Трудно пали студена - подгревните свещи ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Трудно пали студена - подгревните свещи ?

Мнение от deyan-enchev » 29 Юни 2011, 14:52

А вместо гатанки да хванеш един мултицет, връткаш го на съпротивление - ОМ и мериш всяка свещ 1 по 1.
Имаш 2 варианта, дали ще вземеш + от кутийката за подгревите или + от горния край на всяка свещ поотделно - като вариант 2 е препоръчителен заради точността си.
Та в случай че избереш вариант 2 вземи маса за мултицета от възможно най-близкото място до подгревите, понеже колкото по-далече толкова по-неточни стойности ще получиш.

Редовия 6 цил дизел не пали добре дори и лятото при 2 изгорели подгрева а пали от 2-3 път ...
за 4цил незнам не съм имал шанса да притежавам такъв.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 04 Юли 2011, 22:47

Колеги, както ме посъветвахте, смених подгревните свещи с чисто нови. Няма никакъв ефект и отново пали след 2-3 пъти подгряване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 05 Юли 2011, 7:49

имаш въздух в системата ,нали ти написах че не е от свещи

сложи ли си невъзвратно клапанче след горивния филтър ,преди помпата ?
6>4

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 05 Юли 2011, 10:51

Провери за теч от помпата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от surfboard » 05 Юли 2011, 18:00

Днес огледахме цялото ГНП, тествахме го и няма абсолютно никакви проблеми. Сутринта обаче установих, че има промяна след смяна на свещите и тя се изразява в това, че ако изчакам още 10-15 секунди след изгасването на лампата за подгрев, колата пали веднага и то от първия път. Мисля че това изчакване съвпада с цъкването на релето. Това преди не се случваше и съм сигурен в това, поради факта че съм го пробвал многократно. Дори по една минута съм чакал, просто колата не палеше от първия път. Докато сега, ако изчакам 20-30 секунди, колата си пали веднага и от първия път, т.е смяната им не е била напразна.

Възниква обаче друг въпрос. Защо веднага след изгасване на индикатора за подгрев, колата не пали, а пали едва след изключването (цъкването) на релето, което става след около 15 секунди? Странно ми е и че лампичката за подгрев светва за изключително кратко време (от рода на 2-3 секунди). Да не би този индикатор да лъже и колата още да подгрява, а аз да се опитвам в този момент да я запаля и затова да не иска?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 06 Юли 2011, 18:42

Нали точно това ти бях писал на предната страница...и мойта е така- ако въртя веднага след изгасването на лампата пали трудно, още 5 сек. и пали от раз. Аз имам и клапанче, но..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от surfboard » 06 Юли 2011, 23:12

sa_hellrot написа:Нали точно това ти бях писал на предната страница...и мойта е така- ако въртя веднага след изгасването на лампата пали трудно, още 5 сек. и пали от раз. Аз имам и клапанче, но..

Да, колега, спомням си че беше споменал нещо подобно, но въпросът е защо се получава така? Ето ти дори имаш и клапанче и пак не иска да пали веднага.
Между другото днес огледахме и няма въздух в системата.
Засега се примирих и просто сутрин си чакам на контакт 30 секунди и след това ми пали от първия път и то доста лесно (все пак съм доволен, защото преди смяна на свещите, не палеше от първия път)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 07 Юли 2011, 9:00

Ами някой друг с ТДС да каже дали сутрин, като изгасне лампата и завърти пали ли от раз...
или по-трудничко.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 07 Юли 2011, 9:15

И при мен имаше същия проблем. Смених свещите и всичко беше ок, но след месец отново не подгрява. Сега е топло, но пролетта като беше по студено изчаквам да изгасне релето и пак не пали от първия път. Само да уточня, че едната дюза ми сълзи, и може да е от това.
От цървул, бална пантофка НЕ става!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от surfboard » 17 Юли 2011, 10:27

Колеги, вече се отчайвам. Смених следните неща:

1) подгревни свещи
2) реле
3) всички маркучи от които може да дърпа въздух
4) помпата е центрована перфектно

Проблемът си остана. Единственото нещо, което се установи е че сълзи умната дюза. Възможно ли е от нея да не пали студена?

Предишна

Назад към E36