Swap IS->m52b28
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
Swap IS->m52b28
Привет на всички!неделя се слага мотора!остава си моята кутия с маховик и съединител!интересува не какво ми трябва при трансплантацията!казаха ми лостов механизъм от 2.5 който съм намерил!и маркучи за хидравличната помпа от ляв волан от 6-так!от дизелов 6-так стават ли?
всичко друго ще мога да взема от васко от английската!интересува ме нещата които трябват доълнително от кола с ляв волан!
поръчал съм ролките и водна помпа, ремъците за да ги сменя преди монтажа!н
някакви други идеи?
всичко друго ще мога да взема от васко от английската!интересува ме нещата които трябват доълнително от кола с ляв волан!
поръчал съм ролките и водна помпа, ремъците за да ги сменя преди монтажа!н
някакви други идеи?
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Re: Swap IS->m52b28
Трябва ти и предната част на кардан от 20-ска примерно или твоя ще трябва да го резнеш с 15-20мм при гайката.
Лостовия механизъм мисля че е същия като на 20-ска т.е. става.
Трябва ти съединител поне на 228мм щото ако си с този на 208мм след време ще пуснеш тема "Преплъзва съединителя".
На 2,8 е 240мм и гарантирано държи на много бой.
Маркучите на хидравликата са два вида според модела на помпата - кухия болт е или 14мм или 16мм.
Малкото прасе обикновено изкарва няколко месеца ама после ще трябва да си купиш всичко след висящия лагер.
Моите скорости издържаха година и половина и станаха на манджа - това може и да е от начина на каране.
Лостовия механизъм мисля че е същия като на 20-ска т.е. става.
Трябва ти съединител поне на 228мм щото ако си с този на 208мм след време ще пуснеш тема "Преплъзва съединителя".
На 2,8 е 240мм и гарантирано държи на много бой.
Маркучите на хидравликата са два вида според модела на помпата - кухия болт е или 14мм или 16мм.
Малкото прасе обикновено изкарва няколко месеца ама после ще трябва да си купиш всичко след висящия лагер.
Моите скорости издържаха година и половина и станаха на манджа - това може и да е от начина на каране.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Стабилизираща щанга.... и тЪбло....
Ако си (а, предполагам си) с М-техник окачването, не е нужно да сменяш стабилизиращата щанга.
За всеки случай я провери де
За всеки случай я провери де

virtue and tranquillity
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Хем оставаш с твоята кутия, хем ще сменяш лостов механизъм? От какъв зор? Ако имаш възможност се насили за голямата кутия, защото да не се изсилвам с думите, ма тая ще се строши бързо. Изнамери си кутия за кабелите, която седи под чистачките, от нашенска дирекция, за да изглежда сток.

- angel_lalov
-
-
Жоре парите са много кът щото го бях планувал за септември а ИС-ката ме предаде!
иначе при първа възможност ще смена и кутия и сичко назад!
намерих маркучите за хидравличната помпа!казаха ми че като остана с моята кутия няма да стане с моя лостов механизъм,а трябва да се преправи!
някой има ли и идея и ако може Влади да се включи климатика сменя ли се и какво?

иначе при първа възможност ще смена и кутия и сичко назад!
намерих маркучите за хидравличната помпа!казаха ми че като остана с моята кутия няма да стане с моя лостов механизъм,а трябва да се преправи!
някой има ли и идея и ако може Влади да се включи климатика сменя ли се и какво?
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Преди няма и две седмици направихме същия суап на моята кола с двама приятели. Има наоколо една темичка кратка и изчерпателна за това какво ще ти е нужно като чаркалък
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Лостов механизъм ти трябва защото като се сложи 6-така скоростната кутия минава малко на зад и тогава твоя мехинизъм идва по-дълъг за да работи правилно.
А като минат на зад скоростите ще се наложи или да отрежеш твоя кардан или да го смениш с такъв от 20-ска.
За климатика ти трябват двете тръби за компресора но от М52 че не са еднакви с М50.
Ще ти трябва дифузьора на радиатора, виско и ел. перка от 6-так която е пред радиаторите.
Трябва да смениш и датчика на радиатора този който управлява степените на перката тъй като твоя работи на по-ниски температури от този на 6-така.
А като минат на зад скоростите ще се наложи или да отрежеш твоя кардан или да го смениш с такъв от 20-ска.
За климатика ти трябват двете тръби за компресора но от М52 че не са еднакви с М50.
Ще ти трябва дифузьора на радиатора, виско и ел. перка от 6-так която е пред радиаторите.
Трябва да смениш и датчика на радиатора този който управлява степените на перката тъй като твоя работи на по-ниски температури от този на 6-така.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Е46 330xi
Преди известно време правих абсолютно същата интервенция, и аз като теб мислех да не сменям скорости кардан и деференциял, обаче се оказа че скорости може и да не взимам ама маховика и съединителя трябва да се сменят защото са по малки и нестават. Лостовия механизъм ако няма да сменяш китията не се сменя. Тръби за хидравликата си търси от 6 цилиндрово и ако не се лъжа от М52 само стават( говоря за тръбата за високото налягане), аз още не съм си намерил, можеш и твойта да я преправиш. Компресора за климатика също трябва да го смениш както и двете тръби който влизат в него(какзвам го да не останеш по средата на лятото без климатик).
- angel_lalov
-
-
Маркучите и 3 са намерени както и лостовия механизъм!А сигурни ли сте че няма да стане с моя съединител и маховик майстора каза че временно няма да има никъв проблем?компресора с стойката и тръбите ще си ги взема от васко дето взех мотора!Виското кажи речи е почти ново!купил съм водна помпа ролките и ремъците да сменя!
А колата ми е оригинален М-пакет и бях с М-техник окачване дали съм с правилната стабилизираща щанга?
А колата ми е оригинален М-пакет и бях с М-техник окачване дали съм с правилната стабилизираща щанга?
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Колегите имат в предвид за съединителя че ще се запали, тъй като диаметъра му е малък и не е предвиден за толкова силен мотор, бъди сигурен в това, само не ми казвай че ще караш леко и ще го пазиш
.
Парите в последно време почти при всеки са кът, но ако има как да измислиш нещо купи нов съединител, не за друго, а за да си спестиш ново сваляне на кутията след 1-2 месеца. Успех.

Парите в последно време почти при всеки са кът, но ако има как да измислиш нещо купи нов съединител, не за друго, а за да си спестиш ново сваляне на кутията след 1-2 месеца. Успех.
- angel_lalov
-
-
нямам пари за нов сега!поне едно 300 лева е!нямам от къде да ги извадя сега!
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
стаб. щанга ще я познаеш по-това, че при 2.8 примерно е с по-голяма извивка - изглежда П-образна. да се еба и аз с мойто обяснение...кардана не се реже, на шлици е и можеш да го скъсиш/удължиш от там (при висящия лагер).
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
mladfen написа:Лостов механизъм ти трябва защото като се сложи 6-така скоростната кутия минава малко на зад и тогава твоя мехинизъм идва по-дълъг за да работи правилно.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2