Проблем с рейката на Е39 .......

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с рейката на Е39 .......

Мнение от meha » 30 Юни 2011, 17:32

Много си далеч за да чуя какво е твоето пукане,защото знаеш едно е да го чуеш на живо друго е да препредаваш с думи :lol:
Предполагам си вкарал течна грес вътре в маншона на самия накрайник,а не сте го извадили от шенкела просто и да го пръснете :mhihi:
Другите варианти са кривия и дългия носач,отново в шарнирните връзки!
Поне от коя страна локализрахте пукането?
Казваш,че рейката ти дори се "измества"....ами стегнати ли са добре двата болта които я държат към моста? Не би трябвало да мърда :shock:
Ако можеш да направиш един клип на това скърцане,няма да е зле! Че много "пукания" и "чукания" станаха :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 30 Юни 2011, 18:11

meha написа:Много си далеч за да чуя какво е твоето пукане,защото знаеш едно е да го чуеш на живо друго е да препредаваш с думи :lol:
Предполагам си вкарал течна грес вътре в маншона на самия накрайник,а не сте го извадили от шенкела просто и да го пръснете :mhihi:
Другите варианти са кривия и дългия носач,отново в шарнирните връзки!
Поне от коя страна локализрахте пукането?
Казваш,че рейката ти дори се "измества"....ами стегнати ли са добре двата болта които я държат към моста? Не би трябвало да мърда :shock:
Ако можеш да направиш един клип на това скърцане,няма да е зле! Че много "пукания" и "чукания" станаха :mhihi:

Пукането идва точно от средата,от самата рейка, минал съм през 6-7 майстора вече и всички имат една диагноза.От няколко дена си мисля и аз за клипче и ще взема да го направя вече.Тези дни ще сменя и каренцето,че така или иначе ми е разбито и то ,но все си мисля,че докато не сменя рейката няма да се оправи проблема.Рейката не се мести като пука ами някак си се осуква все едно от някакво вътрешно напрежение,не знам как точно да го опишя,но шума със сигурност идва от нея. Не знам само защо като се намокри по обилно с нещо и спира да пука за известно време :shock: А пукането си е доста силно и се чува от далечко.В началото като почна да пука се чуваше само като въртя на ляво и пукаше само на определено позиция...сега пука и на ляво и на дясно...от пълен ляв до пълен десен примерно изпуква около 10 пъти някъде...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 01 Юли 2011, 10:47

Ето и клипа да се добие някаква представа http://www.youtube.com/watch?v=vazqLdrm0WU

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 01 Юли 2011, 11:48

абсолютно същото пукане е,за което и аз говорех :shock:
Много интересно,търси проблема в шарнирните връзки,нещо се е разсъхнало и оттам пука според мен,имай предвид,че това пукане се пренася по цялата рейка,щанги и шенкели,много е вероятно да се заблуждаваш,че идва от рейката :confused:
По предния мост имаш ли нещо сменяно конкретно визирам,накрайници,крив/прав носач ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 01 Юли 2011, 11:56

meha написа:абсолютно същото пукане е,за което и аз говорех :shock:
Много интересно,търси проблема в шарнирните връзки,нещо се е разсъхнало и оттам пука според мен,имай предвид,че това пукане се пренася по цялата рейка,щанги и шенкели,много е вероятно да се заблуждаваш,че идва от рейката :confused:
По предния мост имаш ли нещо сменяно конкретно визирам,накрайници,крив/прав носач ?

Ами сменях доста неща по предницата миналото лято и няколко дена след това се появи пукането...десен накраиник,ляв прав носач,биалетки и тампони на кривите носачи...може да има и още но не помня вече...Вчера в сервиза майстора слезе в канала ,махна маншоните и маза по ябълките на накрайниците докато аз въртя и пак няма резултат.Чудя се дали да не напръскам всички накрайници и носачи където се хващат към шенкела с WD40 да видя дали няма да спре поне за малко пукането...ще сменя и каренцето другата седмица.

П.П: Това каренце като го гледам лесно се сваля...или има някакви изненади???

