Проблем с климатроник?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i
Мечтае да кара: BMW x6 3.5D

Проблем с климатроник?

Мнение от sami91 » 08 Юли 2011, 18:46

Значи с дигитален климатроник съм дадох на един "майстор" да ми смени бобиниките (клапите) , който са за зоните , защото едната зона духаше само студено. Това беше зимата и ето ми го проблема сега като искам да ми духа студено и да вкарва студен въздух от вън НЕ СТАВА , постоянно вкарва горещ въздух. Дори като пусна климатика на краката и на процореца духа горещо, само на средното духа леко хладно... та как да го оправя ??? Благодаря предварително :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Проблем с климатроник?

Мнение от stony1 » 09 Юли 2011, 22:33

sami91 написа:Значи с дигитален климатроник съм дадох на един "майстор" да ми смени бобиниките (клапите) , който са за зоните , защото едната зона духаше само студено. Това беше зимата и ето ми го проблема сега като искам да ми духа студено и да вкарва студен въздух от вън НЕ СТАВА , постоянно вкарва горещ въздух. Дори като пусна климатика на краката и на процореца духа горещо, само на средното духа леко хладно... та как да го оправя ??? Благодаря предварително :)

Намери си здрав ел. клапан и си го смени сам. Не е голяма философия.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 09 Юли 2011, 22:40

A сложил ли си врътката под средната духалка на сините точки... :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 10 Юли 2011, 0:57

S7 написа:A сложил ли си врътката под средната духалка на сините точки... :paranoid:

Щом е с дигиталния климатроник, няма значение как е врътката. Тя е само за средната зона когато е пуснато парното. Когато е пуснат климатика трябва да си духа студено от всякъде.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i
Мечтае да кара: BMW x6 3.5D

Мнение от sami91 » 11 Юли 2011, 0:58

Врътката е на синьото. Днеска свалих клапите , измерих ги с мултицет и се оказа , че едната си е отишла... та утре ще търся клапи да ги сменя. Благодаря на отзовалите се :) :lalala:

Потребител
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: M5

Мнение от skorpion33 » 02 Авг 2011, 14:30

колега извинявам се че ти ползвам темата че и аз имам един такъв проблем като пусна да духа на предното стъкло от едната страна духа студено а от другата горещо моят климатроник е с врътките лесно ли се свалят тия клапи?трябва ли да се сваля цялото табло?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 02 Авг 2011, 18:52

skorpion33 написа:колега извинявам се че ти ползвам темата че и аз имам един такъв проблем като пусна да духа на предното стъкло от едната страна духа студено а от другата горещо моят климатроник е с врътките лесно ли се свалят тия клапи?трябва ли да се сваля цялото табло?

Ти определено си за трансплантация на клапаните :yes: само че те се намират отпреде в коша а не в купето вътре,мисля че се намираха до сервото отпреде...ама това по спомен разтарси се тука има доста писано за тях ;)
Ей ги хубавците–http://www.picbg.net/img.php?file=836194871e7fe382.JPG

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 03 Авг 2011, 18:24

Бобините на ел.магнитните клапи се прецакват, и трябва да се пренавият или да се сменят със здрави втора ръка,че нови са солени-най-добре при някой сервиз за пренавиване на ел. мотори и за 20-30лв си готов :yes: т.е. най-евтино е ;)
Колкото до свалянето...сравнително елементарно е-развиваш трите скоби,махаш буксата и издърпваш с лек пиниз и си готов!
Ще има само лека загуба на антифриз :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: M5

Мнение от skorpion33 » 04 Авг 2011, 10:55

благодаря колеги :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 18 Апр 2012, 16:26

Съживявам малко стара тема,но имам много дразнещ проблем с дигиталната клима.
1. Вентилаторите се пускат на максималната степен,а климата показва че са на минимална,и да ги усилвам и намалям ефект няма.Ако са намалеки и като тръгна да карам се оправят от време на време,ту са на минимално,ту се усилят пак до край....
2.Забелязах че студено си духа навсякъде(въздух отвън,не съм пробвал на климатик) и няма грешка и на авто и на където и да си го наглася си духа студено.Тая сутрин като загря колата и реших да си пусна топлото че беше хладничко,давам и двете зони на +32 градуса и само от пасажерската страна духа топло,навсякъде и от горе и от долу.На шофьорската духа само студено,пак навсякъде студено....всички зони
Таа общо взето за сега мисля че това са ми проблемите.Предварително БЛАГОДАРЯ на отзовалите се! ;)

П.С Пропуснах да попитам като е студена колата,тъкмо я паля сутрин и дам да духа примерно топло на +32 тя сама ли си включва климатика на топло или трябва да бутам и снежинката или и аз нз как е,обяснете че предното ми е36 беше с врътки и сега малко като индианец :mhihi:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 20 Апр 2012, 18:20

Айде кажете как да го оправя този климатроник де :| Ако сменя кондензатора дали ще се оправи? :dunno:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 21 Апр 2012, 9:56

dicho0o написа:Айде кажете как да го оправя този климатроник де :| Ако сменя кондензатора дали ще се оправи? :dunno:

Колега според мен провери таралежа за първия проблем ако е кондензатора други са симтпомите.
По втория проблем явно клапана за дясна зона не отваря и затова там духа студено.

Назад към E36