Разход на масло N62 4.4 333 к.с.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Разход на масло N62 4.4 333 к.с.
Колеги, моля тези с 4.4 V8 333 к.с. двигател да споделят техния опит.
Колата ми е на 124 000 км, купена е от БМВ дилър в Германия. На всеки 4 000 км ми иска да доливам по 1 л масло. Макар и голям двигател и 8 цилиндъра за мен е много, още повече че не я юркам прекалено много и я карам балансирано градско/извънградско. Според БМВ всичко под 2.8 л на 4000 км е допустимо...
Някой имал ли е такива проблеми и установил ли е причината. До сега имам 2 теории - едната е че филтъра на картерните газове е запушен което вдига налягане в системата и повече газове се отделят към входящия колектор и от там се изгарят. Другата теория е, че гумичките на клапаните са се втвърдили и че от там масло отива в цилиндрите повече от нормалното. И двата ремонта изглеждат безсмислени ако разхода се запази.
Този двигател има ли вентилационен клапан (евентуално да търся там проблема)? Ако има повишено налягане на маслото - идеи как да се реши този проблем?
Моля за вашето мнение и споделен опит!
Колата ми е на 124 000 км, купена е от БМВ дилър в Германия. На всеки 4 000 км ми иска да доливам по 1 л масло. Макар и голям двигател и 8 цилиндъра за мен е много, още повече че не я юркам прекалено много и я карам балансирано градско/извънградско. Според БМВ всичко под 2.8 л на 4000 км е допустимо...
Някой имал ли е такива проблеми и установил ли е причината. До сега имам 2 теории - едната е че филтъра на картерните газове е запушен което вдига налягане в системата и повече газове се отделят към входящия колектор и от там се изгарят. Другата теория е, че гумичките на клапаните са се втвърдили и че от там масло отива в цилиндрите повече от нормалното. И двата ремонта изглеждат безсмислени ако разхода се запази.
Този двигател има ли вентилационен клапан (евентуално да търся там проблема)? Ако има повишено налягане на маслото - идеи как да се реши този проблем?
Моля за вашето мнение и споделен опит!
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Разход на масло N62 4.4 333 к.с.
Според мене колега най добре е да смениш филтъра на картерните газове, защото така и така си е консуматив и ако не намалее разхода на масло тогава да търсиш другаде причината
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Според мен този разход на масло не е толкова голям , особенно за толкова голям многоцилиндров двигател. Още повече че от бмв са казали че е нормално. Ако съм аз няма да се хвърлям в излишни филми и инвестиций. Чел съм в форума за разход на масло и на други нови /както на год на производство, така и на пробег/ двигатели, така че явно си е нормално.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
няма да е зле да започнеш от тук : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 номер 13 от схемата.
Номенклатурен номер : 11127547058
Описание : ВЕНТИЛ
Ед.цена (с ДДС) : 30.71 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Това е най безболезненото,но до колкото съм запознат с N62 ,той си има проблем с гумичките на клапаните .
Номенклатурен номер : 11127547058
Описание : ВЕНТИЛ
Ед.цена (с ДДС) : 30.71 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Това е най безболезненото,но до колкото съм запознат с N62 ,той си има проблем с гумичките на клапаните .
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, това изглежда безболезнено стига да помогне
. Този клапан за налягането на картерните газове ли е? Как може да се разбере дали е повреден?

Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
N моторите май са предразположени към горене на масло. Не съм чувал до сега такъв мотор да не гори, даже има и по фрапиращи случаи. Филтъра на картерните газове мисля няма да реши проблема, по добре се насочи към валветроника, имам подозрения че проблема е точно там, но нямам време да отварям мотора сега. При мен има изгаряне когато запаля на загрял двигател, няколко пъти вече ми набива моментна грешка свързана с валветроника придружена със някакъв странен звук като стържене.
adovet написа:Според мене колега най добре е да смениш филтъра на картерните газове, защото така и така си е консуматив и ако не намалее разхода на масло тогава да търсиш другаде причината
Къде се намира този филтър,че незнам да имам такъв?
Колега, пробвай със смяна на маслото. Аз имах този проблем с 5w40bmw, 3-4000км. след смяната започваше да го гори, даже припушваше в задръстванията, но откакто го смених с 10w60 нямам никакъв проблем.
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
Според майстори работили по N V8 двигатели или са гумичките на клапаните или са картерните газове. Като я запаля на студено няма никакво пушене което трябва да рече че дори и да има проблем с гумичките на клапаните то той не е съществен към момента (няма изтичане на масло в цилиндрите през гумичките). Горните клапани ще погледнем след лятото и ще преценим, но ако разхода се запази не мисля да правя каквото и да е, освен може би да сменя типа масло
Колега при мене също гореше масло и пушеше. Проблема беше в филтъра на картерните газове. При мене също не пушеше на място, а веднага след потегляне особенно ако подам повече газ. Тоя смрадлив филтър е 70лв не го мисли ами го сменяй профилактично - сменя се с поглед тоя филтър. После ако не се оправи продължавай да търсиш.
Tool - Fear Inoculum
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
С какво масло караш? Мой приятел доскоро караше 550 с БМВ 0-40 и нямаше никакъв разход на масло.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
Маслото е 0W40, LL-04. Доколкото знам тези двигатели не би трябвало да горят чувствително масло, но моя е все пак на 120К км. Въпреки това пак е повече от нормалното, така че има нещо надявам се повишено налягане на картерните газове 

- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
колега първо смени филтара и после и маслото и ще си решиш проблема 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
14 мнения
• Страница 1 от 1