Мнения и препоръки Е36 325тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Мнения и препоръки Е36 325тдс
Дойде време и аз да се оплача... Не спрях да я карам по майстори, смених всички тампони и шарнири + накрайници отпред, амортисьори отпред и отзад (жив и здрав да е колегата лавиатан)
таралеж на климатроника
кондензатор на управлението на климатроника
лентов кабел - 2бр.
клапани на парно
дискове отзад, накладки отпред и отзад.
Съединител комплект
6 подгревни свещи.
като чуя филтри и масло ми призлява хидравлично, диференциално, скоростна кутия, за мотора не коментирам дори че там 6 смени по 6,2л са си цифра.
И всичко това в комплект с най-калпавият и капризен ДВГ на БМВ за всички времена....
а кви келяфи ми е правила....
на -10 палеше с молби до господ и 30мин мъки (щото имах 4 подгревни изгорели)
на +36 климатроника ми духаше 50/50 при мен топло отатък студено (клапани)
разхода с 90км/ч ми е с 1.5л по висок отколкото с 120км/ч (писна ми от полицаи и актове)
купих и чисто нови 225/50/16 че 205 не ги харесваше (нормално след чип...)
Чакам мнения и препоръки за това да я сменям или не
П.С. Пускам темата с цел да се "оплача" от моята сладурана и главно да направя някой и друго мнение че другият пишещ в форума с тдс (Наско) дръпна много напред с мненията
П.С.2 Колата направи днес 2 годинки и 48000км пробег под мое командване да ми е жива и здрава
таралеж на климатроника
кондензатор на управлението на климатроника
лентов кабел - 2бр.
клапани на парно
дискове отзад, накладки отпред и отзад.
Съединител комплект
6 подгревни свещи.
като чуя филтри и масло ми призлява хидравлично, диференциално, скоростна кутия, за мотора не коментирам дори че там 6 смени по 6,2л са си цифра.
И всичко това в комплект с най-калпавият и капризен ДВГ на БМВ за всички времена....
а кви келяфи ми е правила....
на -10 палеше с молби до господ и 30мин мъки (щото имах 4 подгревни изгорели)
на +36 климатроника ми духаше 50/50 при мен топло отатък студено (клапани)
разхода с 90км/ч ми е с 1.5л по висок отколкото с 120км/ч (писна ми от полицаи и актове)
купих и чисто нови 225/50/16 че 205 не ги харесваше (нормално след чип...)
Чакам мнения и препоръки за това да я сменям или не

П.С. Пускам темата с цел да се "оплача" от моята сладурана и главно да направя някой и друго мнение че другият пишещ в форума с тдс (Наско) дръпна много напред с мненията
П.С.2 Колата направи днес 2 годинки и 48000км пробег под мое командване да ми е жива и здрава
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Мнения и препоръки Е36 325тдс
След като си сменил толкова много неща какъв е смисъла да я сменяш,ако ти харесва разхода и вървежа й (пази й само главата) няма какво да го мислиш .Така или иначе си сменял нормалните неща за смяна а и да вземеш друга пак тези неща ще сменяш
Карай си бегачката и се радвай на големия разход 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
6.2-6.6 кърско и до 10л селско нека да си харче по толкова - за такъв разход му държа края
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
аз на моята съм сменил всички описани от теб неща + турбо /ново/,гърнета нови... ,тъй че винаги има накъде още
п.п. карай си количката след като си я поддържаш ,ще вземеш някой друг барутник и ще се почнат тия разходи отналато

п.п. карай си количката след като си я поддържаш ,ще вземеш някой друг барутник и ще се почнат тия разходи отналато
6>4
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
И аз ще сподела относно подръжката на тия тдс-си карам самоче м41 от 1 година и половина....дадох сигурно 2 бона и отгоре докато стане кола понеже 1-веното нещо което и беше здраво беше вътре купето хахах
Цяла ходова част предна и задна сичко......мотор вече и основен ремонт който излезе 600лв за интересуващите се...... за 30 хиляди вече освен 2 пъти шарнири смених докато разбера кой са здрави нищо не съм пипал ! само каране и от както направих мотора само нафта и никакви ядове зима лято с греене със квото и да е.....грацко 7.5 с клима сега лятото...колата е чипната и търбинка на 1.5.Просто си иска малко повече грижа тдс-а тва е....
Цяла ходова част предна и задна сичко......мотор вече и основен ремонт който излезе 600лв за интересуващите се...... за 30 хиляди вече освен 2 пъти шарнири смених докато разбера кой са здрави нищо не съм пипал ! само каране и от както направих мотора само нафта и никакви ядове зима лято с греене със квото и да е.....грацко 7.5 с клима сега лятото...колата е чипната и търбинка на 1.5.Просто си иска малко повече грижа тдс-а тва е....

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
Ама ти си цвете бе брат , айде аз да не почвам ама май мазохист си падам че съм се влюбил в тоя двг и се на него налитам
ама повечкото от нещата дет си описъл намат нищо общо с него друг е въпроса че си иска малко по хладен климат . А за Наско той е с ТД иначе още 5-6 теми щеше да е преди теб заради кулера
. И тъй като темата е такава , мнение за ДВГ много добро , но не и за купето , а за препоръка по-добре автомат. А за маслото не е ли 7 литра май , аз на същия двг все по толкоз му сипвах .

