Какво ви е мнението за конусните филтри?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320 97'
Мечтае да кара: BI-TURBO

Re: Какво ви е мнението за конусните филтри?

Мнение от xds » 15 Юли 2011, 16:31

А какво ще ми препоръчате да сложа от което ще има ЕФЕКТ ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Юли 2011, 17:53

Тези готови маркови топлинни щитове са много добре направени, но съответно са и скъпи. Да дам 450лв., при положение че съм купил колата за 3000 :mhihi: За това и избрах да си го измайсторя сам. Вярно - няма кой знае каква визия, и не съм го изпипвал до съвършенство, защото за мен ефекта е на първо място. Цената за направата е смешна, на фона на резултата. Специално за показания комплект Симота - марката е ок, гледам че карбоновия щит е преведен точно там, където е въздушния поток от левия бъбрек. Карбона сам по себе си е отличен изолатор. Така че ефект ще има. Всеки сам преценява дали си заслужава да похарчи толкова пари. За мен тоя харч е неоправдан, както каза bum_bum.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 15 Юли 2011, 18:14

Dirty M5 driveR написа:Тези готови маркови топлинни щитове са много добре направени, но съответно са и скъпи. Да дам 450лв., при положение че съм купил колата за 3000 :mhihi: За това и избрах да си го измайсторя сам. Вярно - няма кой знае каква визия, и не съм го изпипвал до съвършенство, защото за мен ефекта е на първо място. Цената за направата е смешна, на фона на резултата. Специално за показания комплект Симота - марката е ок, гледам че карбоновия щит е преведен точно там, където е въздушния поток от левия бъбрек. Карбона сам по себе си е отличен изолатор. Така че ефект ще има. Всеки сам преценява дали си заслужава да похарчи толкова пари. За мен тоя харч е неоправдан, както каза bum_bum.

както каза и колега по нагоре.. операцията излиза маса пари а ефекта е .. да не кажем слаб .. но..
поне усещането че си с филтер радва душата :D :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320 97'
Мечтае да кара: BI-TURBO

Мнение от xds » 15 Юли 2011, 19:53

А самия филтър от къде мога да си набавя и сам да си направя ШИЛД ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 16 Юли 2011, 16:54

Аз мисля сам да си изработя щит от алуминиеви листи, облепени с нещо за топлоизолация. Едва ли е много трудно да направиш шалон 3D от картон и да ги точкуваш с CO. Въпросът е от къде да вкарам въздух в кутията, от оригиналният интейк ще стигне ли или да направя като Bum_Bum и да набия 2 дупки в бронята и с 2 тръбички да ги изведа към кутията. Другият вариант е да взема въздуховода за спирачките ама все си мисля, че е по-добре да охлажда диска.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Юли 2011, 17:01

xds написа:А самия филтър от къде мога да си набавя и сам да си направя ШИЛД ?

Зависи какъв искаш - нов или втора ръка. Новите са скъпички. Аз моя го взех за 80лв, каран е 3-4000км. Може да се обърнеш и към err0r - предлага продукти на K&N.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 17 Юли 2011, 19:48

Да покажа как се получи при мене. Филтъра е JR и е бая големичък, но нещо не прецених добре размерите като го поръчвах - цена 101лв от Хеед, не си взимаите толкова голям, че не можете да го съберете после . Тръбата е коляно 45градуса 80мм външен диламетър и я взех от top speeed на Илиянци - цена 30лв. Скъсих я от двете страни с по 7-8см. Трябваше да си взема и силиконов маркуч да направя прехода м/у тръбата и дебитомера, но 18лв за 7см маркуч ми се виждат много, ако някой му е хартисало парченце и не му трябва да звънка ще почерпя :bchug:. Термощита е от картон на този етап докато намеря подходящ материал, засега съм се спрял на ламарина и върху нея термо изолация, но още не съм го решил на 100%. Щнорхела от кутията съм го срязал през гофрираната част, че нямаше място заради големия конус. Впечатления- доволен съм - респонса се подобри, от към вървене не мога да кажа че има съществена разлика, но е една идея по добре-стария ми хартиен филтър беше за смяна по принцип. Звука е 6+ :yes: няма такова бучене просто.
Изображение
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Предишна

Назад към E36