Скърцане при работещ двигател на празен ход
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Скърцане при работещ двигател на празен ход
Със същия проблем съм, като загрее и скърца на празни обороти
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Обтегач или ролка, погледни поведението на ремъка, когато чуваш прескърцването. Ако мърда се насочи към обтегач, ако не към ролка, но те съветвам да ги смениш в комплект, около 240 лв излизат частите (качествени). Доста често срещан проблем при 320д и 330д
Успех 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Ходих при майстора и ми каза паразитната ролка и ролката на климатика са за смяна,но все още не съм ги сменил щото не ми остава време!Иначе преди около 3 дена спря да скърца и то от самосебе си. 

- m.vatev
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
- Мечтае да кара: Квото кара
- Детайли за колата: В багажника са :)
И при мен има подобно скърцане - 320д, 136 коня. Направи ми впе4атление 4е последния половин месец се засили. Когато пусна климатика и тогава по4ва: звукът е нещо средно между скърцане и 4укане...
Имам впечатления 4е идва някъде от към демпферната шайба (простете ако се лъжа: това е тази на която са зака4ени и двата ремъка заедно, нали ?). Преди два месеца ми сменяха ремъка (дълга и широка история - ремъка не го знам какъв е !). Искам да попитам: може ли шайбата на климатика ( на малкия ремък има една шайба и една ролка, ако не се лъжа) - да ми прави проблема, защото климатика понякога както работи и спира за около 2-3 минути, а днес като я гледах тази шайба ми направи впе4атление 4е след като пуснаха климатика - не тръгна да се върти... а след минута две тръгна (дали е механи4ен проблем или компютъра го управлява незнам ). Има ли вариянт да ми се наложи да я сменям ?

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
аз имам подобен проблем и се указа ролката на ремака на климатика,много лесно се намира проблема,отиваш в сервиз и ги караш да ти откачат ремака на климатика,палиш колата и ако шумът го няма е от ролката

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ако звука е пресвирване, като от щурче
- обтегач. Можеш също да пробваш като я оставиш на място на тихи обороти и пуснеш всички фарове, би трябвало да се засили свиркането. При и при още един колега поне беше това.

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Аз имам сходен проблем. Когато обслужвах колата си купих нов ремък, но свирукането при палене и гасене остана. След допълнителна проверка се оказа, че обтегача е заминал и го смених, но върнаха стария ремък (случайно го запазих), защото новия беше с 3мм по-дълъг и се мяташе неприятно.В събота колегата Лавиатан ми смени по-дългия ремък Gates с правилния Dayco и го смених. За съжаление, от тогава при палене и най-вече при гасене, се чува гадно присвирване. От сервиза ми обясниха, че трябва да поработи известно време и ще изчезне. През уикенда направих една разходка около 400км, но свиренето си остана. Малко ли са тези км. за да влезе ремъка в нормален режим?
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2