Нашите и очите на нашите красавици.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Нашите и очите на нашите красавици.
Една на пръв поглед смешна тема,но отново не дискутирана тема във форума.
Какви крушки използвате за къси и дълги светлини?От кои сте доволни и от кои не сте.На какви фарове ги използвате-Бош,ЗКВ,с лупи,без....
Лично аз карам с ЗКВ фарове с лупа.Крушките които съм използвал са:Осрам Силвърстар +50%,Филипс Премиум +30%,Чайна майна Ксенон п*тка майна ефект(халогенна крушка с ксенон ефект) и някакви на Ауто Практик.
На последно място се класират "Ксенон ефект-а"-Цена 6-7лв за чифт а мойте бяха закупени от Кауфланд защото ми изгоря едната крушка а приятел твърдеше,че светят добре.Добро осветяване на табелите-виждах ги отдалече!Но всичко спираше до тук!Пътят бе зле осветен,постоянно ми светкаха за зле регулирани фарове,а завалеше ли постоянно посягах към ключа и се чудех тези пусти фарове включени ли са или не!
На трето място са крушките на Ауто Практик-Осветеност малко по-добра от "ксенон ефект",но за разлика от тях нямах проблеми с насрещно движещите се и при валеж поне знаех,че съм с включени фарове
Но няма какво да ги виня...при цена левче за крушка...
На второ място са Осрам Силвърстар +50%-добра осветеност,но изключително неиздръжливи крушки!Ако бях пушач по-често щях да сменям крушка отколкото да паля цигара!
При това струват 12лв за брой!Чувал съм страхотни мнения за Найтбрейкър и Найтбрейкър Плюс,но след Силвърстара не смея да купя друга тяхна крушка.
Моят личен фаворит е Филипс Премиум +30%.С такива крушки дойде и колата от Италия!Ако не бях изтървал едната крушка може би все още щях да съм с тях и да не пиша тази тема.Изключително добра осветеност както при ясна нощ така и при валеж!.С такива крушки накарах няколко човека да се наакат при едно планинско изкачване с много мъгла
Изключително издържлива крушка,добра осветеност,да не кажа перфектна....Никакви проблеми с насрещно движещите се,но и никакви проблеми с виждането на пътя пред мен.При цена 6,50лв на крушка са моят личен фаворит!
П.П:Ако темата не е за този раздел моля модератор да я премести в правилния раздел и ако не е проблем да ме уведоми на ЛС.Благодаря предварително!
Какви крушки използвате за къси и дълги светлини?От кои сте доволни и от кои не сте.На какви фарове ги използвате-Бош,ЗКВ,с лупи,без....
Лично аз карам с ЗКВ фарове с лупа.Крушките които съм използвал са:Осрам Силвърстар +50%,Филипс Премиум +30%,Чайна майна Ксенон п*тка майна ефект(халогенна крушка с ксенон ефект) и някакви на Ауто Практик.
На последно място се класират "Ксенон ефект-а"-Цена 6-7лв за чифт а мойте бяха закупени от Кауфланд защото ми изгоря едната крушка а приятел твърдеше,че светят добре.Добро осветяване на табелите-виждах ги отдалече!Но всичко спираше до тук!Пътят бе зле осветен,постоянно ми светкаха за зле регулирани фарове,а завалеше ли постоянно посягах към ключа и се чудех тези пусти фарове включени ли са или не!
На трето място са крушките на Ауто Практик-Осветеност малко по-добра от "ксенон ефект",но за разлика от тях нямах проблеми с насрещно движещите се и при валеж поне знаех,че съм с включени фарове

На второ място са Осрам Силвърстар +50%-добра осветеност,но изключително неиздръжливи крушки!Ако бях пушач по-често щях да сменям крушка отколкото да паля цигара!

