Дайте съвет за едно Е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Дайте съвет за едно Е30
Здравейте форумци.
Имам нужда от съвет
.Мераклия съм на е30 и съм намерил едно 316 купе, 85г, на 266х.к. с АГУ. Сравнително прилично състояние като изключим удар на заден калник (нещо е паднало отгоре му), ръжда под стопа и понагъната престилка (продава ми го автоджамбазин и казва че жена го е карала). Иска му 1600 лв. Въпроса ми е долу горе какъв ресурс има този двигател(макар да е доста относително понятие), какво да гледам допълнително и евентуално как ви се виждат парите.
Благодарско предварително!
Имам нужда от съвет

Благодарско предварително!
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Ми 1600 лв като че ли са много за тази кола в това състояние... все пак е 85-ти набор и я чака голямото гниене
Особенно ако има проблем с документите
Важно е да се прегледа двигателя дали е добър и като цяло автомобила... щото може да е някоя гробница пред разпадане

Важно е да се прегледа двигателя дали е добър и като цяло автомобила... щото може да е някоя гробница пред разпадане

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

Колега, много са му минусите на това баварче. А това, че го е карала жена, направо е ужасно! Възмножно най-лошия вариант за една кола - жените са способни да скапят всичко, без дори да се усетят какво правят. За километрите - за кола на 21г., 266К е много малко вероятно. А като се има предвид, че ти го продава и автоджамбазин, километража е пипан 1000%, въпроса е с колко е пипан. Прецени си добре, защото според мен освен тия 1600 лв., ще има да наливаш в колата х1 и х2 даже на тая сума. Дилян е прав, закарай го на диагностика на двигателя и проверка на ходовата част и окачването и всичко ще се види. По-добре дай 30-40 лв. сега, отколкото да гледаш тъжно после, това е мойто мнение.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Да ти кажа аз карам една 316 84г. и е на двеста и 30 хил реални км.
Газовата и я сложих от немай къде миналата година. Като двигател си е екстра и возията е добра. ПО принцип гледай за ръжда по праговете, дъното, калниците и около резервоара - слаби места са. Като я взех мойта там беше правена. Имай готовнаст за смяна на тампони и някой шарнир. Преди 2 години я взех за 2500лв, но беше в перфектно състояние (като изключим спуканото табло), сменена изпускателна уредба, пребоядисана, нови накладки, гуми и съединител.
Последвай съвета да я прегледаш за 30-40лв. По-добре прежали една кръчма отколкото да хапнеш дръвцето после.
Успех!
Газовата и я сложих от немай къде миналата година. Като двигател си е екстра и возията е добра. ПО принцип гледай за ръжда по праговете, дъното, калниците и около резервоара - слаби места са. Като я взех мойта там беше правена. Имай готовнаст за смяна на тампони и някой шарнир. Преди 2 години я взех за 2500лв, но беше в перфектно състояние (като изключим спуканото табло), сменена изпускателна уредба, пребоядисана, нови накладки, гуми и съединител.
Последвай съвета да я прегледаш за 30-40лв. По-добре прежали една кръчма отколкото да хапнеш дръвцето после.
Успех!
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
И аз мисля, че цената му е малко височка... Но зависи от колата де - ако е читава си струва. Като я оглеждаш, не забравяй да погледнеш карбуратора - най-редовно са побългарявани и съответно омазани
Другото нещо е дали има ръжда по ботушите на амортесьорите. Всъщност намери някой който да има Е30 и да ходи да я види с тебе 

не километрите са това което трябва да те притесниява, а как е гледана/карана колата. Ако има и минимални следи от глиганщина (разбирай "подобрения") - бегай от тая кочина.
Още един съвет - не позолявай желанието ти да притежаваш БМВ да те заслепи и вкара в приказка, ако имаш и минимални съмненя относно колата, не прибързваи с решението
Още един съвет - не позолявай желанието ти да притежаваш БМВ да те заслепи и вкара в приказка, ако имаш и минимални съмненя относно колата, не прибързваи с решението

"Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt"
- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: колко да кара
- Мечтае да кара: Е34-540
- Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е
ха така
Колега мога да ти кажа от опит(
)че не трябва да си имаш работа с Джамбаз не са лоши хора но много бели правят казвам го от опит пак ти казвам ,гледай рамата да не е слагана ,провери номерата на двигателя и провери ако имаш човек в полицията или КАТ то е едно и също за тази кола че не се знае ,друго което мога да ти кажа е че както ми я описваш 1600 са малко много но все пак това е относително прецени си сам не слушай много другите и евентуално КУПУВАЙ и почвай да праиш ,

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
ще сгрешиш с купето.хората преди мен ти казаха достатъчно и са напълно прави

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
В mobile.bg има камара Е30-ки, защо се захвана точно за тази? Прегледай, погледай - мисля си, че за около 2000 лева има що-годе читави екземпляри.
BMW only!
е
а за е30-ките слабото им място са бомбетата отпред гният отдолу и ако не се направи на време става кофти.
ина4е е много здрав автомобил аз карах 318и 87 година много доволен бях но и си беше читава . и задните вежди гният но купето ако не е поддържано няма правене
така че каквото и да купуваш гледаш отпред бомбетата внимателно

ина4е е много здрав автомобил аз карах 318и 87 година много доволен бях но и си беше читава . и задните вежди гният но купето ако не е поддържано няма правене
така че каквото и да купуваш гледаш отпред бомбетата внимателно

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Ще те устроят на бартер, споко
Ей виж - по форума има една 323=ка на Сони и 318-ка на Бесния за по 1000 лева, по мобилебг има поне 2 Е30-ки - може да не са супер лъскави, но вървят добре, все пак не са нови колите, баш читавите 318-ки на обява са само 318IS и Туринг сериите, ама по 4 бона.

BMW only!
СЕРВИЗ
Пичове, някой да знае къде освен във сервиза на БМВ до Метро във Варна могат да прегледат едно е30, 324тд, щото имам опасения за пукната главица (в казанчето за охладителната течност се образуват мехурчета
). За сервиза на БМВ трябва да чакам 2-3 дни
Евентуално да кажете кво допълнително да гледам 

15 мнения
• Страница 1 от 1