Монтиране на ейнджъл айс на фарове без вътрешни стъкла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530I M sport
Мечтае да кара: //M5
Детайли за колата: Saloon Manual Transmission

Монтиране на ейнджъл айс на фарове без вътрешни стъкла

Мнение от g_dobreff » 15 Юли 2011, 15:04

Здравейте, колеги,
интересува ме дали е възможно да се монтира ейнджъл айс на фарове Бош с пъпките, при положение че съм извадил вътрешните стъкла, защото бяха прегоряли и ако е възможно, как точно става номера?
Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: Монтиране на ейнджъл айс на фарове без вътрешни стъкла

Мнение от anton mutafchiev » 15 Юли 2011, 15:47

ами разглоби ги и виж по някав начи да се захванат на пластмасата дето са били стъклата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 15 Юли 2011, 17:19

Ти хубаво си тунинговал фаровете като си махнал прегорелите стъкла,ама тия фарове как светят без тях ,не ми се говори ... :no:

Иначе слагай ринговете както си се монтират обикновено и от вътре слагай по няколко капки силикон или поксипол или там квото ти е под ръка . Друг начин няма ...

И по-добре си купи нови фарове,че тва е малоумщина без вътрешни стъкла на рефлекторен фар да караш...Перфектни Хели от компакт по 60-70 лв комплекта има из форума ,да не говорим ,че чат-пат изпадат бошове с лупа за 100-120лв комплекта .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 15 Юли 2011, 18:30

Колега ти лесно ще сложиш ейнджъл айс, ама ми е чудно как караш така без стъкла, светлината изобщо разпръсква ли се... Купувай нови фарове и си сложи ейнджълите и ще си перфектен :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 18 Юли 2011, 2:25

Колеги вие хубаво казвате на човека да си купува нови фарове ,а знаете ли въобще как светят фаровете без тези стъкла ?
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 18 Юли 2011, 8:18

Monoid написа:Колеги вие хубаво казвате на човека да си купува нови фарове ,а знаете ли въобще как светят фаровете без тези стъкла ?

ДА, много добре знам как светят рефлекторни фарове бош без вътрешните стъкла :winky: Светлината е в сноп,не може да се разсее ,без никаква възможност за нормално регулиране на фара и реално осветяват две точки на пътното платно право напред.Нищо не се вижда встрани от габаритите на колата и нощем кон с капаци с фенер на главата би имал по-добра периферна видимост :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 18 Юли 2011, 14:03

Taка , не искам да превръщам темата в спор колега , но мойте извинения не си прав , това че светлината е концентрирано в един лъч право напред е така , но това че не осветяват настрани фаровете въобще не е вярно ! Фаровете ми са бош с 55вата ксенон на 5к келвина с лупа без ограничителнителните стъкла. След махането на тези стъкла фаровете ми започнаха да светят много по надалеч от порядъка на още 10-20 метра и осветяването не е само напред ами и отстрани всичко се вижда перфектно ! И точно през ноща няма смисъл да говорим кое по добре осветява :yes:
Последна промяна Monoid на 18 Юли 2011, 14:05, променена общо 1 път
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Юли 2011, 14:05

Е той човека ти говори за фар с рефлектор, не с лупа...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 18 Юли 2011, 14:06

Няма значение дали е с лупа или без лупа е46 без лупи да не би да не свети ?
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Юли 2011, 14:14

Напротив, има...
На е46 рефлектора е конструиран с такава форма, за да не му трябват разпръскващи светлината стъкла :winky:

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 18 Юли 2011, 15:01

Ако фара е с лупа няма яд, но ако е само рефлектор няма да разпръсква без стъклото!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 18 Юли 2011, 15:35

По темата: Колегата би трябвало да се постарае да ги направи като хората с тези стъкла. Какъв е смисъла да си слагаш ейнджъл айс без да са ти като хората фаровете.
:OT: за колегата с ксенона на лупите седи добре, но на рефлекторен фар е ужасно с ксенон пък камоли без вътрешните стъкла. :no:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 18 Юли 2011, 15:47

Monoid написа:Taка , не искам да превръщам темата в спор колега , но мойте извинения не си прав , това че светлината е концентрирано в един лъч право напред е така , но това че не осветяват настрани фаровете въобще не е вярно ! Фаровете ми са бош с 55вата ксенон на 5к келвина с лупа без ограничителнителните стъкла. След махането на тези стъкла фаровете ми започнаха да светят много по надалеч от порядъка на още 10-20 метра и осветяването не е само напред ами и отстрани всичко се вижда перфектно ! И точно през ноща няма смисъл да говорим кое по добре осветява :yes:

За прожекторен фар (тоя с лупата) ,вътрешното отразително стъкло не играе роля за отсичането на светлината и снопообразуването :winky: Зад лупата си има ограничителна пластина,която прави "графиката" на светлината на фара и всичко е ок. Те дори от няколко години изрязват кръглото поле на вътрешните стъкла точно пред лупата ,та не си открил топлата вода с премахването на стъклото ...

Но рефлекторния БОШ на Е36,без да има вътрешно стъкло ,което да пречупи светлината пред рефлектора ,не е фар ,а фенер ...

Monoid написа:Няма значение дали е с лупа или без лупа е46 без лупи да не би да не свети ?

И тук е момента да спреш с разсъжденията относно фаровете с лупа,без лупа и рефлекторните на е46, преди да напишеш още някоя глупост :)
Нищо лично към теб ,колега ,но има още какво да понаучиш за фаровете и устройството им :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_dobreff » 19 Юли 2011, 13:52

plradev написа:Ти хубаво си тунинговал фаровете като си махнал прегорелите стъкла,ама тия фарове как светят без тях ,не ми се говори ... :no:

Иначе слагай ринговете както си се монтират обикновено и от вътре слагай по няколко капки силикон или поксипол или там квото ти е под ръка . Друг начин няма ...

И по-добре си купи нови фарове,че тва е малоумщина без вътрешни стъкла на рефлекторен фар да караш...Перфектни Хели от компакт по 60-70 лв комплекта има из форума ,да не говорим ,че чат-пат изпадат бошове с лупа за 100-120лв комплекта .

Махнах стъклата за пробата. Видях един колега който е без стъкла обаче фаровете му са с лупа. При мен ефекта беше слаба светлина.
ПП пак съм със нагорелите стъкла :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_dobreff » 21 Юли 2011, 21:50

само информативно дап попитам възможно ли е да се сложат лупи на фарове без лупи??

Следваща

Назад към E36