Питане относно странен проблем 330 xd

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е60 530 d
Мечтае да кара: E60 535d
Детайли за колата: M optic + chip

Мнение от dragonfly74 » 01 Юли 2011, 18:25

Здравейте колеги.Обръщам се към всички за съвет.Колата ми е е46 330xd 184кс 2003-автоматик.От известно време се появи странна вибрация в купето при ускорение на автомобила.Първоначално се появяваше когато карам с над 120 км/ч,но от няколко дни се появява вече когато вдигна 70-80.Автомобила започва буквално да клати на ляво и на дясно.При увеличаване на скоростта това клатене си увеличава честотата но не и силата.Когато отпусна педала на газта вибрацията изчезва на момента, независимо с колко карам.Проверих първо джантите,после я вдигнахме и проверихме каретата и висящия лагер на кардана и тампоните на скоростната кутия-нищо, всичко си е наред.Няма луфтове,скъсано нищо.Та въпроса ми е към вас е ако на някого му се е случвало подобно нещо моля да сподели или да даде съвет къде да търсим проблема.В сервиза майстора ми иска да разглобяваме предните полуоски за да проверим вътрешните карета, но и той не е убеден дали е от тях.Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Re: Питане относно странен проблем 330 xd

Мнение от optimist » 01 Юли 2011, 22:12

Да де ама ако са карета се усеща бая и е като прихлопване в случая ако се съди по моя опит е автомата. На мен така ми притриса 2-3 пъти особено извънградско го правеше и на един светофар автомата роди :arrow: не пожела да мръдне и на сантиметър. Смених конвертора и вече ~2 години няма грижи...така е с тия автомати на GM не можаха да сложат един ZF :|
Закачи я на диагностика ако приплъзва ще пише грешки най-добре в сервиз за автомати да отидеш дано не съм прав ама надали :arrow:
Изображение

You sooooo want to hate these guys – they brag about the Ultimate Driving Machine and dammit they deliver exactly what they promise. In every sector expect definitive build quality and peerless engineering

Потребител
Аватар
Кара: Е60 530 d
Мечтае да кара: E60 535d
Детайли за колата: M optic + chip

Мнение от dragonfly74 » 01 Юли 2011, 22:20

И колко ти излезе смяната,ако не е тайна

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 02 Юли 2011, 9:05

Що да е тайна :) Имам познат работеше в Джемини4 направи я извън сервиза 1450 лв с качване консумативи.. инъче само конвертора е ~2500 маслото и труда 500. Но форумни диагностики :winky: най-добре отиди в сервиз да потвърдят или отхвърлят подобна диагноза. От това което пишеш си е баш автомата но все пак може да греша
Изображение

You sooooo want to hate these guys – they brag about the Ultimate Driving Machine and dammit they deliver exactly what they promise. In every sector expect definitive build quality and peerless engineering

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 02 Сеп 2011, 16:55

:wave:
здравей колега,
имах подобен проблем при 330хд и сменях предна дясна полуоска.
Клатеше ми предницата наляво надясно но около 80км/h винаги.
Когато ускоря повече се стяга и не се обажда.
Маистрори ми казаха че може да е от сухи карета на полуоската обаче аз направо я смених с нова и заспа.
Съвета ми е ако сменяш полуоска да смениш и семерингата(уплътнението) понеже на мен ми се наложи пак да свалям всичко заради тапата гумичка - имаше теч.

Назад към E46