М50Б20 Проблем с обороти
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
М50Б20 Проблем с обороти
И така ... Преди 2 3 дена сложих 20ка до преди това бях с м40 сега съм с м50б20 и проблема ми е следния първо колата като я запалихме гаснеше постоянно и от жилото и оправях оборотите ... 2ри ден спря да гасне и мени обороти свалих стъпковия мотор освежих го пак ги мени и то от 600 700 там незнам колко до 1500 2000 ходих на диагностика
излиза ми дебитомер (показва 90 градуса температура на въздуха ли не помня кво беше) после ТПС (показва дросела постоянно че е отворен на макс) и стъпково моторче дава грешка (прекъснат кабел мисля че беше) тая вечер пробвах колата докато си кашля (мени обороти) извадих буксата на ТПС-а и оборотите се вдигнаха до 2 3000 и си остават така без да се променят та.....
Колеги давайте идеи и съвети какво да направя сичко ли трябва да сменя или от някое неща от 3те тръгва белата и сичко дава грешки ...
излиза ми дебитомер (показва 90 градуса температура на въздуха ли не помня кво беше) после ТПС (показва дросела постоянно че е отворен на макс) и стъпково моторче дава грешка (прекъснат кабел мисля че беше) тая вечер пробвах колата докато си кашля (мени обороти) извадих буксата на ТПС-а и оборотите се вдигнаха до 2 3000 и си остават така без да се променят та.....
Колеги давайте идеи и съвети какво да направя сичко ли трябва да сменя или от някое неща от 3те тръгва белата и сичко дава грешки ...
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Re: М50Б20 Проблем с обороти
Ами пробвай с на койо дебитомера, тпса и стъпковия мотор, и ако се оправи знаеш какво да правиш
поне имате още иден такъв добре работещ мотор

Аз ще пробвам ами тука 2 3 дена го няма че са на рали ...
пък тъй няма каране

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Сега чакаме симо да ни обясни на всики кво общо има ВАНОС системата със празния ход 
Pilet0 щом ти дава грешка TPS според мен е от него , той при м50ти е потенциометричен и ако пластината е забила на фулл тротъл е нормално да се бърка , свали го и пръсни с контактен спрей на дебело също и му провери коректно кабелите , защото може а не е прекъснат но да е с нарушена изолация и да бърка масите със сигнал и тн

Pilet0 щом ти дава грешка TPS според мен е от него , той при м50ти е потенциометричен и ако пластината е забила на фулл тротъл е нормално да се бърка , свали го и пръсни с контактен спрей на дебело също и му провери коректно кабелите , защото може а не е прекъснат но да е с нарушена изолация и да бърка масите със сигнал и тн
I'm slowly drifting

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
Ами стани инжинер като ги разбираш толко
явно ще излезеш много "компетентен"
Премери съпротивлението на датчика за темпаратурата на постъпващия въздух
При Бош
Пин 43 и 77 на буксата на компа
20-22 кОм при температура на въздуха 19-21 градуса
0.76 -0.91 при температура на въдуха 49-51 градуса
Положението на датчика за дросела може да го провериш през буксата на компютъра. Изключваш запалването и отделяш буксата от компа .При отворена дроселова клапа трябва да ти даде 1000+- 200 Ом , при напълно отворена 4600+- 200 Ом .Това го правиш на Пин 43 и пин 12
И за да видиш дебитомера дали има нещо общо с истината ,махаш буксата и мериш на пиновете на дебитомера
5 и 6 - от 30 до 40 ом
1 и 5 - 16.3 ом
Това е ако си с бош електроника

Премери съпротивлението на датчика за темпаратурата на постъпващия въздух
При Бош
Пин 43 и 77 на буксата на компа
20-22 кОм при температура на въздуха 19-21 градуса
0.76 -0.91 при температура на въдуха 49-51 градуса
Положението на датчика за дросела може да го провериш през буксата на компютъра. Изключваш запалването и отделяш буксата от компа .При отворена дроселова клапа трябва да ти даде 1000+- 200 Ом , при напълно отворена 4600+- 200 Ом .Това го правиш на Пин 43 и пин 12
И за да видиш дебитомера дали има нещо общо с истината ,махаш буксата и мериш на пиновете на дебитомера
5 и 6 - от 30 до 40 ом
1 и 5 - 16.3 ом
Това е ако си с бош електроника

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Стига си ровил из темите , кажи ни сега за ваноса и ние НЕпросветените да разберем , кво му е общото с празните обороти ?
I'm slowly drifting

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
DirtySouth написа:Стига си ровил из темите , кажи ни сега за ваноса и ние НЕпросветените да разберем , кво му е общото с празните обороти ?
Това не го пише в темите да те светна .Разликата ванос или без е в електрониката(защото стойностите на датчиците са различни) -бош или сименс по просто казано .Ама ти много добре знаеш това нали си спец

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
И как ще разбереш по ваноса ква му е електрониката
Като М50ТУ има и SIEMENS и BOSCH 
Спри да се оплиташ в глупостите си че много ти се смееме братле

I'm slowly drifting

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
DirtySouth написа:И как ще разбереш по ваноса ква му е електроникатаКато М50ТУ има и SIEMENS и BOSCH
До сега не съм видял 20 ка ванос със Бош ,може би са редки

Ще пробвам за сега да изчистя ТПС-а щото по тоя мотор никога никой не е чистил нищо май стъпковия мотор беше пълен с масло както и маркучите му ... дросела и тои беше мн умаслен тях съм ги изчистил но сега ще видя и тоя тпс да го поочистя да го пръсна да видя кво ще стане ... и ще кажа после от какво е
че неска даже 2 3 пъти чувам някви детонации в колекторите ... той незнай кво да прай тоя мотор мн са е омазал ...

Колеги начи за сега само се знае че нямам нищо заминало само ТПС-а беше фърлил кърпите оказва се че инсталацията на колата и тая на мотора нещо не съответстват но кво ще се случва незнам
стъпковия мотор няма никакви токове до него както и температурните датчици незнам за сега какво трябва да се прави ...

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- mzeto
- Потребител
-
- Кара: Москвич...ама с турбо...
- Детайли за колата: 1360cc с турбокомпресор IHI
Като ги сменяхте моторите дирекно ли закачихте букасата на мотора към тая на инсталацията? Ако искаш ми пиши знаеш къде да ме намериш
Мирката с турбо мохера съм 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2