Въпроси за разход на Е36 М40Б18 и ГИ... препоръчайте сервиз

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e65 745i
Мечтае да кара: хората да бъдат по-добри...

Въпроси за разход на Е36 М40Б18 и ГИ... препоръчайте сервиз

Мнение от Wardog » 15 Юли 2011, 19:19

Здравейте,

1во искам да се извиня за темата - най-вероятно има не една тема по този въпрос, но аз не успях да намеря с търсачката. Ако някой знае подобна тема нека даде линк. Още веднъж - предварително "Извинете"

По същество - от около месец съм собственик на Е36 с М40Б18 и ГИ. Реших да засека все пак колко харчи колата на газ. Напълних бутилката до горе, минах 97км и заредих отново - на същата бензиностанция и колонка. Когато видях касовата бележка останах :shock: - 16,5л! Досега не съм имал кола с газова уредба (било то обикновенна или ГИ). Доколкото знам при ГИ разхода би трябвало да остане почти същият както на бензин и някак си не ми се вярва да харчи 17/100 градско. Още повече, че почти няма движение по улиците и в задръстване с тази кола досега не съм бил. Та... нормален ли е този разход и ако не, на какво може да се дължи - проблем с ГИ или с нещо по колата!? Мисля да закарам колата за диагностика на ГИ, но и идея си нямам къде. Препоръчайте ми някой сервиз/човек, който разбира.

Благодаря Ви предварително!

П.С. - колата е Автоматик

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40B18

Re: Въпроси за разход на Е36 М40Б18 и ГИ... препоръчайте сервиз

Мнение от xamctepa » 17 Юли 2011, 13:00

Здравей,
Аз имам същата кола със същия мотор и ГИ.
До сега лятото повече от 12 градско / 8 извънградско с климатик не ми е давала.
Не е нормално да ти дава 17/100 газ,и това при положение,че палиш на бензин и докато загрее си на бензин.Значи така разхода ти е сигурно 20/100 което не е нормално за нито един мотор на БМВ камо ли за М40
Засечи я още веднъж поне,защото често се получават някакви разлики дори и на една и съща колонка.
На мен с бутилка от 60л. като изключва на 80% като се напълни ми сипаха веднъж 55л.
А възможности за повишен разход много,най-добре диагностика за да не гадаеме какво точно не и е наред;)
Разхода ми на бензин и на газ е еднакъв,така,че трябва да потърсиш майстор според мен не за газовата,а за мотора като цяло.
Между другото засичал ли си разхода на бензин колко ти е?Ако на бензин е нормален(в което се съмнявам)тогава вече потърси газаджия.

Поздрави
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Wardog » 17 Юли 2011, 13:08

И аз си мисля, че не е нормален този разход... Препоръчайте тогава сервиз в София, където да закарам колата на диагностика и за отстраняване на проблема.

Благодаря за отделеното време и внимание!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 17 Юли 2011, 14:24

Ако караш на къси разстояния, студен мотор, разхода ти е нормален
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40B18

Мнение от xamctepa » 17 Юли 2011, 14:44

zigo написа:Ако караш на къси разстояния, студен мотор, разхода ти е нормален

Стига с тези къси разстояния...,сега в тая жега мотора загрява за нула време...,а и колкото и да са къси според мен разход от 20/100 не можеш да ме убедиш,че е нормален...
На мене зимата в София при отрицателни температури ми харчи 13/100,ти сега лятото 20/100 нормално...

Поздрави
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Wardog » 17 Юли 2011, 22:02

Определено и аз мисля, че такъв разход не е нормален, особено за тези жеги и празни улици. Че ще се ходи на сервиз е ясно, но въпросът е къде!? Кажете някой майстор, който знае какво прави (може и на ЛС, да кажат хората, че се прави реклама).

Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 18 Юли 2011, 9:46

за ГИ е много мойта с същия мотор само че обикновена газ ми дава 15 градско и почти винаги е студена отиваи да я погледнат

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мотокара
Мечтае да кара: на бензин

Мнение от arsenal » 18 Юли 2011, 10:44

колега ети ти телефона на един мн добър газаджия намира се до мелницата и не взима скъпо 0878100553

Потребител
Аватар

Мнение от Wardog » 01 Авг 2011, 12:19

Развитие по темата (не каквото се надявах де)

Ходих на диагностика. Закачиха колата и показа грешка в ламбда сондата. Ламбда сонда Bosch 160лв (с намаление). Мисля си... 160, 160. Като се замисля ще си върне парите доста бързо. Отивам да взимам колата и майстора ми казва - има добра и лоша новина. Добрата - сменил сондата, лошата - колата била с 2!!! А по каталог е с 1 :shock: (колата е с М40Б18 двигател). Сменил 1вата, която била по-вероятно да е изгоряла и каза да засичам. Е, засякох - 104км=16,9л газ. Не съм засичал на бензин как харчи, но ми се струва че и там харчи много - сипвам бензин винаги, щом светне лампата. Но колата трябва да пали на бензин и да прехвърля щом загрее, което в тези жеги става за 1 светофар разстояние. И лампата на бензина си светва доста често... Някой има ли идея къде да я закарам и да я "излекуват", че така направо не ми се и кара дори... Като пари не са много 17л газ са малко над 20лв, но пък като знам, че й има нещо на колата и ми е много криво. А не ми се вярва да е нормално да харчи толкова (все пак е ГИ). Та... къде ще могат да разберат какво й има и да отстранят повредата?!

Благодаря Ви предварително!

Назад към E36