни БеЕмВета, Гуми, прекъсвачи чуват... Куки не кротуват. ...Турботата Бууст надуват, съединители боксуват.. Гумите, ще свършат вече, асфалта се опееече ..... Вчера , вчера опел астра , размазахме го като паста . Трябва , трябва да се гони фара , двигателя му пааада .Бордовете , ще се палят , собствениците ругаят. Зимата настъп вече , борда на далееееече .

Потребител
Аватар

Мнение от tedo_credo » 15 Юли 2011, 23:37

днес за първи път ми и изгасне както си карах някъде с 80км е освободих от скорост и колата изгасна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 15 Юли 2011, 23:52

Колеги,карам е 36 97год седан.прецака ми се централното заключване.като натисна копчето за отключване на ключа плафоните светва но вратите не се отключват. Механично се отключва и заключва само шофьорската врата. Някакви идеии и къде се намира машинката на централното??? :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 16 Юли 2011, 18:06

Драгослав написа:Колеги,карам е 36 97год седан.прецака ми се централното заключване.като натисна копчето за отключване на ключа плафоните светва но вратите не се отключват. Механично се отключва и заключва само шофьорската врата. Някакви идеии и къде се намира машинката на централното??? :help:

Проблема беше в куплунга с кабели в багажника(отлявата страна).Бушона беше изгорял,сменям го заключвам няколко пъти,пак изгаря.Прегледах кабелите отзад,всичките на едно място бяха без изолация,а един прекъснат.Поялник+малко калай+термошлаух :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: E36 M52B20
Мечтае да кара: camaro ss 1969

Мнение от vaskina » 17 Юли 2011, 21:12

Здарвейте,наскоро си взех БМВ е36 320I има ангелски очи но не светят казаха ми,че може да е реле или от бушон.Къде според би трябвало да са поставени.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39 530d remapped; e36 318TDS
Мечтае да кара: Всичко с буквата М :))
Детайли за колата: Bmw e39 530d manual remapped, exhaust system, Pipercross air filter
Bmw e36 318TDS M41D17 manual remapped

Мнение от Margina Petrow » 17 Юли 2011, 22:04

Здравейте,утре ще ходя да гледам едно БМВ е36 седан 98г 318тдс с доста екстрички,много запазено,оригинално 90 коня,но има чип и е 117.Кажете ми на какво да обърна внимание при огледа,а ако го взема утре ще ви се похваля!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Юли 2011, 22:11

Виж в полезните теми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 18 Юли 2011, 9:46

Margina Petrow написа:Здравейте,утре ще ходя да гледам едно БМВ е36 седан 98г 318тдс с доста екстрички,много запазено,оригинално 90 коня,но има чип и е 117.Кажете ми на какво да обърна внимание при огледа,а ако го взема утре ще ви се похваля!

запали я ,изчакай да изправи температурата на 12ч, изгаси я , след 10 мин я запали пак ,трябва да запали веднага,за електрониките разцъкай климатроника виж дали отварят всички клапи,виж дали при пуснат климатроник върти перката ,пред радиаторите .
Ако нещо допълнително се сетиш пиши лично,ще ти отговоря :yes:
6>4

Потребител
Аватар
Кара: с вратите напред
Мечтае да кара: e30 Cabrio ;)
Детайли за колата: Спортен волан, Предни седалки плитко Рекаро, 3 точкови колани, Спортни пружини.

Мнение от vtmn » 18 Юли 2011, 13:57

Здравейте! Въпроса ми е м50б20 мотора с кой компютър е ? бош мотроник с номер 0 261 200 402 ли е?
Човек и добре да живее се жени и син идиот му се ражда и ако не е карал BMW за какво е живял!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E36