Круиз контрол разход: има ли разлика и струва ли си?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Круиз контрол разход: има ли разлика и струва ли си?
K_Ilkov написа:acho.rs написа:Зависи от наклона - ако е малък "моторната спирачка" спира колата и икономията отива на кино. При 120-130 км/ч разхода ти на свободна предавка е около 0,5-0,8 литра на 100км .
За мен опасно е ако пускаш на неутрална с 160 км/ч+ .
Зависи от много неща![]()
Доколкото знам и на скорост ако паднеш под някакви обороти започва да подава гориво.
А иначе коя е скороста под или над която е опасно да се кара на неутрална незнам,
аз предпочитам да съм на скорост особенно при цитираните скоростиadovet написа:Zagy написа:Това имам и аз предвид - ако следиш стрелката на разходомера с една и съща скорост, но в единия случай да си на темпомат, а в другия на кракомат - темпомата ще дава по-малки показания. Според мен той по-добре си дозира горивото...
До колкото знам устройството на темпомата е да влияе единствено на потенциометъра за газта. Просто натиска или отпуска педала на газта.
Еми да де ти с какво дозираш горивото като караш - с педала на газта
Под 1300 оборота подава гориво
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
+1
Темпомат.
Удобен, лесен за употреба по всяко време (дори и в града го ползвам редовно), осигурява максимално възможно най-нисък разход. Същия този разход може да бъде постигнат от вас но коства усилия за внимателно каране и не винаги човек успява, но Темпоматът на една и съща отсечка 5 пъти да го ползваш 5 пъти ще ти даде един и същ разход, а човек просто не е толкова прецизен.

Удобен, лесен за употреба по всяко време (дори и в града го ползвам редовно), осигурява максимално възможно най-нисък разход. Същия този разход може да бъде постигнат от вас но коства усилия за внимателно каране и не винаги човек успява, но Темпоматът на една и съща отсечка 5 пъти да го ползваш 5 пъти ще ти даде един и същ разход, а човек просто не е толкова прецизен.

- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка
kelemety написа:+1Темпомат.
+1
Аз бях без фабричен темпомат и след смяна на волан с мултифункция си го пуснах! Просто се родих, особенно на дълъг път - съгласен с колегата отгоре, че поддържането коства много усилия а инсталирането на темпомат си заслужава отвсякъде и имате резултат без мъките и изморените крака!
При мен реално свали разхода и на моменти е доста осезаемо - докъм 1.0-1.2 л. на 100 км.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Е аз да попитам - къде можеш да караш 100 км на темпомат в България ? Може би само на Тракия ... На двулентов път е абсурд темпомата .
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Alexch написа:Колеги, не знам как го ползвате в града автопилота?В България е удобно само по магистралата да се пуска. Пътувах до Петрич преди 2 седмици и уж пътя е хубав и широк, ама колкото пъти пуснах автопилота, толкова пъти след няма и минута застигах автобус/камион с насрещно движещи се коли. Може би лош късмет
И аз същото попитах, ама никой не отговори. А в града е още по-абсурд темпомата.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка
В град аз лично не знам как ще може да се ползва тази екста за повече от 2 минути...колкото до двулентов път - не е толкова трудно или абсурдно, просто зависи от трафика, аз лично многократно за близо година съм го ползвал на различни отсечки в БГ (до Цигов чарк, до Гърция, до Турция и т.н.) - просто всичко зависи от часа от денонощието и/или трафика!

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз пък си карам много често на темпомат и в града - бодвам 50км/ч и ме боли фара за куки или камери или каквото и да било...
Si non confectus, non reficiat.
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Аз пък си карам много често на темпомат и в града - бодвам 50км/ч и ме боли фара за куки или камери или каквото и да било...
Е това отговаря ли ви на всички чудещи се? Ако не бързам за никъде "бодвам" (този глагол много ми хареса

Но пак ви казвам, и в града и извън има си намирам мястото спрямо трафика пускам си го и евентуално регулирам при нужда.

И естествено че ако го направя на 100/110/120 или алтернативно 70/80/90 за град, ми аз ще настигам постоянно някой...

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
70 - колега , аз многократно съм пробвал и няма завой в пътна мрежа който да не мога да взема със 100 км/ч , като изключим планинските пътища . Със 70 ... даже няма да ми направи впечатление .
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

EDIT: ачка тва от хАудито ли се научи тъй бързо да шофьорстваш

Последна промяна K_Ilkov на 05 Юли 2011, 23:32, променена общо 1 път

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа::bowdown:![]()
EDIT: ачка тва от хАудито ли се научи тъй бързо да шофьорстваш

пишете само по темата
И аз го използвам основно за преминаване през полицейски постове. Има едно място, което е право, равно, с по-две ленти във вяка посока, но ограничението е 50. Там слагам 60 и вече не ме интересуват.
Всъщност по ГПС реалната скорост е около 53-4км/ч, но все още не ми се е случвало да пробвам радара колко ще покаже при една такава поддържана скорост
И аз го използвам основно за преминаване през полицейски постове. Има едно място, което е право, равно, с по-две ленти във вяка посока, но ограничението е 50. Там слагам 60 и вече не ме интересуват.
Всъщност по ГПС реалната скорост е около 53-4км/ч, но все още не ми се е случвало да пробвам радара колко ще покаже при една такава поддържана скорост
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
© написа:Всъщност по ГПС реалната скорост е около 53-4км/ч....
Ти ми пусна мухата да замеря и аз - на Цариградското с 80 по темпомат по GPS даде 74,2-74,4км/ч - тоест около 6км/ч разлика... мислех, че километражите са по-точни...
Si non confectus, non reficiat.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Zagy написа:© написа:Всъщност по ГПС реалната скорост е около 53-4км/ч....
Ти ми пусна мухата да замеря и аз - на Цариградското с 80 по темпомат по GPS даде 74,2-74,4км/ч - тоест около 6км/ч разлика... мислех, че километражите са по-точни...
Всички километражи се прават да показват с 3 до 6км разлика повече от реалната. Замерете с GPSa скоростта когато сте на автопилот и нулирайте тогава средната и ще видите че там вече е 1:1 като на gpsa. Също ако изкарате от скритото меню скоростта пак е тази от GPSa и няма разлика. Разликата е само на стрелката на километража.
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5