Скърцане при работещ двигател на празен ход

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Re: Скърцане при работещ двигател на празен ход

Мнение от BMDrago » 15 Юли 2011, 10:19

Със същия проблем съм, като загрее и скърца на празни обороти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 15 Юли 2011, 13:00

Обтегач или ролка, погледни поведението на ремъка, когато чуваш прескърцването. Ако мърда се насочи към обтегач, ако не към ролка, но те съветвам да ги смениш в комплект, около 240 лв излизат частите (качествени). Доста често срещан проблем при 320д и 330д :) Успех :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 15 Юли 2011, 21:52

Ходих при майстора и ми каза паразитната ролка и ролката на климатика са за смяна,но все още не съм ги сменил щото не ми остава време!Иначе преди около 3 дена спря да скърца и то от самосебе си. :kuku:
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D
Мечтае да кара: Квото кара
Детайли за колата: В багажника са :)

Мнение от m.vatev » 18 Юли 2011, 14:42

И при мен има подобно скърцане - 320д, 136 коня. Направи ми впе4атление 4е последния половин месец се засили. Когато пусна климатика и тогава по4ва: звукът е нещо средно между скърцане и 4укане... :dunno: Имам впечатления 4е идва някъде от към демпферната шайба (простете ако се лъжа: това е тази на която са зака4ени и двата ремъка заедно, нали ?). Преди два месеца ми сменяха ремъка (дълга и широка история - ремъка не го знам какъв е !). Искам да попитам: може ли шайбата на климатика ( на малкия ремък има една шайба и една ролка, ако не се лъжа) - да ми прави проблема, защото климатика понякога както работи и спира за около 2-3 минути, а днес като я гледах тази шайба ми направи впе4атление 4е след като пуснаха климатика - не тръгна да се върти... а след минута две тръгна (дали е механи4ен проблем или компютъра го управлява незнам ). Има ли вариянт да ми се наложи да я сменям ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 19 Юли 2011, 9:41

аз имам подобен проблем и се указа ролката на ремака на климатика,много лесно се намира проблема,отиваш в сервиз и ги караш да ти откачат ремака на климатика,палиш колата и ако шумът го няма е от ролката
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 19 Юли 2011, 12:23

Ако звука е пресвирване, като от щурче :) - обтегач. Можеш също да пробваш като я оставиш на място на тихи обороти и пуснеш всички фарове, би трябвало да се засили свиркането. При и при още един колега поне беше това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 29 Ное 2011, 0:15

Аз имам сходен проблем. Когато обслужвах колата си купих нов ремък, но свирукането при палене и гасене остана. След допълнителна проверка се оказа, че обтегача е заминал и го смених, но върнаха стария ремък (случайно го запазих), защото новия беше с 3мм по-дълъг и се мяташе неприятно.В събота колегата Лавиатан ми смени по-дългия ремък Gates с правилния Dayco и го смених. За съжаление, от тогава при палене и най-вече при гасене, се чува гадно присвирване. От сервиза ми обясниха, че трябва да поработи известно време и ще изчезне. През уикенда направих една разходка около 400км, но свиренето си остана. Малко ли са тези км. за да влезе ремъка в нормален режим?
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

Предишна

Назад към E46