проблем- не мога да сваля главата на м40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: проблем- не мога да сваля главата на м40

Мнение от anton mutafchiev » 02 Юли 2011, 10:42

на едно м40 на един приятел му протека масло между главата и блока след като му правиха ремонт и ме навежда на мисълта че може да е от болтовете да са разтегнати и да не е пристегнало добре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 02 Юли 2011, 14:02

anton mutafchiev написа:на едно м40 на един приятел му протека масло между главата и блока след като му правиха ремонт и ме навежда на мисълта че може да е от болтовете да са разтегнати и да не е пристегнало добре

може да има доста причини..
ако не са пипнали малко на шлаиф главата.. и тн
повечето маистори си викат оо тя е права..
но като я замерят вече дори и някакви стотни си личи.. това и малко по удължени болтове.. води до супер резултати...
пон еаз до сега не съм махал глава и да я монтирам без дори да я дам да я измерят и позачистят намашина.
други пък се правят н амного умни и не слагат онези два водача на два от болтовете..
и като се размъдра гарнитурата при монтажа пак.. същото.. мотора е под наклон и наи вече ИС главите или нещо 24 клапаново се слагат много кофти.. сам човек е трудно да я удържи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юли 2011, 19:03

VaLy0 написа:
bum_bum написа:Имам болтове 1-ва употреба за М52, някой ако му вършат работа да му ги дам :mhihi:

Дам или продам :mhihi:
шегувам се разбира се ;)

Дам. :mhihi: Сменяйте болтовете и челосвайте главата, че аз от тва "оо, тя е права" направено без мое знание къв кур ям само аз си знам сега.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Мнение от VaLy0 » 04 Юли 2011, 1:03

Ем аз ся като правя мойта пак, няма значение че миналата година ми я изравняваха, сега пак им казах да я минат, поне най-малкото е заради остатъците от гарнитурата. Друго си е да я видиш лъсната отдолу та чак да се огледаш :mhihi:
ИзображениеБъРзИя ///

Предишна

Назад към E36