Евросонда за Газов инжекцион
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- vladeto_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 xd
- Мечтае да кара: BMW F01
Евросонда за Газов инжекцион
Така значи имам Е36-320 със газов инжекцион и онзи ден когато трябваше да мина прегледа ми казаха,че трябва да имам монтирана евросонда.Ок съгласих се и ми казаха цена 140 лв за евросондата и 20 лв за монтаж.Реших да поразпитам да несе хвърлям веднага ако някой знае дали това е разумна цена,или ако има по добра оферта но да е качествено.Съгласен съм и дори повече пари да дам с това компромис несе прави,поне така мисля.
Дори и децата знаят,Че Истинският Баварец е 6 -цилиндров !!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Евросонда за Газов инжекцион
На колко години е ГИ-то ? Защото ,ако е монтирано преди по-малко от 5 години ,колкото е срока за експлоатация на бутилката преди да трябва да премине хидравличен тест ,сондата е в заварено положение преди да влезе наредбата за задължителен монтаж в газовите автомобилни уредби и нямат право да ти откажат прегледа . Това го пиша не за друго ,ами щото и аз пролетта минавах прелед на ГИ-то и сам попитах дали не трябва да монтирам евросонда ,но в сервиза ми отвърнаха ,че това се налага само при монтаж на нови газови уредби или при смяна на бутилката,както и при демонтаж за преминаване на хидравличен тест.На 3години ми е ГИ-то и съм бил в заварено положение. Отиди в друг лицензиран сервиз да попиташ как седят нещата,тия да не те сапунисват нещо за тая малоумна евросонда 

Евросонда във фирмения магазин на BRC в Дружба, е 110 лв. с кутията. Смяната е елементарна.
- vladeto_88
- кандидат ентусиаст
-
На 4 години ми е бутилката,като тоя вече ми поднови прегледа но каза да отида да ми смени евросондата,за да нему вземат лиценза.Но се поразрових в нета и видях,че се предлагат по евтини евросонди от това което той ми предлага.Та ако някой е запознат да ме насочи какви да търса и какви да избягвам(някъде четох турските).И мисля да скокна до 1,2 други сервиза да попитам за какво става на въпрос.
- jbankov
- ентусиаст
-
plradev написа:На колко години е ГИ-то ? Защото ,ако е монтирано преди по-малко от 5 години ,колкото е срока за експлоатация на бутилката преди да трябва да премине хидравличен тест ,сондата е в заварено положение преди да влезе наредбата за задължителен монтаж в газовите автомобилни уредби и нямат право да ти откажат прегледа . Това го пиша не за друго ,ами щото и аз пролетта минавах прелед на ГИ-то и сам попитах дали не трябва да монтирам евросонда ,но в сервиза ми отвърнаха ,че това се налага само при монтаж на нови газови уредби или при смяна на бутилката,както и при демонтаж за преминаване на хидравличен тест.На 3години ми е ГИ-то и съм бил в заварено положение. Отиди в друг лицензиран сервиз да попиташ как седят нещата,тия да не те сапунисват нещо за тая малоумна евросонда
До края на годината (2011г) важи за нови ГИ, след това всички автомобилни газови уредби трябва да са с евросонда

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
jbankov написа:plradev написа:......
До края на годината (2011г) важи за нови ГИ, след това всички автомобилни газови уредби трябва да са с евросонда
Ми хуу ,начи догодина ще се смени ...кво дават зор от сега ... Ако искам на 31-ви декемри ще я сменя ,а не да ми казват ,че СЕГА е задължително

- vladeto_88
- кандидат ентусиаст
-
Аз така и така вече съм отделил пари за нова,така че мисля сега да ги дам а не да чакам до края просто искам да разбера от къде да си купа най-добрата на подходяща цена
.Ако имате идеи кажете,не че съм се разбързал но все пак 

- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Аз сменях наскоро на Венто-то на баща ми - 180лв беше сондата с монтажа, прегледа, филтъра и реглажа(колата е моно). БРЦ. Така че не бих казал че цената е кой знае колко висока, щом човека си е бил печатите вече, иди си при него да ти я смени. И иди с празна бутилка!!!
- vladeto_88
- кандидат ентусиаст
-
pazo02 написа:Аз сменях наскоро на Венто-то на баща ми - 180лв беше сондата с монтажа, прегледа, филтъра и реглажа(колата е моно). БРЦ. Така че не бих казал че цената е кой знае колко висока, щом човека си е бил печатите вече, иди си при него да ти я смени. И иди с празна бутилка!!!
Празна ботилка ? Това него знаех мерси,че го спомена

Кви цифри говорите вие,бре.Преди 2-3 месеца гледах на 100 кинта сонда с монтаж в една газаджийница из центъра.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Бутилката е 10 години , евросонда има и за 60-70лева турска , не виждам за кво да наливаш пари в тая част като е елементарна сонда с бобина клапан и 2 кабела
I'm slowly drifting

- jbankov
- ентусиаст
-
По тази логика защо да не си купим чисто нова лада примерно , а си купуваме коли на по 8-10 години за същите пари 

- vladeto_88
- кандидат ентусиаст
-
Значи днес попитах в сервиза който е от дясната страна на околовръсното преди светофара за Суходол.Момчето там ми каза 74 (турска) 140 (италянска).Нямам представа ако турските са читави да несе изхвърлям с толкова пари ако ли не ще си дам повече пари да ми е спокойно !
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Само едно ще кажа - ти караш на ГАЗ! Това е взривоопасно вещество! Ако не си слушал новини миналото лято колко бутилки гръмнаха, колко коли се подпалиха в движение и при катастрофи, тогава избери турското за малко пари! Ако ти е мил животът си купи качествена част, дори и по-скъпа, и това може да ти спаси живота някой ден...
15 мнения
• Страница 1 от 1