Моят личен фаворит е Филипс Премиум +30%.С такива крушки дойде и колата от Италия!Ако не бях изтървал едната крушка може би все още щях да съм с тях и да не пиша тази тема.Изключително добра осветеност както при ясна нощ така и при валеж!.С такива крушки накарах няколко човека да се наакат при едно планинско изкачване с много мъгла

П.П:Ако темата не е за този раздел моля модератор да я премести в правилния раздел и ако не е проблем да ме уведоми на ЛС.Благодаря предварително!

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Re: Нашите и очите на нашите красавици.
Аз съм също с фарове на ЗКВ с лупи, на късите имам ксенон мейд ин чайна - доволна осветяемост.
На дълхите и халогените съм с Найтбрейкър Плюс, преди ксенона и на късите бях с такива, но при прекомерно използваване горят
На дълхите и халогените съм с Найтбрейкър Плюс, преди ксенона и на късите бях с такива, но при прекомерно използваване горят

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Фарове бош без лупи с бленди ЗКВ на къси и дълги. Крушки Osram Nightbreaker на късите и обикновени Филипс на дългите. Доволен съм от Осрама, доста голяма разлика в сравнение с обикновенните крушки. Карам ги вече 1г и все още не са изгоряли. Купувах ги към 21лв/бр. Фаровете имат добра визия така направени, но осветеността на къси е под въпрос- светят много силно в моята лента и тази в дясно, докато тази в ляво е пълен мрак. Не заслепяват насрещното движение. Пречупват добре светлината и табелите, и тротоарите се виждат добре. Бих ли си купил пак - да определено.
За обикновенните Филипси нямам някакво конкретно впечатление вършат си добре работата като издавам полицаите по пътищата
За обикновенните Филипси нямам някакво конкретно впечатление вършат си добре работата като издавам полицаите по пътищата

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Карах една година с Найтбрейкър, много добра осветеност, доста приятна визия, никакви оплаквания. Фаровете са ми ЗКВ с лупи. Дългите са с някакви италиански крушки които се държат и не изгарят още от както съм купил колата и нямам желание да разбирам какви са. На късите съм с ксенон Чайна 60лв. братчето ми от година и нещо-> чудесно ми е, най-голямата разлика е че виждам табелите може би от 3-4пъти по-голямо разстояние. Свалил съм ги почти до долу фаровете и не бих казал че заслепяват, но пък пейзажа се вижда много ярко... Даже понякога ме е яд че виждам ясно колко точно са големи дупките ! Винаги съм искал ксенон на късите, за да мога да светя на другите олигофрени като ми карат срещу мен с нерегулирани фарове... Другата ми кола е Лада, която има просто стъкло, фарове с обикновени халогенни крушки и като ми засветят "колегите" в очите пред мен абсолютно нищо не виждам, така че и там ще слагам ксенон май
От доста време се сдържам, ще видим до кога ще е това 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Със ЗКВ с лупа съм, ксенон за 60лв. на късите 4300к, в пъти по-добре е от предишните(не ги знам кви са даже), на дългите също не ги знам какви са, никога не съм ги махал
Само да вметна, че прословутият найтбрейкър е баси ташака, приятел си купи за 35 лв. двете, добре че след година му изгоря едната, та сложи ксенон и най-после разбра че има фарове
П.С. евала на китайците, че ги праят без пари

П.С. евала на китайците, че ги праят без пари

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Мойте фарове са bosh с лупа, а на късите и дългите съм с китайски ксенони с които взех колата. Светят доста добре и нямам проблем с другите участници в движението.
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Аз съм с 55W китайски ксенон на Фар БОШ с лупа , махнал съм ограничителите пред лупите , които насочват светлина и свети доста силно !!!! Осветеният участък пред колата е огромен сигурно 30 метра и повече , малко заслепявам хората , като дигна фаровете до горе , но като се свалят на долу няма проблем. Според мен по добър вариант за осветяемост на е36 няма да намериш ! Колата свети 5 пъти повече от една С класа с оригинален ксенон или там както им викат 

Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Фаровете са ми ЗКВ с лупа,бях сложил китайски ксенон 5000К,35w и мога да кажа че светеше невероятно,но ги подарих на баща и сега при него също светят супер.Мисля сега пак да си взема същия ксенон само за къси.
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
И аз се присъединявам с Китайски ксенон на 6000К на късите,с фарове HELLA без лупа съм и светят много добре.На дългите съм с SYLVANIA(сток),няма такава крушка 

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
и аз съм с зкв с лупа+китайски 5000к ксенон на късите ,мръснички са фаровете ,но все пак с ксенона свети доволно,преди това имах все едно свещи във фаровете 

6>4
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
аз съм с бош фарове с лупите и с крушки осрам така си доиде от германия и само такива слагам и мога да кажа че имам доста силни фарове в дъжд, мъгла
- BMW_Sport
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36 и БМВ Е39
- Мечтае да кара: БМВ 335i Е92 и БМВ F10
С фарове на бош оригинални с лупа и ксенон китайски 6000К и пред мен е ден , и съм ги настроил да светят ниско долу и нямам проблеми с участниците в пътя ..... вече 1 година и половина съм с тях и нямам никакъв проблем

- criminal_face
- Потребител
-
Колата сия вземах с лупи на късите, с ксенон 35W 6000К (келвина) HID марката чаина траде марк малко заслепявам другите учасници в движението но това е май защото рефлекторите ми са измъкнати от ябълките на механизма за регулиране и на практика не се регулират а светят на горе в майната си. На дългите съм с крушки от Карфур сини BLUE xenon efekt и при пускане на дълги има мн малка разлика но иначе от ксенона на късите в сухо ереме съм мн доволен свети като ден но в дъжд малко поизчезват. Това е от мен.
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
аз съм с Бош с лупа и HID ксенон 35W на 5000 келвина. преди ксенона ползвах Cool Blue на Osram ама се оказаха много загубени ламби. понеже са нови им остъргах синьото покритие и ги сложих на дългите. там светят просто очарователно
I think things -- and they happen...
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Малък ъпдейт по темата....днес се сдобих с лукс метър(уред който мери осветеността) и направих малък тест измежду крушките в наличност които имам...но тъй като два от 3те вида крушки бяха по 1 теста бе извършен с по 1 крушка.
1во направих реглажче на фаровете благодарение на тази тема: http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic.php?f=10&t=97485
Измерването бе изцяло любителско и аматьорско и бе проведено по следния начин-срещу колата на неизвестно разстояние поставих уреда в центъра на автомобила и подменях крушките на левия фар.Важни бяха процентните съотношения в качествата на крушките а не добиването на някакви сурови цифри
В крайна сметка резултатите са следните:
Xenon effect-600lx
Auto practic(обикновенна халогенна крушка)-700lx
Philips Premium +30%-900lx(Която всъщност е с 50% по-ярка от ксенон ефекта и наистина с около 30% по-ярка от обикновенната крушка(28 всъщност))
Ако има колеги от Варна които желаят да отслужат с 1 крушка за час-два за да допълним списъка няма да е зле
1во направих реглажче на фаровете благодарение на тази тема: http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic.php?f=10&t=97485
Измерването бе изцяло любителско и аматьорско и бе проведено по следния начин-срещу колата на неизвестно разстояние поставих уреда в центъра на автомобила и подменях крушките на левия фар.Важни бяха процентните съотношения в качествата на крушките а не добиването на някакви сурови цифри

В крайна сметка резултатите са следните:
Xenon effect-600lx
Auto practic(обикновенна халогенна крушка)-700lx
Philips Premium +30%-900lx(Която всъщност е с 50% по-ярка от ксенон ефекта и наистина с около 30% по-ярка от обикновенната крушка(28 всъщност))
Ако има колеги от Варна които желаят да отслужат с 1 крушка за час-два за да допълним списъка няма да е зле

BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4