Аз имам същата и честно да си призная много съм доволен, за около 4 години от както е в мен не съм пипнал нищо сериозно , само в началото като я купих изгоря гарнитурата заедно с помпата и отваряха двигателя, нищо по ходова част и други там неща , само масло съм сменял и това е то , върви супер , не трака , не чука , не скуърца , градски разход около ~9 , извън градско около ~6.5 с 120-130 км/ч. След като си сменил толкова много неща и толкова много пари си вложил в нея , въобще не те съветвам да я сменяш. Просто няма да намериш толкова лесно така добре поддържана кола. Това е моето мнение 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ами колега тва е нормално да смениш тея неща дето си изброил почти всеки ги е сменял то на тея пътища е така и колите неса първа младост щом сия стегнал си я караи и несе занимаваи то ако и аз сметна съм дал около 7 хилки за моита за шесте години дето я имам ако земеш друга ще е същото
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Хмм и защо се оплакваш, че палела (дори и с молитви) на -10 с 4 изгорели подгревни свещи?
Най-добре я продай, и си вземи един Опел или Рено (може и Пежо). Те не се повреждат и не се налага да сменяш масло никога. А и задължително я вземи без климатик така ще има още 1 нещо което няма да се разваля. Ако няма и ел. стъкла и централно още по-добре.
А сега се сетих вземи си Голф-че. Също много здрави и непретенциозни коли. Окачването им е от 3 части и цялата предница е 100лв.
Махай го този скапан ТДС. Само проблеми с него. Те на този мотор извън България му навъртат по 600 000км и нагоре и после ги пращат тук ние да му мислим. Понякога даже по 1 000 000 минават гадовете.
Най-добре я продай, и си вземи един Опел или Рено (може и Пежо). Те не се повреждат и не се налага да сменяш масло никога. А и задължително я вземи без климатик така ще има още 1 нещо което няма да се разваля. Ако няма и ел. стъкла и централно още по-добре.
А сега се сетих вземи си Голф-че. Също много здрави и непретенциозни коли. Окачването им е от 3 части и цялата предница е 100лв.
Махай го този скапан ТДС. Само проблеми с него. Те на този мотор извън България му навъртат по 600 000км и нагоре и после ги пращат тук ние да му мислим. Понякога даже по 1 000 000 минават гадовете.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
Нали
ама моята е италианка така че ги е минала тия 600 000км без смяна на масло .... и сега я глезя.
Чесно казано винаги съм се замислял с умиление за старите ми коли, колко бяха здрави и не се чупеха
просто те не се и задържаха ама как и да се задържат като все очите ми в пустите Е36.

Чесно казано винаги съм се замислял с умиление за старите ми коли, колко бяха здрави и не се чупеха

Рено,Опел,WV,ясно ама защо сте наместили и пежото там те частите му струват като за баварец а иначе всеки реве от ходова част.Този мотор наистина много хора го хранят имам 1 авер с такъв и той нещо не е много доволен.Обаче няма как хем искате да вари и да е готина колата хем пари да не се дават няма как..Разход 9 е супер за този мотор.Аз лично не съм фен на дизеловите мотори щото една иеска вади коне като на 2.5 дизел а гори пак 9 10 бензин...а нафтата всеки знае какво обслужване има.Щом си поддържаш колата по добре си я карай и не се занимавай с други че не се знае на каква ще случиш след тва.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Не разбрах само целта на темата? Искаш да се похвалиш с колата си, да кажеш какво си сменил докато я имаш или ни питаш дали да я сменяш?
Не знам дали усети сарказмът в по-горният ми пост.
Поздрави
Не знам дали усети сарказмът в по-горният ми пост.
Поздрави

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Coulthard написа:П.С. Пускам темата с цел да се "оплача" от моята сладурана и главно да направя някой и друго мнение че другият пишещ в форума с тдс (Наско) дръпна много напред с мненията
Колегата само се оплаква,а и има да наваксва в мненията

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Dan_Vn написа:Рено,Опел,WV,ясно ама защо сте наместили и пежото там те частите му струват като за баварец а иначе всеки реве от ходова част.Този мотор наистина много хора го хранят имам 1 авер с такъв и той нещо не е много доволен.Обаче няма как хем искате да вари и да е готина колата хем пари да не се дават няма как..Разход 9 е супер за този мотор.Аз лично не съм фен на дизеловите мотори щото една иеска вади коне като на 2.5 дизел а гори пак 9 10 бензин...а нафтата всеки знае какво обслужване има.Щом си поддържаш колата по добре си я карай и не се занимавай с други че не се знае на каква ще случиш след тва.
Колега за частите на др. марки не съм в час с цените, но ако мислиш, че 1 318is и 1 - 2.5 тдс вървят на равно при това, съдейки само по конските сили си доста в грешка. Забравяш също, че при инвестиция от 300лв си купуваш чип, манометър и буустконтролер и отиваш на 180 к.с. на вала което при умрелия is няма как да стане. Да не говорим за постигнатите 320 nM въртящ момент при 2000 об. след чип тунинга.
Поздрави
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
Зъбчо целта на цялата тема е най-вече да се видят и малко позитивни мнения за тдс-ите, щото някой хора се оляха, то не остана един компонент който да не е дефектен, а в тоя подфорум има едни диваци които когато видят тема за тдс и са с директен отговор - махай го тоя боклук или поне в тоя смисъл. Относо ис-а си абсолютно прав ама друго си е да караш най-гъзарското купе....
Иначе под махане ... смятам да се вкарам във един филм и още съм на кантар дали да го правя- филмчето е е36 м57д30
Иначе под махане ... смятам да се вкарам във един филм и още съм на кантар дали да го правя- филмчето е е36 м57д30
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2