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 01 Юли 2011, 13:25

На мене майстора ми каза , че май трябва да се маха рейката или нещо такова иначе не знам как ще се смени. Между другото аз сложих 2-ра употреба каренце и пак се съмнявам в него , ако вземеш ново сподели от къде и за колко пари си го взел ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 01 Юли 2011, 19:20

Аз съм чувал и друга версия за сваляне на карето,за това искам първо да науча със сигурност преди да се хвана да го сменям :)

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Юли 2011, 20:43

Сменя се лесно и без да се сваля рейката ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 01 Юли 2011, 20:45

Ilko Ivanov написа:Сменя се лесно и без да се сваля рейката ;)

:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 01 Юли 2011, 22:09

im0tep написа:Вчера в сервиза майстора слезе в канала ,махна маншоните и маза по ябълките на накрайниците докато аз въртя и пак няма резултат

Чакай сега!
Как така е махнал маншона и е мазал по ябълките накрайниците?
Да не искаш да кажеш,че е махнал маншона на рейката и е мазал щангите?
Кормилна щанга и накрайник са 2 различни неща! Или просто е избушил 2-те скобички(телчета) дето държат маншона към накрайника?
Това ли мазахте(извинявам се за лошото качество)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 01 Юли 2011, 23:33

Маха маншона на рейката и маза там...то не се ли водят вътрешни кормилни накрайници? :roll: Това на снимката не е ли външния накрайник?

П.П: Сега като гледам в Realoem и малко се обърках...значи вчера майстора махна маншоните на рейката и маза някакви ябълки там,не съм слизал в канала да погледна точно :roll: Също пръска и карето с течна грес но пак нищо.

П.П2: Абе аз се загледах много задълбочено,и почвам да се чудя какво точно е мазал тоя...в RealOem дават накрайника който си снимал ти да влиза направо в рейката? :roll: И сега като се замисля...вчера си имал предвид през този маншон на накрайника които си снимал да го напълня с течна грез а не маншона на рейката :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 02 Юли 2011, 0:19

Майстора ти е мазал ябълките на вътрешните кормилни накрайници:

Изображение

А вътре рейката около накрайниците и да я мажи смисъл няма, защото по пръта нищо не остава след завъртане на волана пълно ляво и пълно дясно.
Семеринга както спира маслото да тече от рейката, така и не пуска нищо да влезе навътре.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 02 Юли 2011, 12:53

im0tep написа:Маха маншона на рейката и маза там...то не се ли водят вътрешни кормилни накрайници? :roll: Това на снимката не е ли външния накрайник?

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ама иначе бърза да ми дадеш отпускното :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това което ти е мазал майстора е КОРМИЛНАТА ЩАНГА! Него и да го маже,няма смисъл,защото там усилието е в друга насока!
ПАК ПОВТАРЯМ-свалете кормилния накрайник,това което съм показал на снимката,напълнете му маншона в течна грес и го развъртете!
Кормилния накрайник е продължението на кормилната щанга която свързва шенкела!

Отивай при майстора и пак се опитай да чуеш от коя страна идва точно пукането,защото както казва,то се предава по рейката!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 02 Юли 2011, 14:52

Sorry ama pisha ot telefona.Sega si razkachih nakrainicite ot shenkela,mahnah im skobichkite na manshonchetata i vutre ima predostatucho gres,dori snimah ediniq nakrainik kolko mnogo gres ima vutre no ne moga da kacha sega snimkata.Pukaneto se chuva samo i edinstveno ot reikata! Drugata sedmica shte smenq i karenceto i ako pak ne spre smenqm reikata veche zashtoto naistina mnogo mi pisna ot tova pukane.Meha,mnogo ti blagodarq za nasokite i az iskreno se nadqvah problema da se krie tam nqkade no uvi .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 04 Юли 2011, 9:47

той отгоре може и да има грес,ама отдолу да се е разсъхнал ;) Течна грес под налягане е трябвало да пръснеш,за да си 100% сигурен,че си го смазал.....и все пак мисля,че не е рейката :roll:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39